Ay Aslan burcundayken kendini ortaya koyma, show yapma, organizasyon becerileri, liderlik, yönetme, becerilerimiz ile ön plana çıkarız. 
Ayrıca ne yaparsak yapalım bunu dürüstlük ve açık ile yaparız. Yani dostluğumuzda açık olur, düşmanlığımızla. Bu dönemde davranış ve tavırlarımızla da onaylanmak isteriz.
Her türlü şiddete karşı durmak isteriz.Ancak gökyüzü öyle bir açıya gidiyor ki neredeyse bu hali ile Ay Aslan’ın tam tersine hareket edip, lider ve otorite konumunda ki kişilerin, bizim şuurlu tarafımızın aleyhine çalışan bir durum söz konusu olacak..
*
GÜNÜN ÖNEMLİ GEZEGEN HARAKETLERİ:
MERKÜR DURAKTA  6 Ekim- 13 Ekim
Diğer bir önemli gezegen hareketi ise bir süredir retro hareketini sürdüren Merkür, özellikle iletişim alanlarında yanlış anlamaların neden olduğu sorunlar yaşattı.
Bu akşam üzeri durağanlaşmaya başlayacak.2 gün sonra tam durma noktasından sonra yavaş, yavaş direk hareketine dönmek için hız kazanmaya başlayacak. Yaklaşık 1 hafta sonra direk hareketinde normal seyrinde devam edecek.
Bu da şu demek oluyor. Özellikle önümüzde ki bu 1 hafta içinde etkisini en problematik olarak hissedeceğimiz Merkür’ü temsil eden konularda;
Teknolojik veri ve data kaybına uğrayabilirsiniz.
İletişimde yanlış anlamalardan doğan problemler zirveye çıkabilir.
Mail gibi haberleşme alanlarında sorun yaratacak evrak kayıpları yerine ulaşamam gibi sorunlar yaşanabilir.
İletişim kaynaklı, çifte rezervasyon v.s. veya hiç yerinizin olmaması gibi teknolojik aletleri kullanarak yaptığınız işlerden kaynaklı doğacak problemleri özellikle seyahat yapanlar , ticaret yapanlar ve medya ve basın alanında uğraşanlar yaşayabilir.
Günün diğer önemli gezegen hareketlerinden ise Mars ile Neptün’ün 180 derecelik açısı dikkat çekiyor.
MARS: Agresyon, kavga, kaza veya savaş enerjisi taşırken
NEPTÜN: ise sınırların kalması, somutlaşma, fluğlaşma ve netliğin kaybolmasını anlatır.
Dolayısı iel bu iki gezegenin karşıt gergin bir açı oluşturmaları ile (05:50) sahtekarlıklar ve yolsuzluklar görülür. Gerçekleri görülememesinden dolayı, oldukça dikkat etmeli yanlış bir agresyonun veya kavga içinde kendimizi bulmamalıyız. 
Çünkü etraf puslu…
*
GÜNÜN AY AÇILARI:
Ay’ın açısı olarak dikkat çeken açı ise, öğleden sonra  kesinleşen 60 derecelik Güneş kesinleşen açı (14:39) …
Bu açının etkisi ile  otoriteden, patron veya babadan  destek görürüz.  Bu açı ile yeni bir işi başlatabiliriz.
Eril ve dişil enerjide uyum olduğundan kadın ve erkek ilişkileri de olumlu gelişir..  MARS ve  VENÜS’ün Uranüs’ten alınan 120 derecelik açı ile de hoş sürprizlerin de yaşanabileceği ani beklenmedik olaylar gelişebilir…
***
Bugün oluşacak açılara kısacak böyle değindikten sonra, çevrenden çok sık duyduğum;
“ay bu sıkıntı ne zaman bitecek?” gibi sorular duyuyorum. “Biri biter diğeri başlar” demek en doğru cevap aslında ☺)
Bu köşede genelde Ay’ın açıları olan yaklaşık 2 saatte bir değişen açıları “günlük bilgi” olarak anlatıyorum.
Daha uzun vadeli etkileri ise “önemli gezegen hareketleri” altında anlatıyorum. Ancak, bütün bu açıların bir de jenerasyonları etkileyen büyük döngüleri var.
Örneğin; Plüto’nun 2008 den beri Oğlak burcunda transitinin biteceği tarih olan 2024 yılına kadar, “toprakların değişim ve dönüşüm” üzerinde etkilere neden olacağı gibi.
Yani astrologlardan tamam “her şey bitti, her şey süt liman” gibi açıklama bekleyenler okurlara bunu anlatmak istiyorum. “Açının biri biter diğer başlar!”.
Zaten hep böyleydi, ve de hep böyle olacak. Ama bazı döngüler insan ömrünü aşan döngüler olduğundan örneğin Bir Plüto döngüsü (tüm burçlardan geçmesi)  yaklaşık 248 yıllık bir döngüdür. Plüto’nun Oğlak burcundan geçişi  yaklaşık 2008-2024= 16 yıl sürecektir.
Bazı burçlarda retro hareketiyle birlikte çok daha uzun süreli transit süreci olmaktadır. Dolayısı ile bunu bir insan ömrüyle anlamak mümkün değildir. Fakat tarihte bu döngülerin denk geldiği zaman dilimlerinde neler yaşanmış bakarsak, aşağı yukarı olacakları da anlıyoruz.
Ancak güneş sisteminin, evrende bir “dna spiraline” benzer bir şekilde  yol aldığını düşürüsek, “evet tarih tekerrürden ibarettir, bu döngülere göre yaşananlar yeniden yaşanacaktır ama evrende de yol alındığından ve “tüm zamanın” bir fibonacci dizilimine göre genişlediğini düşünürseniz, asla hiçbir “an’ın” birebir bir önce ki yaşama göre kopyası olmayacağını da anlayabilirsiniz.
Bu nedenle “evet tarih tekerrürden ibarettir. Gezegen döngüleri bakımından ele alırsak ta böyle. Ancak, evrende yol aldığımız döngüye göre 24.000 yılda bir büyük döngüyü tamamlıyoruz.
Hatırlayınız maya takvimini. Kıyamet kopacak denmişti. O büyük döngünün sona ermesiydi. Kıyamet felan kopmadı. Ama insanoğlu yeni bir 24.000 yıllık bir döngüye başladı. Ancak bu bir insan ömrüyle ne kadar açıklanabilir? Veya ne kadar önemsenebilir?
Bunu anlamak için , içinde bulunduğunuz günlük,, olaylardan sıyrılıp, daha makrodan kendimize bakmalıyız.
Ama bunu ne kadar insan yapmak isteyecektir?
Bu nedenle bu kadar uzun bir döngünün “insan ömrü” için pek bir ifade etmeyeceğinden fazla değinmiyoruz. Astrologlar olarak. Olayları daha micro düzeyde incelemeye çalışıyoruz.
Bu nedenle generasyon gezegenleri olarak bile  tam döngüden bahsedemeyip, ancak bir insan ömrüne rast gelen gezegenin bir burç transitinden veya kritik açıları olan 90 veya 180 derecelerinden bahsedebiliyoruz. Bu etki de zaten yıllarca sürüyor.
Örneğin Türkiye’nin  Natal Plüto ile transit Plüto’nun 180 derecelik sert açısından bahsedebiliriz. Yani bu toprakların değişimi, yer altının yüzeye çıkışı gibi muhtemelen güçlü doğal etkilerle de oluşacak olan bu enerji bizi ülke olarak çok etkiliyor.
Bu etki 2020 den sonra azalacak olsa bile 2024 yılının sonunda ancak uzak orb ile etkisi yok olacaktır.
Ancak günlük yaşantımızda bu kadar uzağı göremeyip sadece kendi günlük yaşamımıza odaklanıyoruz. Büyük resmi kaçırıyoruz genelde.
Türkiye 2024 yılına kadar hem doğal afetlere hem de savaşlar sonucu böyle bir etkiye maruzdur.  Bu nedenle soğuk kanlılığı koruyarak bu etkilerin geçmesini bekleyebileceğimiz 2024 ‘ü aşmak gerekebilir. Yoksa yangına körükle gitmenin bizi ne gibi bir olayın içine iteceğini görmek lazım.
Dolayısı ile sizi ara sıra bu büyük döngülere dikkatinizi çekerek günlük bilgilendirmeye devam edeceğim.
Sağlıkla