13 EKİM 2015 Salı mars gününde Ay Terazi burcunda olarak güne başladık ve bugün saat 03.05 de 19 derece Terazi burcunda Yeniay doğuyor. 
Terazi burcunda bir yeni ay ile, sanatsal bir olaya niyet edebilirsiniz. Fakat Ay yeniay evresinde “yanık” konumda olduğundan olayları başlatmak için AY’ın HİLAL konumunu beklemeniz yerinde olacaktır.
Her türlü ortaklık ve yeni birlikteliklerin başlangıçları için iki gün daha beklemeniz yerinde olacaktır…
Ay Terazi burcunda saat . 03:06’de  Ay boşluğa düşüyor.
Ay Akrep burcuna geçene kadar Ay boşlukta olacağından; herhangi bir iş başlatmamak daha önceden başlatılmış işleri  akışına bırakıp takip etmek yerinde olur…
Ay boşlukta iken enerjiler kontrolsüz olduğundan,  olayları kontrol altında tutamaz ve  sonuçlardan üzülebilirsiniz…
*
Öğle saatlerinde saat 12:54’de  Merkür’ün  ile Satürn 60 derecelik açısı altında kolay konsantre olabilir ve sabır gerektiren işlerin kolaylıkla üstesinden gelebiliriz. Kalıcı sözler ve fikirler üretilebilecek günler…
Yalnız bu açı aynı zamanda yollarda engellenme, medya, basın alanında ve ticarette yavaşlama  olarak ta çalışabilir.
*
AYIN AÇILARINA BAKARSAK
Bugünün olumsuz enerjisi saat 01:20’de kesinleşen  Ay’ın  Uranüs ile oluşturacağı 180 derecelik açısı ile gerçekleşecek. Kadınlarla özellikle aranızda oluşacak ani beklenmedik sorunlara dikkat çekiyor gökyüzü. Ani beklenmedik duygularınızda daha önce yaşamadığınız  tarzda olacaktır ( olumsuz yönde).
Bu açı ayrıca “özgürlük” hissini de tetikleyeceğinden bir yerlerden kaçmak isteyebilirsiniz. Ölçüsüz ve ani davranışlar sergileyebilirsiniz. Durumun farkında olup soğukkanlı kalmak önemli olacaktır.
Bu açı ani beklenmedik hava değişimlerine neden olduğundan uçaklara, ve doğa sporcularının riskli olduğu dönem olduğunu hatırlatalım…
*
13 Ekim saat 03.05 de 19 derece Terazi burcunda Yeniay doğuyor. 
YENİAY’ın ŞİFRELERİ:
-AY 10 derece Terazi 20” MS:Venüs   3.evde dispozitörü 3. ve 10. evi yönetiyor.
18’ URANÜS 28” Rx Koç burcunda MS: Merkür   karşıt açıda 9 evde. 9 ve 4.evi yönetiyor.
07’NEPTÜN 22” Rx Balık burcunda MS:Venüs Altın Oran açısı ile 7.evde ve 8. Evi yönetiyor.
Duygusal ve içgüdüsel olarak, “İlişkiler ve diplomasi”, medya yayın yoluyla toplum önünde “kendini gösterme” olarak, gerçekleştirilecek olayların projelerinin tohumlarının atıldığı, planlarının yapıldığı bir Yeniay oluyor bu.
Bu olaylar ani beklenmedik şekilde gelişen daha önce hiç yaşanmamış olan “orijinal” yani ilk defa yani ani ve tuhaf şekilde, pek te sonu düşünülmeden muhtemelen “ yabancı kaynaklı”  veya “yüksek eğitim alanlarından, akedemisyenlerin de” rolünün olduğu; “açıklamlar/ sözler/beyanlar”  sonucu gerçekleşecek olabilir.
Diğer taraftan ortaklar ile oluşan ikili ilişkilerde partnerden talep edilen fedakarlığa, olumlu yanıt alınabilir, ancak gerçekleşen öyle olmayabilir her ne kadar “iyi niyet” olsa dahi, çünkü gezegen retro hareketinde.  Niyet öyle olsa dahi, evrenin izin verdiği ölçüde gerçekleşen olaylar.
-GÜNEŞ 10 derece Terazi 20” MS: Venüs  3.evde dispozitörü 3. ve 10. evi yönetiyor.
18’ URANÜS 28”  Rx Koç burcunda  MS: Merkür  karşıt açıda 9 evde. 9 ve 4.evi yönetiyor.
07’NEPTÜN 22” Rx Balık burcunda MS:Venüs  Altın Oran açısı ile 7.evde ve 8. Evi yönetiyor.
Kimliğimiz, şuurlu tarafımız ve mantığımız olarak, “İlişkiler ve diplomasi”, medya yayın yoluyla toplum önünde “kendini gösterme” olarak, gerçekleştirilecek olayların projelerinin tohumlarının atıldığı, planlarının yapıldığı bir Yeniay oluyor ayın 13 Ekim’de gerçekleşen.
Bu olaylar ani beklenmedik şekilde gelişen daha önce hiç yaşanmamış olan “orijinal” yani ilk defa yani ani ve tuhaf şekilde, pek te sonu düşünülmeden muhtemelen “ yabancı kaynaklı” veya “yüksek eğitim alanlarından, akedemisyenlerin de” rolünün olduğu; “açıklamlar/ sözler/beyanlar”  sonucu gerçekleşecek olabilir.
Diğer taraftan ortaklar ile oluşan ikili ilişkilerde partnerden talep edilen fedakarlığa, olumlu yanıt alınabilir, ancak gerçekleşen öyle olmayabilir her ne kadar “iyi niyet” olsa dahi, çünkü gezegen retro hareketinde.  Niyet öyle olsa dahi, evrenin izin verdiği ölçüde gerçekleşen olaylar.
-VENÜS 03’ Başak 38”  MS:Merkür 1. evde. 2. evi ve 11. evi yönetiyor.
İkili ilişkiler olarak; “sözlerimizle/fikirlerimizle/eleştirilerimizle” kendi kimliğimizi ve değerlerimizi ortaya koyduğumuz, ilişkilerimizde faydalıyı faydasızdan sözlerimizle ayırt ettiğimiz  sosyal çevrede ve ait olduğumuzlarda dikkatleri üzerimize çekiyoruz… 
-MARS 11’ Başak 08” MS:Venüs  : 1. evde. 2. evi ve 11. evi yönetiyor.
Sonunu düşünmeden giriştiğimiz “agresif” tavırlarımızla, aslında mükemmeli yakalamaya çalıştığımız eleştirilerimizie ve kılı kırk yaran (ama çevremizi ne kadar kırdığımızı göremediğimizden) ilişkilerimizde  faydalıyı faydasızdan ayırt edip hasat gerçekleştirdiğimiz sosyal çevrede ve ait olduğumuz gruplarda dikkatleri üzerimize çekiyoruz…
-JÜPİTER  13’ Başak 14” MS: Jüpiter: 1. evde. 2. evi ve 11. evi yönetiyor.
Ayrıntıya önem verdiğimiz detaylı bilgilerimiz/ “bilge” kimliğimiz ve manevi tarafımız ile hem kendimizi ortaya koyuyor, hem de “değerlerimiz” olarak sosyal çevremizde, ait olduğumuz gruplarda,  kimlik sergiliyor ve dikkatleri üzerimize çekiyoruz. Bir çeşit faydalı bilgi yi faydasız bilgiden ayırt ettiğimiz bir konum…
ASC _Arap noktaları:
-Part of Fortune ŞANS noktası  29’ Aslan 38” ile kavuşumda
Haritanın yükseleni ile kavuşum yapan Şans noktası her zaman şansı değil bazen son derece önemli olayları anlatır. Örneğin Lady Di’nin haritasında ki şans noktası ölüm anı haritasında, transit yapan gezegenin şans noktasına açısal kontağı dikkat çeker. Dolayısı ile bu her zaman şanslı bir anı değil, bazen önemli bir olayı anlatır…
YENIAY haritasında yükselen derecesinde ki şans noktası aynı zamanda Sabit Yıldız REGULUS ile de kavuşum yapıyor.
REGULUS bir kraliyet sabit yıldızı olup, kişiye ün, şans, itibar ve şöhret getirebilir. Ancak bunu bazı “intikam alma” sınavlarından sonra eğer sınav başarı ile geçilirse verir. Genelde insanın zayıf yanları olup, kişinin, kibir, öfke, kin, nefret, intikam ve nefis gibi vermesi zor olan bu sınavlarını başarı ile veremediklerinde kişi “alaşağı edilip, itibarsızlaştırılır.
Dolayısı ile Haritanın yükseleninde böyle bir konumlanma olduğundan, bu Yeniay’da herkes için geçerli olacak olan böyle bir sınavın tohumlarının gökyüzüne atılacağının farkında olmak gerekir.
-Part of Spirit  29’Aslan 37” ile kavuşumda.
Haritanın yükselen dereceni konuşlanmış olan “Part of Spirit” yani “ RUH NOKTASI bilinçlenme öncesi ZİHNİMİZi anlatır… Bu nokta kişiye ya servet yada talihsizlik vaad eder. Ancak yükselende kavuşum yapan bu nokta da REGULUS sabit yıldızı ile kavuşumda. Yani inançlarımızla ilk başta olmak üzere ruhumuzun sınava tabii olacağı olaylar yaşanabilir.
Bir yerde kaderimizi şekillendirirken bizzat son bir sınava tabii olacağımız bir süreçten geçebiliriz. Yaşanacak olaylar üstümüze , üstümüze gelebilir ama ruhumuzun kalitesi ve “insani” davranış şeklimizle sınanacağımız açıktır.
- Part of Merchandise 29’Aslan 37”  ile kavuşumda. 
Tüccar noktası da denilen ticaret hayatını anlatan bu “arap noktasının”  ticaretin de bir şekilde yaşadığımız sınavlarla alakalı olacağını göstermektedir. Yani iş hayatımızında ne yönde gelişeceği, bu alanda önümüze konulan, kin, nefret öfke ve intikam alma sınavlarının yine bu noktada kavuşum yapan kraliyet yıldızı REGULUS’un da rolü olduğunu unutmayalım. Bu sınav yazdan beri Venüs’ün retro olmadan önce topladığı enerji ve bu tip insanı sınavlara tabii olacağımızı söylemiştim. Yani düşmanımızı bile “af edebilmeliyiz” sınav bu ne kadar zor da olsa. 
Bu Yeniay ile görüyoruz ki,, hayatımızı çeşitli alanlarda etkileyecek olan olaylarda iş hayatımız dahil olmak üzere, yeni yeni sınavların tohumunun atılacağı aşıkar ve önümüzde ki günlerde karşılaştığımız olaylara şaşırmak yerine farkında olup, tek, tek bu sınavları aşmaya bakın.
Sacede ve sadece “kalite” ruhlar bir adım sonrasına devam edebilir. 
-Part of Catastrophe 28’ Kova 46” karşıt açıda.
Felaket noktası olarak tabir edebileceğimiz bu nokta haritanın yükselinin karşısında.
- Part of Friends  00’Balık 30” karşıt açıda.
Dostluk noktası da yükselen noktasına karşıt konumda.
HARİTANIN SABİT YILDIZLARI
ASC 29’ ASLAN 38” _ Sabit Yıldız REGULUS 00’ Başak 02”  ile kavuşumda
Haritanın yükseleni ile kavuşan Sabit Yıldız REGULUS, bir kraliyet yıldızı olup, kişiye, şans, şan ve şöhret vaad eder. Ancak bunları kişiyi insanı zayıflıklarıyla (kin, nefret, öfke, intikam gibi) sınadıktan sonra sınav başarı ile verilirse yerine getirir.
Haritada ise bu Kraliyet sabit yıldızı 3 ayrı arap noktası ile de kavuşum yapıp, 2 ayrı arap noktasına da karşıt açıda Yeniay anında.
Kısacası bu Yeniay, bizi tüm insani yanlarımız ve ruhumuzun kalitesi ile sınanacağımız bir Yeniay oluyor.
MC 23’ BOĞA 50”_ Sabit Yıldız CAPULUS 24’ BOĞA 25” ile kavuşumda.
Acımasız sert eril enerji. Haritanın tepe noktasıyla temas halinde. Dolayısı ile bu Yeniayda bu tip maskulin bir acımasız bir enerjinin kendini toplum önünde gösreceğine de şahit olacağımız bazı başlangıçların tohumları atılabilir.
AY Lordu: MARS 11’ Başak 08” MS:Venüs  : 1. evde. 2. evi ve 11. evi yönetiyor 
İkili ilişkilerimizde Gösterdiğimiz sonu düşünülmeden yaptığımız çıkışlarımız kendi “kimliğimizi ve değerlerimiz” ile sosyal çevremizde dikkatleri üzerimize çekiyoruz.
HARİTA Lordu:  MERKÜR  (Photelemy’ye göre). 01’ Terazi 53” MS: Satürn
Haritaya hakim olan ikili ilişkilerde sözlerler ve fikirler nedeniyle soğukluk ve kalıcı durum … İlişkiler sözlerle soğuyup, araya mesafe konuluyor olacak. 
Bir de bu durumun “kalıcı” olması ağzınızdan çıkan sözleri iki üç defa düşündükten sonra sarf edilmesi gerektiğini gösteriyor. Çünkü bir yerde yaptıklarınızla geleceğiniz kaderinizi yönlendiriyor oluyorsunuz…
Sağlıkla