30 EYLÜL 2015 ÇARŞAMBA  Ay Boğa burcunda olarak güne başlıyoruz. Ay Boğa’da iken;  “Dünyevi zevklerimiz” önem kazanacaktır.

Her türlü zevk, tat alma, koku alma, keyifler ve hazlar (cinsellik) anlam kazanacak ve dünyayı bu gözden incelediğimiz bir süreç olacaktır.

Ay Boğa’da iştahınız da aşırı açılacak. Yediğiniz her şeyden tad alma zevkiniz katmerlenerek faydalanacak dolayısı ile aşırı lezzetli gelecektir. Kilo almak için bundan iyi gün düşünülemez…

Her türlü değeri somut olarak algıladığımız bir süreçteyizdir. Bu günlerde bir de hareketlerimiz ağırlaşır ve canımız tembellik yapmak ister. Farkında olun..

Ay’ın bir yanı “kadersel” olduğundan ve Boğa burcunda yüceldiğinden, değerlendirilmesi gereken günlerdir

ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ:

Akşam üzeri kesinleşene  saat 17:38 itibari ile Güneş’in Merkür ile kavuşumu yani Merkür’ün Güneş’in kalbinde olma durumu ile;

-Ünlü sözler, bu dönemde söylenen sözler ünlenir. İyisi ve kötüsüyle söylediklerinizi iki defa düşünün.

 -Popüler olmasını istediğiniz fikirleriniz varsa eğer, bu açıyı bu fikirleri başkalarına sunmaya başlamak için değerlendirebilirsiniz.

-Otoriteden  fikirlerinize destek görebilirsiniz..

AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

 

Gece yarısı saat 02:51 itibari ile  Ay’ın  Mars ile kurduğu 120 derecelik açısının altında ; agresif, çoşkulu ve heyecanlı olur genelde sonunu düşünmediğimiz olaylara gözü kapalı atlarız…

 Trafikte isek kazalara maruz kalabileceğimiz enerjiler aktiftir.

Uykuya denk geldiyse bu pozisyon lüsid rüyayı sembolize edebilir.

*

Öğleden önce saat 10:14 itibari ile  Ay’ın  Neptün ile 60 derecelik açınsın altında;

İLHAM DEVREDEDİR.

Bu açının etkisi ile AY dolayısı ile içgüdüler ve hisleriniz; Neptün  ile de sınırların kalktığı alana dalış yapmanızı sağlayacaktır. Bu enerjiyi sanatçılar ilham olarak kullanırken, Diğer bir taraftan ibadet, meditasyon için de uygun bir zaman dilimidir…

Neptün sınırları kaldıran bir gezegen olduğundan hatıralar hatırlanabilir.

*

Öğleden sonra saat  15:14 itibari ile  Ay’ın  Jüpiter olumlu açısı altında hislerde çoşku yaşanır. Bu nedenle hangi duygu içinde olduğunuza dikkat edin, çünkü çoşkuyu da o alanda yaşayacaksınız…

Bu dönemde karşınızda ki kişiye tutmayacağınız sözler verebilirsiniz; çünkü buna siz de inanaırsınız. Kendinizi Jüpiter’in etkisiyle abartabilirsiniz. Bunun farkında olup içinizdeki çoşkuyu frenleyebilirsiniz..

Hormonlarda artık görülür. Diyabetlerin yediklerine dikkat etmeleri önemlidir.

Ruhani bir zaman dilimidir ayrıca. Meditasyon, dua veya ibadet içinde değerlendirilebilecek saatlerdir.

İştahınız çok açık olacağından özellikle Ay’da Boğa burcundayken hem aşırı yemek isteyebilir; hem de yediğiniz her şeyden aşırı tad alma duyusu ile olayı abartabilirsiniz. Dikkat…

*

Akşam üzeri saat 18:53’de kesinleşen  Ay’ın  Pluto ile 120 derecelik açısı altında, derin duygular ile hislerimiz sezgilerimiz güçlenir.

Araştırma yapmak için uygun bir zaman dilimidir.

Okült konularda ilginizi çekebilir.

*****

Bugün özellikle son Ay tutulmasında; ortaya çıkan astrolojik terimlerin yanlış anlaşıldığı, veya hiç anlaşılmadığı hatta yanlış anlamlarda kullanıldığını gördüm.

Bu nedenle gazete okuyucuları olarak, astrolojiye ilgi duyanların daha kolay anlaması için bugün kü hikaye bölümünü biraz bu terimlere değinmeye ayırıyorum…


AY TUTULMASI, TETRAD AY TUTULMASI, KANLI AY TUTULMASI,           
SÜPER AY NEDİR?


AY TUTULMASI:

Bilindiği gibi Ay tutulmasında Dünya'nın gölgesi Ay üzerine düşerek Ay'ı kısmen veya tamamen görünmez kılar. Gecenin ortasında Ay'ın görünmez olması ve sonra tekrar görünmesi, eski zamanlarda Güneş tutulması kadar etkili olmasa da ilginç ve merak uyandıran bir olay olmuştur.
Güneş tutulmasında olduğu gibi Ay tutulmasında da Güneş, Dünya ve Ay bir hizaya gelir. Ortada Ay varsa Güneş'i perdelediği için Güneş tutulması; ortada Dünya varsa Ay'ı gölgelediği için buna da Ay tutulması denir.
Ay, Dünya çevresinde ortalama 29 günde bir tur atar. Fakat her döndüğünde Güneş veya Ay tutulması olmaz. Çünkü Dünya'nın yörünge düzlemi (ki buna ekliptik denir) ile Ay'ın yörünge düzlemi çakışmaz. Yani aralarında bir açı vardır. Ay, Güneş-Dünya çizgisinin bazen altında bazen de üstünde kalır. Tam o çizgi üstüne geldiğinde tutulma olur. Ay tutulmasının iki hafta öncesinde veya sonrasında Güneş tutulması da olur.
Dünya'nın çapı Ay'ınkinden 4 kat daha büyük olduğundan, Ay tutulması birkaç saat sürerken Güneş tutulması dakikalar mertebesinde ifade edilir. Eğer Dünya'nın gölgesi Ay'ı tamamen kaplıyorsa ona tam Ay tutulması, kısmen kaplıyorsa kısmi Ay tutulması denir. Buna karşılık tam bir Güneş tutulması Dünya'da sadece 267 km çapında bir alanı karanlıkta bırakır.
*
"TETRAD" AY TUTULMASI:
4 kere "Total Fulmoon" arka arkaya...
Her yıl iki kez, kısmi veya tamamen Ay tutulması olur. Seyrek olarak dört kez arka arkaya tam Ay tutulması meydana gelir. Tetrad denen bu olay 15 Nisan 2014, 8 Ekim 2014, 4 Nisan 2015 ve 28 Eylül 2015 olmaktadır. Birincisi gibi diğerleri de sadece Amerika kıtasından görünebilecektir.
*
KANLI AY TUTULMASI:
Şimdi bu bilgilerden sonra neden Ay'ın kızıla göründüğüne dönersek, bunun nedeni gün doğumu veya gün batımında gökyüzünün kızarması ile aynı nedene dayanır. Güneş ışınları atmosferden geçerken kısa dalgaboylarını oluşturan mavi ışık dağılım gösterirken, uzun dalgaboyundaki kırmız ışık dağılmadan düz ilerler. Bu nedenle gün ortasında gökyüzü mavi iken, gün doğarken veya batarken kızıla döner.
Tam Ay tutulmasında da Dünyanın atmosferinden geçen Güneş ışınlarındaki mavi ve yeşil bileşenler dağılarak yok olurken Ay'ı kırmızı bileşenler aydınlatır. Kırmızı ışıkla aydınlanan Ay da kırmızı görünür.

*

SÜPER AY:

Ayın Dünya’ya en yakın olduğu konumda bulunması nedeni ile normalden yüzde 30 daha parlak ve yüzde 15 daha büyük görülmesi  durumuna Süper Ay deniyor. 

***

Biraz da olsa bir fikir oluşturabildiğinizi düşünüyorum. Bir sonra ki bu terimlerle karşılaştığınız da hangi Ay durumundan bahsettiğimiz daha kolay anlaşılmış olur.

Sağlıkla