Bugün; 23 TEMMUZ Cumartesi Satürn günü; Ay Balık burcundayken güne başladık. 
Bugün Güneş saat 12:30’da ASLAN  burcuna geçiyor.
Bu günden itibaren bir ay boyunca Güneş Aslan burcunda hareket edecek.. 
Bütün Aslanların doğum günlerini kutlarım….
Bu dönemde; dürüstlük, kendini ortaya koyma, başkalarını organizasyon becerisi ve yeteneklerimizle ortaya çıkarız…
Kendimiz daha rahat ifade eder, başkalarını yönetmek konusunda ki becerilerimizle dikkatleri üzerimize çekeriz..
Genelde şanslı bir dönemdir..
Bu günlerde yaratıcılığınız ile dikkatleri üzerinize çekersiniz..
Ay’ın Satürn ile oluşturduğu kare açının etkisiyle; zorlayan, engelleyen, kısıtlayan, daraltan bu enerjiler hissedilir.
Bu enerjide duygu yoktur.! 
Duygusal ihtiyaçlarımızı görmezden gelen, katı ve disiplinli ve yaşça büyük insanların açımasız davranışlarınıza maruz kalabiliriz.
Yaşlı kimseler ve özellikle kadınlarla sorun yaşamamaya bakınız.
Yaşananlar kalıcı olarak hayatınızda iz bırakacak türden olabilir.
*   *   * 
Gün içinde Ay’ın Neptün ile kavuşumu altında; yanılgılara açık olabilir, realitenin dışına çıkabiliriz.
Fakat maneviyattan da duygusal olarak besleniriz.
Ruhani konularla ilgilenebilir, dua ve meditasyon ile bugünü geçirebiliriz.
Bu ayrıca ilham olarak ta kendini gösterebilen bir etki olduğundan; çok güçlü bir hayalgücü ile yaratıcılığın tüm sınırlarının ortadan kalktığı bir etki yaşanabilir.
Fakat gerçek ile hayal arasında ki, algılama güçlüğü yaşanabilir…
*
Ay’ın Plüton ile 60 derecelik açısı ise, günün güçlü değişim gösteren hislerimize şahit olabiliriz.
o Değişen hisler
o Derin duygular
o Sezgiler
Hisleriniz oldukça derin ve güçlüdür bugün. 
Bu açı; güçlü ve karizmatik insanlardan destek alınacağını da anlatıyor.
Bugün anne, kızkardeşlerimizle ilgili konular yaşayabiliriz. Duygusal olarak hislerimiz derindir.
Bu güçlü enerji aynı zamanda “şiddet” riski de içerir. Enerjiyi olumlu kullanmak için, derin konuları araştırmaya yönelik kullanmak yerinde olacaktır. 
Tasarım açısı olarak ta değerlendirilebilir.
Bugün değişen duygu durumunuza dikkat edin; içgüdüsel olarak muhtemelen doğru yolda ilerlersiniz.
*
Bugün gerçekleşen Ay’ın Jüpiter ile 180 derecelik karşıt açısının altında; duygusal travma, şiddet ve güç kullanarak duygularda değişim mümkündür.
Güçlü hisler , derin duygular,  şiddete meyile neden olabileceğinden bu enerjinin ezoterik yada yaratıcı bir işle açığa çıkması daha doğru bir kullanım olur.
Okült konularda çalışmalar yapmak için çok iyi bir zamandır. 
*
Son günlerde yaşadıklarımıza ışık tutacak olan Dolunay ve Yeniay yazılarımızdan başka birde daha geniş zaman ışık tutacak olan bir Ay tutulması (18 Ağustos) ve Güneş tutulması (1Eylül) var önümüzde.
Yaşayacak olduğumuz bu  tutulmalarla ilgili bayram sürecinde paylaşımda bulundum ()  . Ancak okunma oranında çok dikkate almadığınızı gördüğümden önümüzde ki günlerde bu paylaşımları tekrar yapacağım. 
Özellikle Ay tutulmasını takip eden hayatınızın hangi alanında yaşayacağınız anlamanız için de burç  ve yükselen burçlarınıza göre de paylaştım. Ancak genel olan “bu tutulmanın anlamı nedir,?” diye paylaştığımız yazıların anlamı sadece bir burç paylaşımından çok daha fazla önemlidir. Burçlarınız size o konuyu sadece hangi alada yaşayacağınıza ışık tutar, ancak asıl konu olayın anlattığı konudur ve hayatınızın takip eden 6ay veya 1 yılını kapsar ( bu tutulmanın süresine göre değişir)…
Bu nedenle 18 Ağustos’ta yaşanacak olan; yılın 2. Ay tutulması ve Güneş tutulması oldukça önem taşımaktadır.
Sene başında tüm bir yıl için yaptığım; tüm bir yılın gezegen hareketleri ve tutulma yorumlarını senenin ikinci yarısı için burç bazında tekrar buradan paylaşacağım…
Günleri geldiğinde de olayların detaylı anlatımlarını paylaşacağım.
Bugün;
KOÇ BURCU VE YÜKSELEN KOÇLAR
AY TUTULMASI 18 AĞUSTOS_
Sosyal çevrenizde girdiğiniz gruplarda bütünün hayrına tek başına yaptığınız hareketlerle dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Hayır kurumları için yaptığınız,  sıra dışı yardım faaliyetleriniz açığa çıkabilir.
*
3.MERKÜR Rx 31 Ağustos- 21 Eylül (25 Ağustos- 29 Eylül)
Muhtemelen iş yerinizde birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarınızla veya size ast olarak çalışan yardımcılarınızla aranızda oluşan iletişim sorunlarından problemler yaşayabilirsiniz. Söylediğiniz biri işin yapılmadığını öğrenmek veya yanlış yapıldığını öğrenmek canınızı sıkabilir.
Bu süreçten önce, mutlaka bir data yedeklemesi yapmayı muhtemelen daha sonradan başınıza gelecek olayları önlemek için değerlendirebilirsiniz…
Sonunu düşünmeden sarf ettiğiniz sözler, yanlış anlaşılacağından sonradan tamir etmekte zorlandığınız durumlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle sakin kalmalı ve kontrolünüzü kaybetmemelisiniz.
*
2. GUNES TUTULMASI _ 1 EYLUL
İç hastalıkları, karın bölgesini ilgilendiren sağlık sorunları yaşanabilir.  Bu alanda gelişen bir hastalık için şifalanmak için yaşam şeklinizde ve hayata bakışınızda alışkanlıklarınızda hobilerinizde farklılıklar gelişebilir. Örneğin hayatınıza sporu bir hobi gibi günlük yaşamınıza yerleştirebilirsiniz.
Sağlığı geri kazanmak için yapacağınız harcamalara dikkat çekiyor Gökyüzü
*
9 EYLÜL JÜPİTER TERAZİ BURCUNA GEÇİYOR 
Bolluk ve Şans gezegeni JÜPİTER size alanında iki yıl boyunca 19 Eylül 2016’dan, 1 Ekim 2017 tarihine kadar evliliğinizde şans, bolluk bereketini sunacak.
*
AY TUTULMASI -16 EYLUL
Yaptığınız çalışmalar ile kendi iç dünyanızı şifalandırdığınız bir süreçten geçeceksiniz.
Bir takım yardım çalışmaları başlatarak ve bunları nasıl yapacağınız hakkında bu süreçte projeler de üretebilirsiniz. İhtiyacı olanlara yardım ederek kendi kişisel gelişiminizde farkındalık kazanacağınızı ve bunun size şifa olarak döneceğini görebilirsiniz.
*
4.MERKÜR  Rx 20 Aralık - 6 Ocak (15 Aralık- 12 Ocak) 
İş yerinizde, kariyer yaptığınız alanda yanlış anlaşılmalar sonucu problemler yaşayabilirsiniz. Otoritenizle aranızda olumsuz sorunlar olabileceği gibi eğer siz bir otorite kişiyseniz sizin toplum önünde duruşunuzun yanlış anlaşılmalara maruz kalabileceğinizi anlayabilirsiniz. Söylediklerinizin yapılmaması kariyerinize gölge düşürebilir.  Bir takım data kayıpları kariyerinize zarar verebilir.
Aceleci davranmayıp, karşınızdakini anlayarak olumsuzlukları aşabilirsiniz.
Yarın Boğalar ve yükselen Boğalar…
Sağlıkla