Bugün, 24 Haziran Cumartesi Satürn günü; Ay İkizler burcunda boşluktayken  güne başladık. 

Ay saat 01:07’de Ay Yengeç burcuna giriyor.

Ay Yengeç burcundayken; “anaç ve korumacı” tarafımızla ile ön plana çıkarız. 

Milliyetçi duygularımız bu günlerde tavan yapar. Ay Yengeç’teyken oldukça hassas, alıngan  ve duygusal oluruz. 

Bu iki günlük süreçte hatıralar adeta geçit yapar beynimizde, anılar ve nostalji tavan yapar.

Milliyetçilik duygularımız bu günlerde ön plana çıkar ve duygusal olarak bu konulardan besleniriz. 

Muhafazakar, gelenekçi tavırlar sergileriz.

Ay Yengeç burcunun yöneticisidir. Dolayısı ile kendi evindedir. Ay’ın burada ki seyri sırasında içgüdülerimiz olarak bazı eskiye dayalı bilgilere ulaşırız. Veya bu bilgiler anılarla veya rüyalarla içgüdüsel olarak, dışa sızarak kendilerini gösterirler. 

Sezgilerimiz bugünlerde artar ve çevremizde ki kişilere karşı aşırı hassaslaştığımızdan biraz da depresif görünebiliriz.

Çevremizde ki kişileri kaybetmememiz için, aşırı alıngan tarafımızı kontrol altına almamız önemli olacaktır.

Aksi durumda; insanlar size yaklaşmaktan geri durabilirler. 

 

GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞEN AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

Saat 11:13’de Ay Merkür kavuşumu gerçekleşiyor.

Kolay konsantre olabileceğimiz bir gündeyiz. Öğleden sonrasını toplantılar, sözlü veya yazılı ifadelerimiz için değerlendirebiliriz. Kısa mesafeli yolculuklardan da duygusal olarak beslenebileceğimiz bir gündeyiz..

Saat 22:08’de Ay Mars kavuşumu gerçekleşiyor.

Genelde Ay’ın Mars ile kavuşumunda; aceleci ve sabırsız olabiliriz. Eğer sakin olmayıp sonunu iyi düşünmediğimiz işlere kalkışırsak problemler de yaşayabiliriz. Geceye rastlayan bu saatlerde tutku, hırs veya kıskançlık gibi dürtülerimizi kışkırtan enerjilerin etkisi altında olacağız. Agresif, sabırsız, heyecanlı ve riske girecek cesaret enerjisi ile hareket edebiliriz. Trafikte isek kaza riski altındayız. Dikkat.

Saat 22:36’da Ay Jüpiter karesi gerçekleşiyor.

Ay Jüpiter karesi ile abartılı duygular yaşanabilir. Ancak bu durum negatif yönde de gelişebilir. Aşırı davranışlardan korunmalıyız. Antipatik olma ihtimalimiz de var. Tembel ve aşırı şımarık davranışlar sergileyebiliriz. Bugün “ukala” sayılabilecek davranışlar sergileyebileceğimiz için, dikkatli olmak yerinde bir davranış olur.

Saat 23:40’da Ay Neptün arasında 120 derecelik açısı kesinleşiyor.

Neptün açılarında sınırlar ortadan kalkar. Kendimizi bambaşka düşünceler ve hisler içinde bulabiliriz. Duyularımız açılır ve bambaşka alanlara ulaşırız. Ayrıca bu açının etkisi ile, “romantizm ve aşk ta” tetiklenir . 

24 HAZİRAN YENGEÇ YENİAY’I

24 Haziran günü İstanbul saati ile 05:31’de Yengeç burcunda 02°47'  derecesinde 1. evde bir Yeniay meydana geliyor.

Yeniaylar yeni başlangıçları, atılacak yeni adımları anlatır. 

Yeniay’ın gerçekleştiği burca ve eve göre bu yeniay’da yapılan yeni başlangıçların konusunun ne olacağı anlaşılır.

Bu Yeniay Yengeç burcunda gerçekleşiyor. 02°47'  gerçekleşen bir Yeniay ilk dekanı anlattığından, bu yeni başlangıcın henüz daha çok başlangıçta olan bir adıma işaret ediyor.

Henüz bir olgunlaşmanın söz konusu olmayacağı bir durum söz konusu.

Yengeç burcunda gerçekleşen bir Yeniay ile; “koruma, kollama, vatan topraklarımız, toprakların korunması ve toprakların savunulması” söz konusudur.

Milliyetçi söylemler ve vatan savunması, mücadelenin söz konusu olacağı bir yeniay yaşayacağız.

Hem söylenen sözlerde, beyanatlarda milliyetçi söylemlerin ön plana çıktığı bir sürece giriyoruz.

Kışkırtma enerjisine maruz kalındığı, savunma ve savaş enerjisinin devreye girdiği bir yeniay söz konusu.

Bu Yeniay’da atılan yeni adımlar; ülke liderleri tarafından yönlendirilen durumları anlatıyor.

Diplomatik alanda hukuksal gelişmelerden söz edilebilir. Atılan diplomatik adımlar ve arabuluculuk durumlarında bazı sorunlar yaşanabilir. 

Özellikle gençlerin haklarını savunan bir takım hukuksal gelişmeler söz konusu olabilir.

SABİT YILDIZLARIN BU YENİAY’A ETKİSİ:

YENİAY 02°47'/Yengeç ile HAMAL 23°32'/ paralel

ETKİLERİ:Gaddarlık ve acımasızlığı ifade eder. Şiddet, acımasızlık(zulüm),iyileştiricilik verir. Eğer Güneş ile birleşiyorsa ölüm ile sonuçlanacak çekişme ve ihtirası anlatır. 

YENİAY’da bu sabit yıldızın GÜNEŞ ile kavuşuyor olması etkilerinin “ölüm” olacağı bir takım yeni adımlara dikkat çekmekte gökyüzü…

VENÜS 18°13'/Boğa DENEBOLA 14°28'/Başak paralel

Hastalık, doğal felaketler, afetler, istenmeyen ortaklıklar, akıl hastalığı, mutluluk, umudu kesme, eleştiri, azim, kontrol, hayal gücü eksikliği, şeref, umutsuzluk, mutsuzluk, kamusal utanç, mutluluğun öfke haline getirilmesi mümkündür.

Haritada kötü konumlar ile hayal gücü eksikliği, umutsuzluğa dönen sevinç.

Haritada 12.evi yönettiğinden ve müttefik ülkeleri gösteren alanda yer aldığından; müttefikler ile “istenmeyen ortaklıklar” söz konusu olabilir. Gizli aleyhte yapılan diplomasiyi de anlayabiliyoruz bu konumdan.

CHİRON 28°50'/Balık ile SCHEAT  29°36'/Balık kavuşumda

ETKİSİ: Tutsaklık, cinayet, intihar, boğulmak, aşırı talihsizlikler, çok büyük 
zorluklar, sarsıntılar. 

Bedende: “Sol ayak topuğu” merkezini anlatır.

Çocuklarımız, gençlerimiz, sanatçılarımız, yaşamaktan keyif aldığımız alanlar diyebileceğimiz, spor gibi hobilerimiz gibi sevdiğimiz alandan yaralar alabileceğimizi düşünebiliriz. Bu konumlanma ile.

Burada ki açısal bağlantı uzak orb ile Mars ile olan 90 derecelik bir bağlantı olduğu görüldüğünde; gençtiğimiz günlerde İngiltere’de gerçekleşen terör saldırısı akla geliyor.

Dolayısı ile ya bu saldırı ile bir açığa çıkış bazı olayların netleşmesi olarak düşünebileceğimiz gibi,

Diğer taraftan yine çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik bir terör saldırısından söz edilebilir. Ancak bu henüz uzak bir orb olup, yaklaşmakta olan açı olduğundan; henüz olgunlaşmamış şartlara dikkati çekiyor.

Dolayısı ile gençlerin katılaçakları konserler, maçlar, spor müsabakaları gibi alanlarda olabilecek bir saldırıya karşı uyanık olmakta fayda vardır. 

Çünkü Mars ile Chiron’un açısal bağlantısı yaklaşmakta olan açı olup, kavuşuma doğru ilerlemekte.

KAD 27°00'/Aslan RAS ALHAGUE 12°33'/ paralel

ETKİLERİ: Cinsel konulardaki saplantı ve çarpıklıkları, cinsel sorunları ve bunların ruhsal dışa vurumunu, cinsel yaşamın toplum ilişkilerine sorun olmasını ifade eder.

BERNADETTE’ye göre: Tradisyonda şeytani bir yıldız olarak görülür çünkü yılan ve kadını bir araya getirir. Fakat bu yıldızı daha iyi anlayabilmek için onun iyileştirme/şifa kavramıyla ilgili olduğu görülmelidir. Bu iyileştirme ve şifa, kişisel tabanda veya toplumda / toplumsal bağlamda olabilir. Haritanızda görüldüğü zaman, bu yıldız iyileştirme/Şifa mesleğine yönelmenizi veya bu alanda doğal  bir yeteneğe sahip olduğunuzu öğütler. İyileştirmekle seçtikleriniz sadece yaşayan şeyler olmayabilir,  aynı zamanda yaşayan ideallerdir. Bu size politikada veya diğer aktivitelerde yol gösterebilir. Herhangi bir durumda itici kuvvet, zarara uğramışı iyileştirmek şifalandırmak, onarmaktır.

Haritada KAD’ın konumuna baktığımızda Uranüs ile kurduğu uyumlu açı 11.evden ve 6.eve kurduğu uyumlu açı ile büyük ateş üçgenini oluşturuyor olması bu yıldızın etkisi ile; askeri alanla ilgili olarak müttefik güçlerle birlikte, komşu ülkelerde gerçekleşecek olan ani beklenmedik bir hastalık/zehirlenme mümkün olabilir. Bu da akla, gazla zehirlenmeyi getiriyor. Önümüzdeki günlerde takip edelim.

ASC 01°11’/Yengeç  ile HAMAL 23°32 paralel'

ETKİLERİ:Gaddarlık ve acımasızlığı ifade eder. Şiddet, acımasızlık(zulüm),iyileştiricilik verir. Eğer Güneş ile birleşiyorsa ölüm ile sonuçlanacak çekişme ve ihtirası anlatır.

Yükselenle bu yıldızın kavuşuyor olması ve Yükselen yöneticisinin Yeniay’ı oluşturuyor olması (dolayısı ile Güneş ile kavuşuyor olmasıyla); sonuçlarının ölüm olabileceği gaddarlıkların yaşanacağı bir Yeniay olabilir bu…

Kaynak: Tetrabiblos D.Yılmazer, Pillars of Destiny A.İmirsagic, Sabit yıldızlar/ G. Erkılıç

Not:

25 HAZİRAN YAYININDA; 24 HAZIRAN YENIAY’ININ TÜRKİYE İÇİN ETKİSİ 

26 HAZİRAN YAYININDA; 24 HAZIRAN YENIAY’ININ BURÇLARINIZA ETKİSİ

Sağlıkla