Bugün 6 Eylül 2017 Çarşamba Merkür günü, Ay Balık burcundayken güne başladık.

Ay Balık burcundan geçerken kendimizi; rahat, huzurlu, romantik, iyimser, yardımsever ve hümanist hissederiz. Tüm canlılara ve doğaya karşı daha duyarlı oluruz.

Yaşadığımız Dünya’yı “sınırları kalkmış” olarak algılarız. Aynı zamanda çevremizde olup biten olumsuz enerjiyi de bir sünger gibi emeriz. Bu durum biraz da aslında kendimizin enerjisinin tükenmesine neden olur.

Ay Balık burcundan geçerken biz de bu duyguyu yaşayacağımızdan bugünlerde biraz da Balık burçlarını anlarız. Ayrıca hassas olur ve çabuk kırılırız. Herkese fedakarca yardım eder ve çoğu zamanda bu huyumuzdan dolayı suistimale uğrarız.

Ay Balık burcundayken; Ay Zodyak kuşağını gezerken diğer tüm burçları tek, tek dolaşmış ve artık yolculuğunun son durağındadır. Dolayısı ile diğer tüm burçlarının bilgilerini almış ve artık tüm bu bilgilerle kendi içinde çözülmeye başlamıştır.

Tüm bu birikimle soyut alana doğru geçilir. Burada her şey özümsenir ki, bir sonraki aşamada; (yani Ay’ın tekrar Koç burcuna geçişiyle meydana gelen yeni döngüsünde) yepyeni konulara ve başlangıclara konsantre olabilelim.

Bu nedenle Ay’ın Balık burcundan geçtiği günlerde; kendimizi içe kapatırız ve sonra ki döngü başlangıcı olan Ay’ın Koç burcuna geçmesiyle yeniden doğar ve tekrar tüm burçları dolaşır yeni deneyimler yaşarız. Ay’ın her burcu 2- 2.5 günde geçmesiyle yaklaşık 30 günde bir bu deneyimi tekrar ederiz.

Ay Balık’ta iken; Balık burcunun gölge yanıyla da, hayalci, ürkek, tembel, keyif düşkünü ve dağınık olabiliriz.

Ay akşam üzeri saat 23:29de Ay boşluğa giriyor. Günü bu şekilde sonlandırıyoruz.

Ay ertesi gün saat 15.02’ye boşlukta devam edeceğinden akışta kalacağımız bir gün olması yerinde olur.


 


 


 

  • Saat 08:06 da Ay Neptün kavuşumu gerçekleşiyor.

Gün içinde Ay’ın Neptün ile kavuşumu altında; maneviyattan duygusal olarak besleniriz.

Ruhani konularla ilgilenebilir, dua ve meditasyon ile bugünü geçirebiliriz.

Bu açının etkisi ile ayrıca; sanatçılar yaratıcılıkları için ihtiyaç duyduğu İlhamı alabilirler ve ortaya harika eserler koyabilirler. Çok güçlü tüm sınırların ortadan kalktığı güçlü bir hayal gücüne bugün sahip olunabilir.

Bugün yardım etmekten, fedakarlık yapmaktan da ayrıca duygusal olarak beslenebiliriz. İhtiyacı olanlara yardım elini uzatmak için tam zamanı. Hem yardım edilen, hem yardım eden bugün oldukça mutlu olacaktır.


 

  • Saat 10:03 de Ay Güneş karşıtlığı yani DOLUNAY oluşuyor.

  • Saat 15:39 da Ay Plüto 60 açısı gerçekleşiyor.

Duygu değişimimize neden olacak olaylar yaşayabiliriz bugün.

Sezgilerimiz artacağı; olacakların adeta içimize doğduğu saatleri öğle saatlerinde yaşayacağız.

Yoğun ve güçlü duyguların hakim olduğu saatlerdir.


 

  • Saat 23:28 de Ay Satürn karesi gerçekleşiyor.

Ay’ın Satürn ile oluşturduğu kare açının etkisiyle; zorlayan, engelleyen, kısıtlayan, daraltan bu enerjiler hissedilir.

Bu enerjide duygu yoktur.!

Duygusal ihtiyaçlarımızı görmezden gelen, katı ve disiplinli ve yaşça büyük insanların acımasız davranışlarına maruz kalabiliriz.

Yaşlı kimseler ve özellikle kadınlarla sorun yaşamamaya bakınız.

Yaşananlar kalıcı olarak hayatınızda iz bırakacak türden olabilir.

***

6 EYLÜL BALIK DOLUNAYI

6 Eylül günü Balık burcunun 13:53’ derecesinde Ankara saati 10:03 itibari ile 5-10 aksında Neptünyen’en bir Dolunay yaşayacağız.

Balık burcunda bir Dolunay ile; tüm yaşanmışlıklarımızla olayları özümserken; bizde tezahür edecek olan duygular, bilinç altımızdan yüzeye sızanlar olacaktır.

Kısaca bu Dolunay ile, “farkındalıklar” yaşayacağımız açık.

Görmediklerimizi, bilmediklerimizi bu Dolunay’dan sonra bir şekilde “bilir” olacağımız açık.

Balık Dolunay’ı ayrıca bizdeki “merhamet duygusunu” ve bunun nasıl suistimale uğradığını da gösterir.

Yine, “kurban olan” birileri bu Dolunay’ın konularından…

Balık burcunda Neptün kavuşumlu bir Dolunay olması nedeniyle de, sular, seller ve su yolu ile gelen afetler ve bunlara kurban gidenler söz olabilir.


 

DOLUNAY’lar hangi burçta gerçekleşecekse; bir süre önce karşıt burçta gerçekleşen Yeniaylar’a bakmalı. Bu Yeniaylarda ki işaret edilen konularla ilgili olarak Dolunay’larda bu konular açığa çıkarlar.

Yani Dolunay’lar astrolojik açıdan, bizi bilgilendiren gök olaylarıdır.

Dolunay’ın Balık burcunda gerçekleşmesi ile, Balık burcu konularının işleneceği dolunaya dikkat çekmekte gökyüzü. Peki nedir bu Balık temaları.

Balık burcu: iyimser, hümanist yardım sever, fedakar ve romantik balık burcu temaları olmakla birlikte; “kurban gitme” konuları, içe kapanma, ruhsal olaylar, bağımlılıklar, dağılma, kaybolma, ilham alma, hayal dünyası ve gerçeklerden kopma da balık burcu temalarıdır.

Dünya astrolojine göre de: Balık burcu şu temaları gündeme getirebilir. Bir de bu Dolunay’ın Neptünyen olduğunuz düşünürsek, ilk akla gelen konu sular ve sularla birlikte gelen ölümler olduğunu söyleyebiliriz ilk başta.

Bundan başka,

  • Bağımlılar, uyuşturucu konuları, “alkol” ile ilgili temalar,

  • Doğada sularla gelen felaketler. Toplu ölümler ve kurban gidenler. Deniz ve deniz kazaları. Deniz taşıtları.

Ruhsal yönden hizmet verenler. Ruhaniler, kişisel gelişimciler, terapistler, enerji çalışanları. Tarikatlar ve toplu intiharlar, kurban gitmeler. Buhran ve ruhsal çöküntüler.

Kollektif bilinç ve hümanizm.

  • Sinema sektörü, kameralar, kameramanlar ve kamera karşısındaki çalışanlar. Teleskop ve mikroskop gibi bir mercek arkasından bakanlar. Onların görüş açısına göre açığa çıkacak olaylar.

  • Sıvılar, gazlar, sızıntılar, yayılarak ve sızarak gerçekleşen zehirlenmeler ve dolayısı ile bunlarla gelen ölümler, “kurban gitmeler”.

  • Kapalı alanlar- hastaneler, hapishaneler, avm’ler gibi alanlarda olan olaylar.

  • Sahtekarlık ve dolandırıcılık olayları. Kandırılmalar ve aldatılmalar.


 

Dolayısı ile tüm bu konular gündeme gelebilir.

Dolunay beşinci evde gerçekleşiyor. Peki beşinci evin konuları nelerdir?

5.Ev: Çocuklar, hobiler, aşk hayatımız, yeteneklerimiz, sanatçılarımız, sahne dünyası kısaca yaşamda zevk aldığımız tüm konulardır.

Dolayısı ile, sanatçılarımızla ilgili olabilir, çocuklarımızla ilgili olabilir veya aşkımızla ilgili bilmediğimiz bir konuyu öğrenebiliriz.

Tüm yukarıda sözü edilen konular bir şekilde kendi içinde kombinasyonunu kurup, Dolunay’dan itibaren takip eden 15 gün içinde “bir olay” olarak önümüze serilecektir.


 

Dolunaylar’da yaşanılan gel-gitler gibi vücut sıvılarımızda da artışlar görülür. Dolayısı ile hormonal olarak dengesizlik yaşayabiliriz.

Gergin olabilir ve huzursuzluk duyabiliriz. Bu hislerimizden dolayı, içe çekilmek, dinlenmek ve ruhumuzu nadasa bırakmak dolunay zamanında en önemli olan konulardan.

Bazen kendimizi şarj etmek gerekir. Hele ki bu bir Balık burcuna rastlayan bir Dolunay ise.

Balık çünkü tüm burçları gezdikten sonra tüm öğrendikleri ile, kişiye bir sonuç alma fırsatı sunar. Tüm olayları içimizde çözümler ve bir sonraki Koç burcuna geçip yeni bir Döngüye başlamadan önce yaşananlardan aldığımız dersler, faturalar olarak bir bilanço çıkarmak hayatta ki kazançlarımız olacaktır.

  • Ne öğrendik?

  • Nerede hata yaptık?

  • Kendimle yüzleşebiliyor muyum?

  • Yaşadıklarımın farkında mıyım?

  • Af edebiliyor muyum? Herkesten önce kendimi?

gibi tüm bu süreci de yaşamalıyız. Kabul etmekte zorlandığımız, hep hasır altına itmeye çalıştığımız duygularımız, bilinç altımızdan su yüzeyine çıkarlar.

Ve biz kendimizle yüzleşiriz…


 

DOLUNAYIN ŞİFRELERİ:

  • AY 13°53’/Balık 5.evde aynı zamanda dispozitörü Neptün 12°49’/Balık ile kavuşumda. (Tam dolu, dolu “Balık” temaları)…

  • GÜNEŞ 13°53’/Balık Dolunay’a karşıt. Plüto ile 120 derecelik açısal bağlantıda 3.evden.

  • ASC 27°13’/Terazi JÜPİTER 22°59’/Terazi kavuşumlu ve karşıt URANÜS 28°04’/Koç Rx. ASC dispozitörü Venüs’te 13 derece ile partil 150 derecelik açısal bağlantıda 10.evden.


 

Burada ki deşifre de de görüleceği gibi, kişisel olarak haritalarında, 13 derece Balık’ta gezegenleri olanlar ve 13 derece ile başka bir burçtan açısal bağlantı kuranlar öncelikli olarak bu Dolunaydan etkilenenler olacaklar.


 

Kişisel olarak; aşık olduğumuz kişi veya varsa çocuğumuz ile ilgili; bu Dolunay’da daha önceden bilmediğimiz

  • ya bir ruhsal bunalım durumu

  • veya bir bağımlılığı gibi durumlar açığa çıkabilir.

Daha önceden fark etmediğimiz konular bu sefer kendini gözlerinizin önüne serebilir.

Bir zehirlenme olayı yaşanabilir.

*

Toplumsal olarak ise sanatçılarımız ile ilgili konular gelişebilir. Topluma mal olmuş kişilerle ilgili yukarıda yazılı olan herhangi bir balık teması gündeme gelebilir.

Dolayısı ile bir sanatçının

  • Boğulma haberini alabiliriz.

  • Zehirlenme olayı duyabiliriz.

  • Bağımlılık haberi gündeme gelebilir.

*

Dünya olarak ise, sular yolu ile gelecek olan doğal afetler yaşanabilir. Seller ve tufanlar gibi sular yoluyla gelen ölümler, toplu halde “kurban gitme” olayları gündemi oluşturabilir.

Dolunay’dan sonra Ay 23:29 da boşluğa giriyor.

Ay akşam üzeri saat 23:29de Ay boşluğa giriyor. Günü bu şekilde sonlandırıyoruz.

Ay ertesi gün saat 15.02’ye boşlukta devam edeceğinden akışta kalacağımız bir gün olması yerinde olur.


 


 

Sağlıkla