Bugün 12 Mart 2017 Pazar Güneş günü, Ay Başak burcundayken güne başladık.

Ay bir burca girdiğinde yaklaşık 2,5 gün o butça seyir eder. Böylelikle Ay, 12 burcu bir ayda gezmiş olur. 

Bu seyir esnasında ise Ay’ın bulunduğu burca göre hissederiz. Üzerimize o burcun özelliğine göre enerjiler yansır ve yansıtırız.

Bu sefer herkes bir parça Başak burcu insanı gibi olur. Bugünlerde detaycı, titiz, analitik düşünür ve ayrıntıya önem veririz.

Yönetici gezegeni Merkür etkisi ile; daha zekice düşündüğümüz günlerdir. Her şeyi çok yönlü düşünür ve mükemmeli yakalamak için elimizden geleni yaparız. 

Yaptığımız işin kusursuz olmasını istediğimizden, çevremizdeki kişileri de acımasızca eleştirebiliriz. Bu yönüyle de Ay Başak burcundayken dikkat etmemiz gerekir.

Eleştirilerimizle kırıcı ve itici olabiliriz.

Bu günleri daha çok kendi kişisel bakımımız ve evimizin temizliği ve düzeni için değerlendirebiliriz. Böylelikle başka insanlarla fazla iletişim kurmaz, kırıcı tarafımızı da kontrol altına almış oluruz.

 

AY BAŞAK BURCUNDAN GEÇERKEN SAĞLIK ÖNERİLERİ: Ay Başak burcundayken sinir sistemimiz, metabolizmamız, sindirim sistemimiz, bağırsaklarımız, pankreasımız, dalağımız ve karın bölgemizi kapsayan tüm sağlık konularıyla ilgili ile ilaç tedavisi ve kürler için uygun günlerdir. 

Ancak Başak burcunun temsil ettiği bu bölgelerle ilgili ameliyatları Ay Başak burcundayken yapmamanız tavsiye edilir.

Ödem sorunu olanlar bu günlerde tuz yememelidir. Bunun yerine içilen su miktarını arttırmak  vücutta ki tuz oranını düşürmek daha doğru olacaktır. 

Bu önlem ödem, selülit ve tansiyonun sorununuza  iyi gelecektir.

TAVSİYELER:

Ay’ın Başak burcundan geçtiği günlerde; kişisel gelişim, yoga ve meditasyon çalışmaları için  değerlendirebilirsiniz.

Temizlik işleri için değerlendirebileceğiniz gündür.

Kök bitkilerinin ekimi veya toplanması için uygun günlerdir.

Ayrıca ayrıntıya önem vermeniz gereken işleriniz için değerlendirebilirsiniz.

Finansal işleriniz için de bu günleri değerlendirebilirsiniz…

*

BUGÜNÜN  ÖNEMLİ GÖK OLAYI: DOLUNAY

12 MART 2017 BAŞAK DOLUNAYI

12 Mart günü saat 17:54’de Başak burcunda 22°13'derecede bir Dolunay meydana geliyor.

1.ev: İmaj, dışa verdiğimiz mesaj, fiziksel görüntümüz. 

BAŞAK: Hizmet burcudur. Titiz, detaycı, ayrıntıya önem veren, analitik, kılı kırk yaran, eleştirici, mükemmelin peşinden koşan kişi olarak tarif edebiliriz. Başak altıncı ev ile alakalı olduğundan sağlıkla da ilgilidir.

Evcil hayvanınızla da ilgili bir evdir ayrıca Başak burcunun evi olan altıncı ev…

*

DOLUNAY’IN KONUSU:

Birinci evde Başak burcunda olan bu Dolunay ile; imajımızla ilgili bazı konuların açığa çıkacağı ve muhtemelen bunlardan dolayı eleştirilere maruz kalacağımız bir Dolunay yaşayacağız.

Aldığımız eleştiriler nedeniyle mükemmeli yakalamak adına her türlü ayrıntıyı gözden kaçırmayacağımız bir Dolunay etkisi yaşayacağız. Takip eden onbeş günlük süreçte.

Diğer taraftan Başak burcunda olan bir Dolunay; sağlığınızla da ilgilidir. Dolayısı ile bu Dolunay bazı bilmediğiniz hastalıkları da açığa çıkarabilir. 

Birinci evde ve Başak burcunda gerçekleşen Dolunay ile detaycılığı da göz önünde tutarsak; özellikle fiziksel görünümünüzle ilgili eleştiri önemsemek gerekir. Kritik bir göz ile yapılan bu eleştiriler fiziksel görünümüzde mükemmeli yakalamanız için önem taşıyabilir.

(Ancak unutmayın Venüs retro olduğundan 16 Nisan’a kadar herhangi bir estetik müdahele yaptırmamanız yerinde olur. Ancak geçmişten gelen bir güzellik sorununuz eleştiriliyorsa, bu durumda bunu düzeltmek içinde bir fırsat yaratıyor olabilir bu Venüs retro. Bunu da burada belirtmiş olayım.)

Varsa evcil hayvanınızla ilgili bir alerjiniz ortaya çıkabilir veya evcil hayvanınızın bir hastalığı ortaya çıkabilir. Ve bunlarla ilgili nasıl şifalanacağı (Chiron/Balık) ile ilgili konular önünüze gelebilir.

*

Not: Burada  bir konu eklemek istiyorum. Şu an Venüs retrosu içindeyiz ve 5 Mart-16 Nisan’a kadar da bu retro hareket devam ediyor. 

Malum Mart ayındayız. Kediler Venüs ile temsil edilir. Bu süreçte veya daha önceden evinizden kaçmış bir kediniz varsa, 16 Nisan’a kadar geri dönme ihtimali vardır. Bu nedenle evden kaçmış kedisi olanların, gözü kulağı kapıda olsun. ☺

Dolunay’ın eşiniz veya partnerinizle ilgili sizi yaralayacak bazı konularının açığa çıkabileceği durumlar da yaşanabilir. Ancak bu açığa çıkış ile bunun nasıl şifalanacağı, yaraların nasıl sarılabileceği ile ilgili konular da beraberinde gelecektir.

Özellikle önümüzde ki 15 gün boyunca, yukarıda sayılan herhangi bir konuyu bu Dolunay’da yaşayabilirsiniz.

Sağlıkla