Bugün 30 Ocak 2017 Pazartesi Ay günündeyiz. Ay Balık burcunda güne başladık.

Ay Balık burcundayken; kendimizi; rahat, huzurlu, romantik, iyimser, yardımsever ve hümanist hissederiz. Çevremizi “sınırları kalkmış” olarak algılarız. Yani çevremizde olup biten tüm sorunları bir sünger gibi emeriz. 

Bu günlerde hassas oluruz ve çabuk kırılırız. Herkese fedakarca yardım ederiz ve çoğu zamanda bu huyumuzdan dolayı da suistimale uğrarız. 

Ayrıca Ay Balık’ta iken; Balık burcunun gölge yanıyla da biraz hayalci, ürkek, tembel, keyif düşkünü ve dağınık olabiliriz. 

Akşamüzeri geceye doğru; tembellik yapıp günün keyfini çıkarabilir, yeni bir haftaya hazırlanmak için dinlenerek değerlendirebilirsiniz.

Günü bu enerji ile sonlandırıyoruz.

AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

Saat 14:17’de Ay  Neptün kavuşumu gerçekleşiyor. Bu açının etkisi altında duygusal olarak besleniriz. Ruhani konularla ilgilenebilir, dua ve meditasyon ile duygusal olarak ihtiyaç duyduğumuz maneviyat ile bugünü değerlendirebiliriz.

Bu açının etkisi ile ayrıca; sanatçılar yaratıcılıkları için ihtiyaç duyduğu İlhamı alabilirler ve ortaya harika eserler koyabilirler. Çok güçlü tüm sınırların ortadan kalktığı güçlü bir hayal gücüne bugün sahip olunabilir.

 

Gökyüzü oldukça sert.

Birkaç gündür etkisi süren, “büyük kare açı kalıbı” hala çözülmedi. Yeniay’da oldukça sert bir şekilde yeni yılın ilk Yeniay’ı olarak İlkbahara damgasını vurdu diyebilirim.

Tekrar toparlamak gerekirse, Yeniay’ı şöyle bir tekrar edelim.

28 OCAK 2017 KOVA YENIAY’I

28 Ocak 2017 günü saat 03:07’de Kova burcunun 08°15'derecesinde bir Yeniay meydana geldi.

Kova burcu: Özgürlüğümüz, sıra dışı marjinal hareketliliğimiz, bütünün hayrına koşulsuz sevgimiz, orjinalliğimiz ve keşiflerle alakalı bir takım yeni başlangıçların adımının atılacağı bir YENİAY’dan bahsedebiliriz.

Her zamankinden farklı, hiç umulmadık, süprizlerle birlikte gelen bir Yeniay bu yılın ilk Yeniayı.

3.ev: Kardeş, kuzen, yakın akraba, yakın çevremiz ve komşularımız. Kısa mesafeli ulaşabileceğimiz yollar. ticaret ile ilgili konular, basın ve yayın işleri, gazeteler, gazeteciler, ilk öğretim ve öğretmenlerle ilgili bir takım yeni adımların atılacağı durumlar yaşanabilir.

*

Yılın bu ilk Yeniay’ı Kova burcunun 08°15'derecesinde ve 3. evde meydana geliyor. Dolayısı ile basın, yayın, gazeteler, dergiler, ticaret konuları, eğitim özellikle ilk öğretim, öğretmenler, yazarlar ve gazeteciler ile ilgili bir takım yeni konuların başlayacağını anlayabiliriz.

Bize yakın olan mesafelerle ilgili yollarda bir takım yeni değişiklik kararları alınabilir. Yeni yol düzergahlarımıza karar verebilir yeni düzenlemeler yapabiliriz.

Kardeş, kuzen veya yakın akrabalarımızla ilgili yeni kararlar alıp yeni başlangıçlar yapabiliriz.

Ülkeler bazında bakılırsa, birbirine komşu olan ülkeler ile daha önceden görülmemiş çok farklı bir “bütünün hayrına” olan anlaşmaların adımları atılabilir.

Yine bu yeniay tüm dünya’da bir finansal alanda daralmanın işaretlerini de veriyor. Ekonomiyi disipline edecek sürecin başlangıç adımları da; bu Yeniay ile atılabilir.

Özellikle yeni bir takım keşifler ve teknolojik gelişmeler adına da tüm Dünya’da yepyeni başlangıçlarının atılacağı bir Yeniay ayrıca. 

Gözümüzü uzaya çevireceğimiz bir geleceğe adım atıyoruz…

Tüm Dünya’da “özgürlükler” ön planda olacak.

Tüm bu Yeniay ile olan gelişmelerin sonucunu kısa vadede 15 gün sonra gerçekleşecek Dolunay’da ilk sonuçlar alınabilir. Ancak bu sefer bir sonraki gerçekleşecek olan Dolunay aynı zamanda bir AYTUTULMASI olacağından; bu süreçte açığa çıkan mesajlar yıl boyunca etkisini gösterecek sonuçlar olarak hayatımıza yansıyabilir.

Gökyüzünün gezegenler konumuyla bize verdiği mesajları yorumladığımızda bu Yeniay’ın çok farklı bir takım başlangıçlara gebe olduğunu anlayabiliyoruz.

***

28 OCAK KOVA YENİAYIN TÜRKİYE’YE ETKİSİ

28 Ocak Kova burcunun 08°15'derecesinde meydana gelen Yeniay Türkiye’nin 8. evinde gerçekleşiyor.

Dolayısı ile; ülkenin mali durumu, merkez bankası, ödemeler, krediler ve borçları, ortakları birlikte kazanç sağlanan ortaklıkları, yeni anlaşmaları ile kaynak sağlayacak projeleri ile ilgili atılacak yeni adımlar gündeme gelebilir.

Ülkenin sigorta sistemi, vergi düzenlemeleri, krediler ve bankalar ile ilgili yeni adımlar atılabilir.

Paramızın değerinin korunmasına yönelik önlemler söz konusu olabilir.

Bu yeniay aynı zamanda doğal afetler için; deprem, sel veya toprak kayması gibi felaketlere de yeni düzenlemeler getirebilir. Bunlarla ilgili sigorta sistemlerinde bir takım yeni adımlar atılabilir.

Tüm bu atılacak adımlar ve projeler daha önceden bir örneği yaşanmamış, yepyeni çok farklı projeler olabilir (kova). 

Daha sosyal bütünün hayrına olacak, genele yayılan bir düzenleme olabilir bunlar.

Bir diğer taraftan ise, 8 ev konularıyla ölümleri de anlatıyor. Kitle halinde ölümler olabilir. Dolayısı ile doğal afetlerin söz konusu olabileceği gibi, terör eylemleri ile ilgili konular da maalesef bu enerjiler içinde. 

Bu nedenle de dikkatli olunması gereken bir süreç ayrıca…

Bu durum sadece halk için geçerli olmayıp, ülke liderleri ve yöneticileri içinde söz konusu olan bir konum (Güneş ile Ay’ın 8.evde olan konumu).

Dolayısı ile bu alanda atılacak yeni adımlar da gündemi oluşturabilir.

Yılın ilk Yeniayı’nın Türkiye’ye etkisi bu enerjiler ile gerçekleşiyor.,.

Bu Yeniay’ın sonuçları önümüzde ki AYTUTULMASINDA görülür ancak etkisi tüm yıla yayılır.

MARS’ın SCHEAT sabit yıldızı ile kavuşumda olması ise; bu süreçte bu sabit yıldızın Türkiye’nin natal haritasın Ay ile kavuştuğu görülmektedir. Dolayısı ile bu transit süresince 28 Ocak 2017- 10 Mayıs 2017 arasında  (Dünya astrolojisine göre AY=Halk’ı anlatır) Halkın bir takım saldırılara maruz kalabileceği söz konusu olabilir.

Dikkatli olunması gereken bir süreç. Çünkü Mars’ın etkisi ile kişiler genelde sonunu düşünmeden gereksiz cesur hareketler gösterir ve sonucundan memnun kalmayacağı durumlar yaşayabilir.

Mars: şiddet, kaza, kavga, agresyon, patlama, silah, vurulma, cinayet, cesaret (genelde sonu düşünülmeden kalkışılan cesaret), kin, öfke, rekabet, manipülasyon, kısaca harekete geçme eylemini anlatır.

Ayrıca toplumu ilgilendiren salgın hastalıklar da söz konusu olabilir.

*

AY ile ZUBEN EL GENUBİ paralel konumda:

Zuben El Genubi sabit yıldızı: Şansızlığı ve talihsizliği anlatır.

Dünya astrolojisinde AY, halkı anlattığından; bu Yeniay’da AY-  ZUBAN EL GENUBİ sabit yıldızı ile parelel konumda bulunmaktadır.

Bu konum Türkiye haritasının 5. evine düşmekte olduğundan; keyif alınan eğlence yerleri,  turistik mekanlar, alışveriş merkezleri gibi yerler özellikle tatil günlerinde veya bize özel olan zamanlarda hobi olarak yapılan faaliyet alanlarına dikkati çekmekte. Ayrıca 5. Türkiye’nin gençlerini de işaret etmekte. Dolayısı ile özellikle gençlerin eğlenmekten keyif aldığı mekanlar olarak dikkatler çekilmekte.

Gökyüzü gençlerimizin ve kadınlarımızın üzerinde ki tehlikelere dikkat çekmektedir.

***

Burcunuza ve yükselen burcunuza göre bu Yeniay’ın etkileri

Koç ve yükselen Koçlar

Siz bu Yeniay’ı sosyal çevrenizde bir takım yeni projelerin başlangıcı olarak yaşıyorsunuz.

Boğa ve yükselen Boğalar

Siz bu YeniAy’ı kariyer alanınızda yeni başlangıçlar yapacağınız alanda yaşıyorsunuz.

İkizler ve yükselen İkizler

Yurtdışı veya yüksek eğitimiz için bir takım projelerin adımlarını atmak üzere yeni adımlarını atacağınız bir yeniay yaşayabilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç

Siz bu Yeniayı’ı ortak kazançlarınız, krediniz, borçlarınız ve ödemeleriniz alanında yeni düzenlemeler yapmak üzere atacağınız alanda yaşıyorsunuz.

Aslan ve yükselen Aslanlar

Siz bu Yeniay’ı eşiniz ve partneriniz alanında yaşayacak ve bir takım ortaklıkların, birlikteliklerin başlangıç adımlarını atacaksınız.

Başaklar ve yükselen Başaklar

Siz bu Yeniay’ı günlük yaşam alanınızda iş yerinizde, iş arkadaşlarınızla ve sağlık alanızda bir takım yeni başlangıçlara adım atarak yaşıyorsunuz.

Terazi ve yükselen Teraziler

Siz bu Yeniay’da çocuklarınızla ilgili ve aşk hayatınızla ilgili bir takım yeni projelere adım atarak yaşayabilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrepler

Siz bu Yeniay’da bir takım aile ve ebeveynlerinizle ilgili projelerin adımlarını atabilirsiniz.

Yaylar ve yükselen Yaylar

Siz bu yeniayda, kardeş kuzen gibi yakın akrabalarınızla bir takım yeni projelerin adımlarını atabilirsiniz.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar

Siz bu Yeniay’ı maddi kazanımlarınız alanında yaşıyosunuz. Dolayısı ile kazançlarınızla ilgili yeni bir takım projelerin adımlarını atabilirsiniz.

Kovalar ve yükselen Kovalar

Siz bu Yeniay’da imajınız ile ilgili bir takım çalışmaların yeni adımını atabilirsiniz.

Balıklar ve yükselen Balıklar

Siz bu Yeniay’ı kendi kişisel gelişim alanınızda bir takım projelerin yeni başlangıçlarını yapacağınız alanda yaşıyorsunuz.

Sağlıkla