Bugün 13 Nisan 2017 Perşembe Jüpiter gününde, Ay Akrep burcunda  güne başladık.

Akrep "dönüşerek" hayatta kalmanın veya dönüşerek bir şeyden kurtuluşun burcudur.

Sezgilerimize yönelik, tutku gizem endişe, korku, gibi duygulardan beslenen bir süreç yaşanır.

 Akrep tüm burçlar içinde en mükemmel gözlemi yapan burçtur. 

Araştırmacıdır; dolayısı ile dedektifliği de en iyi yerine getiren bir burçtur.

Sezgilerimiz bu süreçte mükemmel çalışır ve etrafımızda olan biteni özellikle Akrep burçları sünger gibi çeker. 

Bir şekilde gizlenen her şeyi bilirler.

Ay Akrep geçişinde derin duygular, bağımlılık, tutkular, kuşkular, hırs oldukça derin yaşanan yoğun duygulardandır.

Ay Akrep döneminde bırakmak istediğimiz tüm kötü alışkanlıklarımızdan kurtulabiliriz. 

Özellikle sigara veya alkol gibi bir alışkanlığımız var ise; bu iki günlük süreçte bırakma kararı alır ve de uygularsanız, bırakma daha kolay olur. 

Yani başarırsınız…

Akrep tüm burçların arasında “görünmeyeni gören”, hatta görünenin arkasındakini gören burçtur. 

Gözlem ve araştırma, mükemmelleştirme onun işidir.  

Bu günlerde Ay Akrep’ten geçerken her birimiz;  bir parça Akrep olup, Akrep burcu mensubu bu kişilerin özelliklerini yaşarız. 

Bir parça da Akrep’leri anlarız…

 Ayrıca bugünlerde derin duygular, aşk için de geçerlidir, daha tutkulu severiz… 

Hırs, rekabet, kıskançlık, kin, nefret ve öfke gibi duyguları deneyimleriz. 

Aşk’ta “sıkı, sıkıya” sarılma, tutku ile bağlanma, bugünlerin enerjilerindendir.

Türkiye için bugünler; çocuklarımızın, sporcularımızın, sanatçılarımız, sahne ve şans oyunları ile ilgili konuların gündeme geleceği günlerdir…

“Krizlerde hayatta kalma” deneyimi yaşayabiliriz.

10 Nisan’da konusunu yazdığım, 2. Merkür retrosunun burçlarınıza etkisi aşağıdaki gibidir.

KİŞİSEL BAZDA 2. MERKÜR RETROSU  YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE OKUYUNUZ

Koç ve yükselen Koçlar 2

Koçlar bu yılın 2. Merkür retrosunda (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); “madde” olarak kayıplara uğrayabilirler. Telefon, cep telefonu, pc, laptop veya tablet gibi taşınır iletişim araçlarınızda bozulma yaşayabilirsiniz. Ancak Merkür retro iken yeni bir alet almayın, bunun için retronun bitmesini beklemeniz yerinde olur. Çünkü özellikle iletişimle ilgili aletler ve diğer teknolojik aletler kısa süre içinde tekrar bozulabilir veya sorun çıkarırlar.

Bu süreçte eskiden kaybettiğiniz bir eşyanızı bulabilirsiniz. Arayın.

Boğa ve yükselen Boğalar 1

Boğalar bu yılın 2. Merkür retrosunu (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); kendi kişisel alanınızda yaşayacaksınız.

Bu süreçte kurduğunuz iletişimde sorunlar yaşayabilirsiniz. Kendinizi ifade edemediğiniz veya yanlış anlaşılmaların yaşanacağı bir süreç olacaktır. Boğaz bölgenizde ses kısılması gibi bir sağlık sorunu yaşayabilirsiniz.

Bu süretçe daha önceden kaybettiğiniz itibar veya zarar görmüş imajınızı geri kazanabilirsiniz. imajınızı geri  kazanabilirsiniz. Çaba sarf edin.

İkizler ve yükselen İkizler 12

İkizler bu yılın 2. Merkür retrosunu (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs));gizli düşmanlar yoluyla kaynaklanan “iletişim sorunlarında” yaşayabilirler. 

Bir takım haberlerin size  ulaşmama konusunda gizli düşmanlarının etkisi olabilir.  Uyanık olun ve özellikle beklediğiniz haberleri kendiniz takip edin ve maillerinizin yerlerine ulaştığından emin olun.

Yengeç ve yükselen Yengeçler11

Yengeçler bu yılın 2. Merkür retrosunu (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); sosyal alamda ve arkadaş çevresinde yaşayabilirler.

Sosyal çevrede, sosyal medyada, gruplarda üye olduğunuz derneklerde, iletişim nedeniyle bozulmuş arkadaşlıklarınız olabilir. Yanlış anlaşılmalar yüzünden problemler yaşayabilirsiniz.

Bu süreçte ayrıca geçmişte sosyal çevrede yanlış anlaşılmalardan dolayı kaybettiğiniz arkadaşlarınızı geri kazanma şansınız var. Fırsat yaratın.

Aslan ve yükselen Aslanlar 10

Aslanlar bu yılın 2. Merkür retrosunu (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); kariyer alanınızda ve toplum önünde duruşunuz olarak yaşayabilirsiniz.

Kariyer alanınızda iletişim kaynaklı bir takım kayıplara uğrayabilirsiniz. Patron veya otoritenizle aranızda yanlış anlaşılmadan dolayı sorun yaşayabilirsiniz.

Bu sürede karşınıza geçmiş işiniz ile ilgili bir iletişim veya haberleşme bu günlerde tekrar gündeme gelebilir. 

Bu süreçte herhangi bir iş anlaşmasına imza atmayın. Resmi imzalar için Merkür Rx bitmesini bekleyin.

Başak ve yükselen Başaklar 9

Başaklar bu yılın 2. Merkür retrosunu (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); yüksek eğitim, yabancılar, yabancı ülkeler, inançlar ve hukuksal alanda yaşayabilirler.

Özellikle uzak yerlere yapacağınız seyahatlerde bilet rezarvasyonu yaparken işlemlerinizi çift teyid ederek ilerleyin. Muhtemelen Merkür retro iken, ya çifte rezervasyon ya da maillerinizin yerine ulaşmayışından dolayı bir takım sorunlar yaşayabilirsiniz. Ayrıntıları gözden kaçırmamaya dikkat edin. 

Bu süreçte geçmişte yarım bıraktığınız bir yüksek eğitim konusu tekrar gündeminize girebilir.

Terazi ve yükselen Teraziler 8

Teraziler bu yılın 2. Merkür retrosunu (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); başkalarınız üzerinden edindiğiniz kazançlarınız ve ortaklarınız alanında yaşıyor olacaksınız.

Ortaklarınızla aranızda “yanlış anlaşılmalardan” dolayı problemler yaşayabilirsiniz. iletişim sorunları çıkabilir.

Ödemeler, borçlar eğer internet üzerinden yapıyorsanız; bu süreçte yaptığınız işlemlerinizin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol etmeniz doğru bir davranış olacaktır.

Yanlış anlaşılmalardan dolayı haksızlıklara uğrayabileceğiniz bir süreçtesiniz. Dikkat.

Akrep ve yükselen Akrepler 7

Akrepler bu yılın 2. Merkür retrosunda (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); eşleri ve açık düşmanları ile ilgili alanda yaşayacaklar.

Dolayısı ile; bu süreçte eşinizle aranızda iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Bu süreçte hiçbir yere ciddi bir imza atmayın. Eşinizle aranızda oluşabilecek herhangi bir anlaşmanın imzalarını özellikle atmamaya dikkat edin..  Bunun için en erken 6 Mayıs^beklemeniz uygun olacaktır.

Geçmişte bozulmuş olan bir ilişkiniz de bu süreçte düzeltme fırsatı olarak karşınıza çıkabilir.

Yay ve yükselen Yaylar 6

Yaylar bu yılın 2. Merkür retrosunu (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); günlük rutin işlerinin geçtiği alanda yaşayacaklar.

İş yerinizde astlarınız olan kişilerle iletişimden dolayı bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Yazışmalarda işin işleyişinde zincirde oluşan kopukluklar nedeniyle işlerinizin yerine getirilmediği durumlar yaşanabilir.  Teknolojik aletlerde çıkan sorunlar yüzünden data kaybına uğrayabilirsiniz.

Sizin veya evcil hayvanınızın geçmiş bir sağlık sorununuz bu süreçte tekrarlayabilir.

Evden kaçmış olan bir evcil hayvanınız bu süreçte geri geldiği görülebilir.

Bu süreçte iş arkadaşlarınızla veya çalışanınızla aranızda bozulmuş olan bir durumu da düzeltme şansı doğabilir. Fırsatları kollayın.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar 5

Oğlaklar bu yılın 2. Merkür retrosunu (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); çocukları, aşkları, yetenekleri, spor hayatı ve yapmaktan keyif aldıkları hobiler alanında yaşayacaklar. 

Aşkınızla aranızda iletişimden kaynaklı bir sorun yaşanabilir. Teknolojik aletler üzerinden kurduğunuz iletişimlerde doğan sorunlar, ilişkinize negatif yansıyabilir.

Çocuklarınızla “yanlış anlamalara” dayalı problemler yaşayabilirsiniz. İletişime dayalı, veya teknolojik aletlerle oynanan oyunlar Merkür’ün retro olduğu günlerde sorunlar yaşatabilir.

Bu süreçte geçmişte “yanlış anlaşılmalardan” dolayı, bitmiş olan bir aşkınız, yeniden bir şans vermek üzere karşınıza çıkabilir. Oluşan fırsatları değerlendirin.

Kova ve yükselen Kovalar 4

Kovalar bu yılın 2. Merkür retrosunu (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); aile ev ve atalarınız alanında yaşıyor olacaksınız.

Dolayısı ile anne veya babanızla aranızda yanlış anlaşılmadan dolayı bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu süreçte özellikle uslubunuza dikkat etmenizde fayda var. Sıra dışı davranışlar veya asi tavırlarınız yanlış anlaşılabilir.

Özgürlük adına savaşınız, yanlış değerlendirilebilir.

Diğer taraftan bu Merkür retro size geçmişte ebeveynlerinizle aranızda iletişimden dolayı oluşmuş sorunları düzeltme şansı doğurabilir. Değerlendirin.

Balık ve yükselen Balıklar 3

Balıklar bu yılın 2. Merkür retrosunu (11 Nisan- 2 Mayıs (9 Nisan - 4 Mayıs)); yakın çevresi alanında yaşıyorlar.

Dolayısı ile; kardeş, kuzen gibi yakın akrabalarınızla veya yakınızda oturan komşularınızla aranızda bir takım “yanlış anlaşılmalardan” dolayı iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. 

Kısa yolculuklarınızda yolculuklar için alacağınız biletlerde sorunlar yaşayabilirsiniz. Özellikle teknolojik aletleri kullanarak yapmış olduğunuz rezervasyonlar yerine ulaşamayabilir. Bu tip işlemlerinizi bu süreçte tekrar, tekrar kontrol ederek ilerleyin.

Küs olan kardeşlerin de bu süreçte barışma fırsatı doğar. Özellikle geçmişte yanlış anlamalar nedeniyle sorun yaşanmış ve küs kalmış kardeşler için bu süreçte barışma fırsatları çıkar. Dikkatli olursanız bu fırsatları gözden kaçırmazsınız. Değerlendirin.

Sağlıkla