Bugün; 3 Mayıs Salı günü Ay Balık burcundayken güne başladık.

Sabah saat 08:09^da Ay Balık burcunda boşluğa girecek ve akşam saat 20:05’e kadar Ay boşlukta ilerleyecek.

Yaklaşık yarım gün Ay boşlukta kalacağından günü;herhangi yeni bir iş başlatılmaması tavsiye edilir. Bunun yerine daha önceden başlamış olan işleri; olaylara müdahele etmeden akışta kalarak takip etmek en doğru davranış şeklimiz olur.

Çünkü Ay boşlukta ilerlerken; enerjiler kontrol edilemez ve güçlü olur. Dolayısı ile olayların gidişatına müdahele edemez ve genelde çıkan sonuçlardan da hoşnut kalmazsınız.

Bu nedenle Ay boşlukta iken “akışta kalmak” en doğru davranış şeklimiz olur.

Ay akşam saat 20:05’de Koç burcuna geçecek ve yaklaşık 2,5 gün burada ki yolculuğuna devam edecek.

Ay Koç burcunda iken; enerjik ve atak olur, her olayı hemen başlatmak isteriz.

Sabırsız heyecanlı ve cesur oluruz.

Ay’ın Koç burcunda ki sırasında diplomasiden uzak, aklına geleni yapmak isteyen bir yapı kazanırız..

Sonunu düşünmeden kalkıştığımız işler yüzünden başımız derde girebilir. Kaza riskleri en çok bugünlerde artar.

Ay Koç burcundayken ruhumuza tekrar neşe gelir. Bir çocuk heyecanı ile her şeye ilgi duyar fakat çabuk hevesimizi kaybedebiliriz.

Bugünün enerjisi ile yeni başlangıçlar yapacak enerjiler devrede olur.

Duygusal olarak yeni ve saf olana çekiliriz.

Ancak yeni bir takım başlangıçlar yapmak için Ay’ın boşluktan çıkacağı akşam saatlerini beklemek gerekir. (20.00 den sonra)

GÜNÜN ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETİ:

  • GÜNEŞ- JÜPİTER 120

Kimliğin, kişiliğin kariyerin büyümesi. Otoriten destek görülmesi, gibi sonuçlar doğurur.

Bugünlerde yabancılar, uluşlar arası işler, hukuki konular, yüksek eğitim ve maneviyattan şanslı olduğumuz günlerdeyiz. Gün boyu bu etkiden faydalanabiliriz.


AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

  • AY-MERKÜR 60

Sabah erken saatlerde etkinleşen bu açı ile kolay konsantre olabileceğimiz bir gündeyiz. Ancak bugün Ay boşlukta olarak gün boyunca ilerleyeceğinden zekamızın bu yönünü önemli görüşmeler yapmak yerine eğlenmek amaçlı değerlendirebiliriz.

Akşam saat 20’den sonrasını sonrasını toplantılar, sözlü veya yazılı ifadelerimiz için değerlendirebiliriz.

Kısa mesafeli yolculuklardan da duygusal olarak beslenebileceğimiz bir gündeyiz..

  • AY- CHİRON 0

Duygusal yönden şifa bulunabilecek, yine de hassas olunabilen bir gündür. Yaralanmışlık hissi kişide oluşabilir. Kişi kendisine haksızlık yapıldığı duygusunu yaşayabilir. 

Duygusal olarak şifa çalışmalarından beslenebileceğimiz bir gündeyiz.

Ay-Kiron kavuşumunun etkin olacağı sabahın ilerleyen saatlerini şifa ve tedavi çalışmaları açısından değerlendirebiliriz.

*****

DOLUNAY ve YENİAY nedir?

Biz her 28 günde bir Dolunay ve bir Yeniay yaşarız. Dolayısı ile bir yıl içinde 13 veya bazen 14 defa gerçekleşmiş olur.

Genelde her ay sırasıyla başka başka burçlarda Dolunayları yaşarız.

Dolunayda Ay hangi burçta ise o burca ait konuları ve hastalıkları çalışmamız gerekir.

Ender olarak bazen bir ay içinde aynı Dolunay veya Yeniay yaşayabiliriz.

Dolunaylar yer yüzünden bakıldığında Ay ile Güneş’in karşı karşıya geldiğini düşündüğümüz gökyüzü konumlanmasıdır.

O günlerde Ay Güneş’ten aldığı ışığı yeryüzüne tam olarak yansıttığından yusyuvarlak parlak bir Dolunay şeklinde bize gözükür.

Dolunaylarda Dolunay’ın gerçekleştiği burca göre o güne kadar gizli olan bir olaya Ay ışık tutar ve o olayın görünür olmasını sağlar.

Örneğin astrologlar arasında en çok konuştuğu olaylardan biri; “19 Aralık Balık burcunda” gerçekleşen, Dolunay olmuştur.

Çünkü her Dolunay öncesi temsil edilen sembollere bakarak astrologlar tahminlerde bulunurlar. Ve o Dolunayda’da “Balık” konularını düşündüğümüzde, iyilik, fedakarlık, yardımseverlik, içe dönüş, kişisel gelişim, ayaklarımız gibi konulara dikkat çekiyordu gökyüzü. Ama hiçbir astrolog o Dolunay’ın bu şekilde açığa çıkacağını tahmin edemezdi. Balık teması olduğundan daha çok yapılan bir yardımın açığa çıkması olarak bekleyebilirdik bu enerjiyi. Ancak gökyüzünün her zaman anlatacağı bir şey vardır.

Balık burcu astrolojide ayakları temsil eder ve o gün Gökyüzü Dolunay ile; daha önceden bilinmeyen bir olaya ışık tutmuş ve bilinir yapmıştır.

Bunun gibi her Dolunay’da hangi burçta gerçekleşiyorsa, o burcun temsil ettiği konuya göre bir şeyler gözler önüne serilir. Dolunaylar gizli olanı açığa çıkaran enerjilerdir.

Aslan burcunda gerçekleşen Dolunaylar’da ise skandallar ortaya çıkar.

Dolunaylar her ay önümüze gizli olan bir temayı fark etmemizi sağlar şekilde gerçekleşir. Bu enerjiyi herkes kişisel olarak farklı, farklı yaşarlar. ( genellikle Dolunayı’ın gerçekleşeceği derece sizin doğum haritanızda nereye denk düşüyorsa o konu ile ilgili bir açığa çıkış yaşarsınız ).

Dolunaylarda Dünya’da nasıl med cezir meydana gelip sular yükseliyorsa; insan vücudunun 80% sudan oluştuğundan , vücüd sıvılarımızda hormonlarımızda artış olur. Bu durumda insanlarda sinirlilik yaratır.

Genellikle Dolunaylarda yaşanan agresifliğin nedeni budur. İnsanlar sinirli, huzursue gökyüzünde gördüğümüz, kendilerini şişmiş hissederler.

Diabetlerin Dolunaylarda hormonsal değerlerini ölçtürdüklerinde arttığını görebilirsiniz.

İşte gökyüzünde olan bir olayın, bizi etkilemediğini düşünenler için en güzel ispatlardan biri de bu testlerdir.

Bedenimiz gökyüzünde ki gezegen hareketlerinden bu şekilde etkilenirler.

Yarın ki yazımda; “Yeniay nedir?” hakkında kısaca değineceğim.

Sağlıkla.