Bugün 14 Mart 2017 Salı Mars günü, Ay Terazi burcundayken güne başladık.

Ay Terazi burcundayken; ikili ilişkiler, karşılıklı hoşgörü, tolerans, uyum, denge, sevgi, nezaket, estetik, güzellik, diplomasi, adalet ve karşımızdaki kişiye saygı ile sınanırız.

Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs bu günlerde özellikle aşk ve romantizmin ön plana çıktığı anları hissetmemizi sağlar.

Fakat Ay’ın Terazi burcunda olduğu günlerde bazen de dengemizi kaybedebilir tam tersi davranışlar sergileyebiliriz. 

Örneğin nazik olmak yerine kaba veya ilişkilerde uyumlu davranışlar yerine hoşgörüsüzlük sergileyebiliriz. Ay Terazide iken ilişkilerini bitirenler görülmüştür. Dikkat.!

Ay Terazi burcunda sağlığımızla ilgili yapabileceklerimiz  var. 

Terazi burcu böbreklerimiz, idrar yolları, mesanemiz, kalçalarımız, basenlerimiz,  salgı bezlerimiz. Dolayısı ile çepeçevre karın bölgemizi temsil eder.

Bu bölgeler ile ilgili ilaç tedavileri için son derece Ay’ın Terazi’den geçtiği günler için  uygundur. Ancak ameliyatlar için kesinlikle Ay’ın burç değiştirmesini beklemeniz yerinde olur.

GÜNÜN ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ:

“İKİ DÜŞÜN, BİR KONUŞ ZAMANI.!”

Özellikle bugünlerde iletişim ve ilişkiler yönünden olayların negatif yönde tırmanacağını Merkür’ün Koç burcuna geçmesiyle “aklına geleni sonunu düşünmeden söyleme” enerjisi devrede olduğundan, “İki düşün, bir konuş zamanı” içinde olacağımız bir süreçteyiz. İki hafta daha bu durum devam edecek.

Diğer taraftan Venüs’ün de 16 N,san’a kadar retro olduğunu unutmayalım.

Venüs’ünde “ikili ilişkiler, finansal durum ve diplomasiyi” temsil ettiğine göre, bu alanda bir geriye gidişten söz edebilirz. Anca 16 Nisan’dan sonra bu alanda bir olumluya gidişten söz edebiliriz.

MERKÜR KOÇ BURCUNA GEÇİYOR:

Güne başlar başlamaz, saat 00:07 itibari ile iletişim gezegenimiz Merkür  Koç burcuna geçiyor.

Merkür’ün Koç burcunda olduğu bu süreçte, Aklımıza geleni hemen söyleyeceğimiz bir süreçte olacağız. Ağzımızda bakla ıslanmayacakta diyebiliriz. Sır tutumaz, sonunu düşünmeden konuştuğumuzdan da çoğu zaman, konuşmuş olmuş olmak için sarf edilen sözler de olabilir bunlar.

Ancak bu etki de aslında kişi kötü niyetli değildir, sadece sonunu düşünememektedir.

Aklına geleni söyleyebilir. Amaç “ilk o söylesin”dir.

Bu nedenle “boş konuşma” riski de vardır. Çevremizden bu şekilde algılanmamak için, iyice düşünüp tartıp öyle konuşmanın önemli olduğunu da hatırlatmak gerekir.

Bu etkinin transit süresi 14 Mart- 1Nisan’dır. 

1 Nisan’da Merkür Boğa burcuna geçecek. Ancak Merkür 11 Nisan’da Boğa burcunda seyir ederken retro olacak. 21 Nisan’da tekrar retro olarak Koç burcuna geçiş yapacak.

Merkür retrosu Koç burcundan geçerken; herkese bu süreçte geçmişte kırdığı potları düzeltme şansı verecek.

5 Mayıs’ta 24’ 24’ dayken Koç burcunda ileri hareketine dönmüş. 16 Mayıs’ta tekrar Boğa burcuna geçerek. Merkür Koç burcunu tamamen terk etmiş olacak….

 

GÜN İÇİNDE AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

DİPLOMASİ GERİLİYOR !

Saat 06:40’da Ay ile Venüs’ün 180 derecelik karşıt açıları gerçekleşiyor.

Bu konum ile aşağıda sözü geçen enerjiler devreye girer. Dolayısı ile diplomasini gerginliğinin tırmandığı bir gün olacağından söz edebiliriz.

Bugünlerde olumlu yönde bir gelişme olması çok zor.

İlişkimizde sorun karşılıklı hoşgörü ve toleransın azaldığı bir zaman diliminde oluruz. 

Bu nedenle ikili ilişkilere  dikkat diyebilirim. Bu enerjinin farkında olup; ilişkinizi olumsuz yönde etkilememekte fayda olacaktır.

Ülkeler arası diplomasi bugün negatif yönde gelişebilir.

Bu konum ayrıca finansal konularda temkinli davranmaya sizi davet eder.  Piyasalarda gerilim özellikle öğle saatlerinde kendini gösterecektir.  Maddi kayıp yaşayabileceğiniz bir süreçtir.

Saat 20:50 itibari ile Ay ile Plüto arasında 90 derecelik açı kesinleşiyor.

Bu oldukça zorlu ve gerilimli bir sürece delalet eder. Zor kullanılıp, manipülasyonlara açık saatlerdir.

Dolayısı ile bu saatten sonra oldukça gergin bir sürece girilmiş olur. Çünkü Ay bir sonra ki açısı olan 15 Mart sabaha karşı kesinleştireceği Uranüs ile karşıt açısını gerçekleştirmeye doğru ilerliyor.

Bu da, hiç umulmadık, hiç beklenmedik, hiç akla gelmemiş olan ve daha önce hiç benzeri yaşanmamış olan bir duruma işaret eder.

Dolayısı ile sakin olmak, fevri davranışlarda bulunmamak, olayları sakin karşılayıp etraflıca düşünmek çok önemli olacaktır.

Sağlıkla