10 EKİM 2015 CUMARTESİ Ay Başak burcunda olarak güne başladık ancak, saat 01:15’de Ay Plüto ile son açıısnı kurduktan sonra Terazi burcuna geçene kadar boşlukta ilerleyecek. Ay boşluktayken önemli sayılan herhangi bir iş başlatmıyoruz. Daha önceden başlamış işleri olayları akışta bırakmak en doğru seçim olacaktır, Ay Terazi burcuna geçene kadar…
Ay ancak 11 EKİM saat 11:45 de Terazi burcuna geçeceğinden günün geri kalanında boşlukta ilerleyecektir. Dolayısı ile Ay’ın boşlukta olacağı bu uzun zaman diliminde yeni olabilecek herhangi bir iş başlatmayın. Daha önceden başlatılmış işleri akışta bırakarak takip edin, müdahale etmeyin..
Olayları kontrol altına alamayacağınız bir zaman dilimi.
Diğer taraftan Merkür’ün direk normal seyrini gerçekleştirmesine  son iki gün kaldı. Hala bu günlerde iletişim veya bazı teknolojik aletlerde sorunlar yaşayabilmekteyiz. Cep tel. bilgisayarınız hala bazı problemler çıkarmakta.
Teknolojik veri ve data kaybına uğrayabilirsiniz.
İletişimde yanlış anlamalardan doğan problemler zirveye çıkabilir.
Mail gibi haberleşme alanlarında sorun yaratacak evrak kayıpları yerine ulaşamam gibi sorunlar yaşanabilir.
İletişim kaynaklı, çifte rezervasyon v.s. veya hiç yerinizin olmaması gibi teknolojik aletleri kullanarak yaptığınız işlerden kaynaklı doğacak problemleri özellikle seyahat yapanlar , ticaret yapanlar ve medya ve basın alanında uğraşanlar yaşayabilir.
Dolayısı ile günü akışta ve sakin geçirmeye dikkat eldim bir sonraki gün saat 11:45 den sonra Ay Terazi burcuna geçince ikili ilişkiler ve diplomasiyi  daha kolay sağlayabileceğimiz 2 günlük bir sürece geçmiş olacağız..
Ama önemli imzalar atmak için; iş anlaşmaları yapmak için uygun bir zaman dilimi hala değil. Çünkü yeni Ay öncesindeyiz ve AY BALZAMİK faza doğru ilerliyor unutmayınız…
Ay’ın 13 ‘de bir Yeniay yaşayacağız dolayısı ile yeni işe adım atmak veya yeni bir olayı başlatmak için. Ay’ın Güneş’ten 12 derece uzaklaşmasını beklemeniz yerinde olup, yeni işlerinizin imzalarını ancak 15 Ekim’den sonrasına denk getirmeniz yerinde olacaktır.
Yeniay evresinde gökyüzüne baktığınızda AY’ı  incecik HİLAL olarak gördüğünüz gün yeni bir olayın imzasını atabilirsiniz…
Yeni bir niyeti o gün tutabilirsiniz.
Söz veya nişan gibi tarihler içinde bu tarihten sonrasını seçmeniz yerinde olur. Yani acele etmeyin en azından bu önemli olaylarınız için bir hafta daha bekletin derim. ☺)
Ay Teraziye geçince nispeten ikili ilişkiler uyum, diplomasi denge bunlar karşılıklı olarak olumlu akmaya başlayacak bir süreç olacaktır. En azından bir süredir özellikle çevrenizden maruz kaldığınız eleştiriler son bulacaktır. 
Fakat henüz bugün için bu durumlar hala mevcut. Biraz daha beklemenizi tavsiye ediyorum. Özellikle sanatla ilgili bir şey yapmak istiyorsanız. Sinemaya bile  Pazar günü gidin, çünkü keyif alamaya bilirsiniz veya gittiğiniz filmi en çok eleştiren siz olursunuz çünkü henüz Başak burcunun etkisi altındayız ve Ay boşlukta ☺)
Kısaca Ay boşlukta uzun bir zaman kalacağından açıklamasını da uzun bir şekilde yapayım istedim.
Gelelim Ay’ın boşluğa düşmeden önceki gün içinde gerçekleştirdiği diğer açılarına, gece neler ve hangi açılar aktif.
Aslında bu açılardan faydalanmak için gazeteyi gece 00:01 den itibaren okuyabiliyor olmanız gerekmektedir. Aslında gün içinde siz okumaya başladığınızda bu açılar geçmiş oluyor, sizde bu açılardan faydalanamamış oluyorsunuz.
Dolayısı ile belki en azından internet web sayfasından bunun daha erken yayınlanmasını talep eder ve takip ederseniz daha önce bu konulardan da haberdar olabilirsiniz.
Şimdi Ay boşluğa düşmeden önce hangi açıları yapmış, onları okuyalım. Belki gece yaraısı yaşadığınız bir olayın da neden olmuş olduğunun farkına varırsınız…

GÜNÜN AY AÇILARI:

Gece AY’ın ilk açısı saat 00:23’de kesinleşen Ay’ın Jüpiter ile kurduğu  kavuşumu; abartılara neden olacak duygu durumu yaşamamıza neden olur.. Aynı zamanda ruhani bir zaman dilimidir. Gece ibadet etmek için değerlendirilebilir. Hangi ruh hali içindeyseniz o duyguyu daha çoşkulu yaşayacağınızdan, pozitif kalmayı seçmeniz sizin için daha doğru olacaktır.
Dolayısı ile çoşkunuzu ve abartılı yanınızı nasıl yaşamak isteyeceğinize siz karar verin gecenin ilk saatlerinde. Ay’ın bir sonra ki açısı Ay Plüto üçgen açısı olacak. Dolayısı ile bu çoşkulu halinizin yerini daha derin duygular ve sezgiler almaya başlayacak. Saat  01:12 itibari ile Ay’ın Pluto Okült konularda çalışmalar yapmak için de uygun bir zamandır. Bu hisleriniz güçlü olduğundan araştırma yapmak için de uygundur. 
Duygu ve güçlü hislerinizle izlediğiniz araştırmalarda içgüdüsel olarak hedefe ulaşırsınız. Bir dedektif gibi de araştırma yaparak açığa çıkarabilirsiniz bu hislerinizi.
Yalnız bu güçlü hatta yıkıcı hisleriniz ve derin sezgilerin aktif olduğu Ay Plüto açısı ile hislerimizde bir kışkırtma söz konusu olacaktır. Bunun hırs ve yıkıcı öfke olarak açığa çıkmasına izin vermeyin. Enerjinizi bir şekilde bedensel olarak ta bir spor veya evin içindeyseniz bir eşyanın bir yerden bir yere taşınması evde bir değişiklik olarak ta gerçekleştirebilirsiniz. Muhtemelen uyku tutmayabilir.
Öğleden önce saat 11:16’de kesinleşen açıları Ay’ın Chiron ile kontağında  geçmişe duyulan özlem de söz konusu olabilir. Bir çeşit tedavi edici etkiler devrede olduğundan duygularınızın iyileştiğini hissedebilirsiniz.
***
Bugün biraz sevgi ve dostluk üzerine bir Mevlana yazısı paylaşmak istiyorum.
Hoşgörüyü hatırlamak adına..
Mevlana’nın gönül güzelliği, başka din ve inanç mensuplarına bile yansıyordu. Başkalarını bile kavrayıp kuşatan bu sevgi dolu gönül, kimi dışarıda bırakabilirdi ki?..
Mevlana, “Yetmiş iki millet, sırrını bizden öğrenir.” demişti. Bunu duyan bazı kişiler, Kadı Sıraceddin’e gelerek onu şikayet ettiler:
“Mevlana, herkesle dost olduğunu söylüyor. ‘Yetmiş iki milletle beraberim’ diyor. Bu nasıl olur? Her din ve inançla beraber olmak küfür [inkârcılık] değil midir?”
Kadı Sıraceddin, önce böyle bir sözün söylenmiş olup olmayacağını anlamak istedi. Bunun için bir adamını Mevlana’ya gönderdi.
Bu kaba saba adam, gelip Mevlana’ya sordu:
“Sen yetmiş iki milletle dost olduğunu söylüyormuşsun, doğru mu?”
Mevlana “Evet.” deyince, adam ağza alınmayacak sözler söyledi, hakaretler etti.
Mevlana, sabır ve sakinlik içinde dinledi, sonra, “Sözünüz bitti mi?” dedi.
Adam gayet şaşkın “Evet.” deyince, Mevlana ona şefkatle bakarak şöyle konuştu:
“Ben senin söylediklerinle de beraberim, seninle de dostum.”
Sevgi ve şefkatle sükûnet kazanmış Mevlana gönlü, bu patavatsız adamı da etkiledi, yumuşattı ve kendine getirdi. 
Birden Mevlâna’nın dizlerine kapanıp, özür diledi.
Kabalık, sevgiye yenilmişti. 
İpek gibi yumuşak sevgi, kılıç gibi kesen sevgisizliği altetmişti.
Mevlana bu davranışıyla, barış dünyasının temellerini nasıl atacağımızı gösterdi bize.
Sağlıkla