Günün ilk gökyüzü olayı olarak saat Ay’ın Yengeç burcunda Son dördün fazına geçmesini gösterebiliriz. Aile ev yerleşim ile ilgili konuların bir neticeye varılma durumunu anlatıyor bu faz.
Bu oluşumun hemen ardından saat 00:41’de Ay Jüpiter ile 60 derecelik açı kuruyor. Bu ruhaniliğin etkili olduğu bir açıdır.Dua etmek, meditasyon veya ibadet etmek için uygun saatlerdir. Bu açı ayrıca abartılara  zemin hazırlar.. Dikkat..
Bu açı altında iştah açılır. Aşırı yemek yeme isteği de oluşur. Fakat beraberinde kilo almalar birlikte gelir…
Gecenin ilk saatlerinde saat 00:42’de  Ay boşluğa düşüyor. Ay’ın mecazi anlamda boşlukta olması, Ay’ın enerjisinin ne yönde gideceğini kestiremeyeceğimizden kontrolü sağlamakta zorlanacağımız zamanları anlatır. Bu nedenle  Ay Aslan burcuna geçene kadar  akışta kalmak ve olaylara müdahele etmemek en doğru davranış şeklidir.
Gece yarısı saat 03:13’de oluşan bir başka açı ise Ay ile Plüto’nun 180 derecelik açısı. Bu açı ile şiddet söz konusudur. Güçlü hisler derin duygular yaralayıcıdır. Travmalar yaşatacak güçtedir. Yalnız bu açıyı şiddete yönelik kullanmak yerine dönüştürücü gücü ya  okült konular yada bedensel  faaliyetler spor ile açığa çıkarma yerinde olur.
Bu çok güçlü ve yıkıcı bir enerjidir…
Öğle saatlerinde  Ay  ile Chiron arasında 120 derecelik açı ile hislerimiz tedavi olur.  Hassas olduğumuz saatlerdir. Her türlü olaydan etkilenir ve yaralar aldığımızı düşünürüz.
Öğleden sonra saat  oluşan ani olaylar ile beklenmedik duygusal krizler oluşabilir. Ay’ın 90 derecelik Uranüs ile oluşan açısı altında.
Kadınlarla sorunlara  dikkat. Özgürleşme duygusunun ön plana çıkabileceği sorunlar yaşanabilir. Halkın  ani tepkilerinin gözlemleneceği olaylar yaşanabilir.
***
Anlamak – Osho
Ben hiç vazgeçme sözcüğünü kullanmam.
Ben, sevinç içinde hayatın, sevginin, meditasyonun, dünyanın güzelliklerinin, varoluşun sonsuz mutluluğunun tadını çıkart diyorum; her şeyin tadını çıkart.
Dünyevi olanı kutsala dönüştür. Bu kıyıyı öteki kıyıya dönüştür, yeryüzünü  cennete dönüştür…
Ve sonrasında dolaylı olarak bir nevi vazgeçiş gerçekleşir.
Ama bu olur, sen yapmazsın. Bu bir eylem değil, oluştur.
Aptallığından vazgeçmeye başlarsın; pislikten vazgeçmeye başlarsın.
Anlamsız ilişkilerden vazgeçersin. Varlığını doyurmayan işlerden vazgeçmeye başlarsın. Gelişmenin mümkün olmadığı yerlerden vazgeçersin.
Fakat ben onu vazgeçiş olarak adlandırmıyorum, ben ona anlayış, farkındalık diyorum.
Şayet elinde elmas olduğunu düşündüğün taşları taşıyorsan sana taşlardan vazgeç demeyeceğim.
Ben sadece “Dikkat kesil ve tekrar bak!” diyeceğim. Sen kendi kendine onların elmas olmadığını görürsen onlardan vazgeçmene gerek var mı?
Onlar kendiliğinden ellerinden düşüverecektir.
Aslında hala onları taşımak isteyecek olursan büyük bir gayret sarf etmen gerekecek. Hala onları taşımak istersen büyük bir irade göstermen gerekecek.
Fakat bir kez onların değersiz, anlamsız olduğunu gördükten sonra onları fazla uzun süre taşıyamayacaksın; onları fırlatıp atacaksın.
e bir kez ellerin boş kaldığında, gerçek hazineleri arayabilirsin.
Ve gerçek hazineler gelecekte değildir.
Gerçek hazineler tam şimdi, buradadır....              
Sağlıkla