Bugün 20 Eylül 2017 Çarşamba Merkür günü, Ay Başak burcundayken güne başladık.

Ay saat 08:31’de boşluğa giriyor.

Ay saat 13:07’de Terazi burcuna geçiyor.

Ay Terazi burcundayken; ikili ilişkiler, karşılıklı hoşgörü, tolerans, uyum, denge, sevgi, nezaket, estetik, güzellik, diplomasi, adalet ve karşımızdaki kişiye saygı ile sınanırız.

Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs bu günlerde özellikle aşk ve romantizmin ön plana çıktığı anları hissetmemizi sağlar.

Fakat Ay’ın Terazi burcunda olduğu günlerde bazen de dengemizi kaybedebilir tam tersi davranışlar sergileyebiliriz. 

Örneğin nazik olmak yerine kaba veya ilişkilerde uyumlu davranışlar yerine hoşgörüsüzlük sergileyebiliriz. Ay Terazide iken ilişkilerini bitirenler görülmüştür. Dikkat.!

Ay Terazi burcunda sağlığımızla ilgili yapabileceklerimiz  var. 

Terazi burcu böbreklerimiz idrar yolları,  mesanemiz, kalçalarımız, basenlerimiz,  salgı bezlerimiz. Dolayısı ile çepeçevre karın bölgemizi temsil eder.

Bu bölgeler ile ilgili ilaç tedavileri için son derece Ay’ın Terazi’den geçtiği günler için  uygundur .  Ancak ameliyatlar için kesinlikle Ay’ın burç değiştirmesini beklemeniz yerinde olur.

“AY- TERAZİ” GÜNLERİNDE GÜZELLİK ÖNERİLERİ:

Ay’ın Terazi burcunda olduğu günlerde yağlarla yapılan her türlü masaj ve kürler çok faydalı olacaktır.

Spa ve yağlarla yapılan karın bölgesindeki yağları yakmaya yönelik masajların faydasını görebilirsiniz.

Yağlarla yapılan cild ve saçlara yönelik kürler ve maskelerin faydasını diğer günlere göre bu günlerde daha fazla faydasını görebilirsiniz.

*

GÜNÜN ÖNEMLİ GEZEGENHAREKETLERİ:

MERKÜR-NEPTÜN karşıtlığı

Düşünceler fuluğ

Bulanık hayaller

Merkür Neptün karşıtlığının ile yanılgılara açık bir dönemde olacağız. Gerçekleri algılayamayabilir ve büyük resmi görecek yetiden yoksun olduğumuz bu günlerde, önemli kararlar almamaya özen göstermeliyiz.

Önümüzdeki birkaç gün daha; hatalar yapabiliriz. Kafamız karışık olup ve “zihinsel netleşememe” bugünlerin enerjilerinden.

Yanıltılmaya, yanlış yönlendirilmeye de açık olabiliriz. Dalgınlıklar, unutkanlıklar başımıza iş açabilir. Farkında olalım.

İki kere düşünelim.

VENÜS BAŞAK burcuna geçiyor.

Transit süresi: 20 Eylül- 14 Ekim

Bugün saat 04:15 itibari ile Venüs Başak burcuna geçiyor.

İkili ilişkilerde daha detaylı ve ayrıntıya önem verdiğimiz bir süreç olacak bu. 

İlişkilerde  eleştirel olabiliriz. Dozu aşmamaya dikkat edebiliriz. Partneriniz aşırı eleştirilerden bunalabilir. Siz belki bunu “mükemmelleştirmek” adına yapabilirsiniz. Ancak etkileri kişiler üzerinde itici olabilir.

Günlük iş hayatımızda arkadaşlarımız arasında daha detaylı bir iş bölümü yapılabilir. Yalnız birbirinize karşı eleştirilerin dozunu ayarlamakta dikkat etmek gerekir. İşlerin detaylandırılması, tasnif edilmesi tam bugünlerin işi.

Sağlığımızla ilgili, daha çok bitkilerle tedavinin yaşamınıza adapte olacağı bir dönem.

Hayatımızda sağlık konusunu yaşama biçimi haline getirip, detaylı bir sisteme adım atabilir hayatımızı düzene koyabiliriz. Özellikle bitkilerle gelen şifa hayatınızda daha çok yerini alabilir.

 

20 EYLÜL BAŞAK YENİAYI

 

20 Eylül günü Başak burcunun 27°27’ derecesinde Ankara saati ile 08:30’da 12.evde bir Yeniay yaşayacağız.

Başak burcu: Detaycı, hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayacağımız, analizci, ayıklayıcı, gerçekçi, ölçen,  ve analitik yapan ve mükemmeli hedefleyen bir Yeniay.

Yeniay: Yeni başlangıçları anlatır.

Başak Yeniayın’da eleştirel tarafımızla olayları mükemmelleştirmek için, detaylara dikkat edip, ayrıntıları gözden kaçırmayacağımız bir takım yeni başlangıçlar söz konusudur.

YENIAY DEŞİFRESİ

YENIAY 27°27’/Başak (12.ev) karşıt CHİRON 26°30’/Balık Rx (6.ev), kare SATÜRN21°42’/Yay. Yeniay’ın dispozitörü MERKÜR 12°33’/Basak (11.burç/12.ev)

GÜNEŞ 27°27’/Başak (12.ev) karşıt CHİRON 26°30’/Balık Rx (6.ev)

ASC 19°41’/Terazi (1.ev) kavuşum JÜPİTER 25°44’/Terazi (1.ev)  sekstil SATÜRN 21°42’/Yay, kare PLÜTO 16°52’/Oğlak Rx (3.burç/4.ev). ASC Dispozitörü VENÜS 00°12’/Başak (11.burç/12.ev)

JÜPİTER 25°44’/Terazi (1.ev)  karşıt URANÜS  27°39’/Koç Rx (7.ev) , sekstil  SATÜRN 21°42’/Yay (3.ev)

TOPLUMSAL OLARAK:

 “Gizli düşmanlıklar evinde”, hastaneler ve hapishaneler gibi kapalı alanlarda gerçekleşen; detaycı, analitik, hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan yeni bir başlangıçtan söz edebiliriz. 

Ancakya  muhtemelen güvenlik güçleri tarafından “yara” alınan (Chiron) veya güvenlik güçlerini yaralayan bir duruma dikkat çekiyor 20 Eylül yeniay haritası.

Yeniaya “din”  temalı kısıtlamalar, engeller, özellikle komşu olan ülkeler tarafından etkili olabilir.

Yeniay’ın yönetici Merkür; müttefik ülkelerlerle bir takım anlaşmalara imza atılacağını gösteriyor.

İmaj olarak; hem “iyileştirici” hem de “abartan” etkilerden ve olumlu diplomatik gelişmelerden müttefik ülkelerle söz edebiliriz. Bir takım sorumlulukları üstlenir elin taşın altına konulması da söz konusu.

Kısaca bu yeniayda imaj olarak gözüken diplomatik alanda, hukuksal konuların, toplumsal etiğin öne çıktığı bir takım diplomatik anlaşmaların sosyal alanda müttefik ülkelerde imzalanacak olmasını konu eden bir Yeniay’dan bahsedebiliriz.

KİŞİSEL OLARAK:

Karşındakinin hakkına gösterilmeyen saygı ve toplumsal etiğe ters düşen durumlar nedeniyle; “ani beklenmedik, özgürleşme” hareketleri, evliliklerde beklenmeyen durumları gündeme taşıyabilir. Aileler dağitabilir.

Her ne başlatılırsa başlatılsın bunlar sosyal medyada yerini alacaktır.

Kişisel olarak bu yeniay, muhtemelen sosyal alanda deklare edilen konular ile ilgili  anlaşmaların imzalanacağı bir Yeniay.

Ancak olayların görünenden daha başka, bir arka planı olduğunu da bilmek gerekir.

Yani özellikle ailelerde “kol kırılıp, yen içinde kalacak” durumu geçerlidir. Bu nedenle görünenin arkasını görmeye çalışalım.

20 EYLÜL YENIAYI TÜRKİYE’YE ETKİSİ

 

20 Eylül günü Başak burcunun 27°27’ derecesinde Ankara saati ile 08:30’da Türkiye’nin 4.evinde bir Yeniay yaşayacağız.

Dolayısı ile vatan topraklarımızın konu olacağı bir Yeniay’dan bahsedebiliriz. 

Muhalafet partilerinin bazı yeni başlangıçları, detaylı şekilde ele aldıkları görülür. 

Müttefik ülkeler tarafından  gelişen ani beklenmedik olaylar ile özellikle hukuk  ve adalet konuları sert bir gündem oluşturabilir.

Komşu olduğumuz ülkeler ile ilgili gençlerimizi, güvenlik güçlerimizi ve kadınlarımızı ilgilendiren bir takım mücadele ve anlaşmalar söz konusu olabilir. 

Sınırlarımızda bazı olaylar ve saldırılar söz konusu olabilir.

“Vatan toraklarımız” gündem oluşturabilir.

 Güçlü açık düşmanlarda bir değişim dönüşüm söz konusu olabilir. Yani dost olduğumuz düşman, düşman olduğumuz dost olabilir.

 Devlet memurlari ve güvenlik görevlileri ile ilgili bazı disiplin ve sistemden söz edilebilir. Bazı kısıtlanmalar ve engeller söz konusu olabilir. Bir takım düzenlemeler yaşanabilir. Bu düzenleme çalışma saatleri veya “zaman” temalı olabilir (Kronos).

Sağlıkla

Yarın: Yeniay’ın burçlarınıza etkisi.