6 EKİM 2015 Salı  güne Ay boşluktayken girdik ve öğleden önce saat 11:31 de Ay Aslan burcuna geçene dek, Ay’ın boşlukta olan hareketi devam edeceğinden önemli bazı girişimlerde bulunmamak yerinde olur.
Saat 11:31’de  Ay Aslan burcuna geçecek. Ve bu saatten sonra takip eden günlerde, kendini ortaya koyma, show yapma, organizasyon becerileri, liderlik, yönetme, becerilerimizle ön plana çıkarız.
Ay Aslan’dayken ne yaparsak yapalım bunu dürüstlük ve açık olarak yaparız. Yani dostluğumuzda açık olur düşmanlığımızla.
Ve davranış ve tavırlarımızla da onaylanmak isteriz.
Onaylanmayan bir Kral kadar süngüsü düşmüş, hayal kırıklığına uğramış bir lider olamaz. Bu nedenle bu günlerde bu tip olaylarla da sıklıkla karşılaşacağız..
Bu günlerde bir kimlik ortaya koyarız. Egomuz da yüksektir çünkü doğru bu olduğunu savunuruz.
Her türlü şiddete karşı durmak isteriz Oba altından sopa göstermek bu günlerde en çok karşı çıktığımız durumdur.
Ancak gökyüzü öyle bir açıya gidiyor ki neredeyse bu hali ile Ay Aslan’ın tam tersine hareket edip, lider ve otorite konumunda ki kişilerin, bizim şuurlu tarafımızın aleyhine çalışan bir durum söz konusu olacak..
Nasıl mı?
GÜNÜN ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ:
TÜM DÜNYA’DA GERGİN BİR ETKİ   Eylül başı - Ekim ortası etkiyi hissedeceğiz.
Bu gün iki tane önemli olan gezegen hareketi olacak. 
Bunlardan en önemlisi Güneş’in Plüto ile kuracağı 90 derecelik açısı.
GÜNEŞ: otorite, baba, patron, yöneticiler gibi üzerimizde etkisi olan kişiler olduğu gibi; diğer taraftan bizim şuurlu yanımız ve kalbimizi de temsil etmektedir.
PLÜTO ise: “YAKIP YIKIP YENİDEN YAPILANDIRAN” diye adlandırdığımız kendi minik ama etkisi büyük olan “gezegen” itibari bu yaz iade edilen sevgili PLÜTO…
Dolayısı ile 90 derecelik sert açı ile
Baba, patron, yöneticiler tarafından maruz kalacağımız zorlayıcı, yıkıcı, dönüşen ve dönüştüren kaba ve sert hareketlere  maruz kalacağımızı anlayabiliriz. Üzerimizde “güç” uygulanacağı bir sürece giriyoruz. 
Gökyüzünde; 11 derece Terazi de GÜNEŞ,  17 derecede AY/Yengeç burcunda, 18 derecede Uranüs/ Koç’ta Rx ve PLÜTO/ Oğlak 13 derecede  5 Ekim gecesi büyük streslere neden olan, bu uzak orblrla “büyük kare” açısı oluştu ve  bugün 6 Ekim; Plüto  ile Güneş’in arasında ki açı 13derecede 00” ile 17:15 de tam kesinleşmiş olacak ve bu enerjiler etkilieri maksimum seviyede hissetmeye başlıyacağız.
En azından Ay hızlı hareket eden bir gezegen olup bu kare açıdan çabuk uzaklaşırken diğer taraftan Türkiye haritasına bakarsak bu ra Türkiye’nin Natal Plütosu ile gökyüzünde transit eden Plüton’un zaten gergin açısının mevcut olup bu kareyi bozmadığını görüyoruz.
Yani Dünya’da bir gerginlik sonrası bir rahatlama olurken bu etki Türkiye’de geçerliliğini koruyor olacak.
Bu sert, güçlü ve de yıkıcı bir enerjidir. 
Ani beklenmedik gelişmelerin olabileceği birden ama sonu düşünülmeden başlayan hareketler ile Otorite, güç ve halk arasında oluşan gergin açı…
Tabii bu etki tüm dünya için geçerli.
Kalp krizi riski de olduğu gibi, şuur bir şekilde manipülasyona uğrayabilir. 
Kontrolü sağlayan, gücü yönetebilen “güçlü ve karizmatik bir Lidere”  (Obama’mı Putın’mi veya başka bir lider mi) dönüşebilir. 
Veya bu tip kişilerin etkileri altında dönüşebilir.
Daha çok “gecenin gücü” diyebileceğimiz bir “dönüşüm zaman” dilimi. 
*
TÜRKİYE BU ETKİYİ NASIL YAŞAYACAK?
GÜNEŞ bu açıyı kendi evi kökleri olarak sayılan 4. Evinden, PLÜTO’nun yerleştiği 7. Ev yani hem “partner, hem açık düşmanları”  olarak görülen alandan kuruyor olacak.
Yani; “gizli kapaklı” bir düşmanlık değil, açık ve aleni bir meydan okuma ve güç gösterisi söz konusu olacaktır.
Bu etki anca Ekim ortasında gücünü yitirmeye başlayacaktır.
*
MERKÜR DURAKTA 6 Ekim- 13 Ekim
Diğer bir önemli gezegen hareketi ise bir süredir retro hareketini sürdüren Merkür, özellikle iletişim alanlarında yanlış anlamaların neden olduğu sorunlar yaşattı.
Bu akşamüzeri durağanlaşmaya başlayacak. 3 gün sonra tam durma noktasından sonra yavaş, yavaş direk hareketine dönmek için hız kazanmaya başlayacak. Yaklaşık 1 hafta sonra direk hareketinde normal seyrinde devam edecek.
Bu da şu demek oluyor. Özellikle önümüzde ki bu 1 hafta içinde etkisini en problematik olarak hissedeceğimiz Merkür’ü temsil eden konularda;
Teknolojik veri ve data kaybına uğrayabilirsiniz.
İletişimde yanlış anlamalardan doğan problemler zirveye çıkabilir.
Mail gibi haberleşme alanlarında sorun yaratacak evrak kayıpları yerine ulaşamam gibi sorunlar yaşanabilir.
İletişim kaynaklı, çifte rezervasyon v.s. veya hiç yerinizin olmaması gibi teknolojik aletleri kullanarak yaptığınız işlerden kaynaklı doğacak problemleri özellikle seyahat yapanlar , ticaret yapanlar ve medya ve basın alanında uğraşanlar yaşayabilir.
GÜNÜN  AY AÇILARI:
Öğleden sonra  konsantrasyon ve disiplin gerektiren açılar devreye giriyor. Hem Ay’ın saat 14:22 de kuracağı Ay’ın Satürn ile 120 derecelik açıları hem de saat 14:55 kuracağı AY’ın Merkür ile 60 derecelik açılarının etkisi ile; Zihin, zeka, hafıza , konsantrasyon ve ezberleme konularını rahatlıkla yerine getirebileceğimiz, hafızamıza güvenebileceğimiz bir öğleden sonrası geçirebiliriz.
Bu açı ile Merkür retrosunun da hala etkisinin sürdüğünü dikkate alarak ( Bugün durağan haline geçiyor). Geçmişte başlanmış ama sonrasında elimizi sürmediğimiz yarım kalan biri devreye sokabiliriz. Ay Aslan burcuna geçtikten sonra. Bu açıyı en iyi değerlendirmenin yollarından biridir bu bu konumlarla.
Diğer taraftan, ev ve aile ile ilgilenmeniz gereken konularda sorumluluk almak ve ebeveynlerinizin adına bir şeyleri organize edip, yerine getirmek içinde uygundur.
Bir de anılar mesela albüm düzenlemek, nostalji yapmak, eskiye ait yarım kalan işleri bitirmek, yarımları tamamlamak için harika bir son fırsat Merkür durağan konumuna geçmeden…
Sağlıkla