Bugün; 1 EYLÜL Perşembe Jüpiter günü; Ay Başak burcunda güne başladık. 

Bugün günün en önemli gezegen hareketi saat 12:03’te gerçekleşecek olan Ay ile GÜNEŞ’in kavuşum yaptığı Yeniay. Ancak yeniayların bazen kaderimizi etkileyen Aydüğümleri ile birlikte gerçekleşmesine de GÜNEŞ TUTULMASI diyoruz. 

Dolayısı ile bu GÜNEŞ TUTUMASI da son derece kadersel olacaktır.

Bu konuyu aşağıda detaylı olarak anlatacağım.

Geçen hafta Aslan burcunda 18 Ağustos’ta bir AY TUTULMASI yaşadık; ve bu Ay tutulmasının arkasından hem ülke, hem Dünya ve muhtemelen de kişisel bazda olarak bir takım stresli günler yaşadık. Terör saldırıları, Suriye’ye askeri harekatımız ve Dünya’da en son İtalya’da gördüğümüz 6,2’lük bir deprem ile neredeyse bir kasabanın yok oluşunu yaşadık.

Tutulmalar stresli zamanlara işaret eder. Bugün 1 Eylül itibari ile yılın 2. GÜNEŞ TUTULMASINI yaşayacağız ve takip eden 16 EYLÜL ise yeniden bir AY TUTULMASI yaşayacağız.

Bu şekilde peşpeşe gelen bu gökyüzü olayında; tahmin edersiniz ki streslerde birikecek ve muhtemelen bu günlerde MARS YAY burcunda olduğumuz için bastırdığımız bu enerjimiz MARS’ın Oğlak burcuna 27 EYLÜL’de geçişi ile artık, bastırılmayan ve dışa vuran bir öfke patlamasına neden olabilir.

İşte peşpeşe yaşanmış olan bu tutulmalardan sonra MARS’ın burç değiştirip Oğlak burcuna geçişi ile ve 19 Ekim’de de MARS’ın PLÜTO ile kavuşumuyla tüm Dünya’da yıkıcı etkileri olan enerjiler açığa çıkacaktır.

Önümüzde böyle bir süreç olduğundan ve gitgide gerilimler artacağından; farkında olmalı ve yangına körükle gitmemek gerekmektedir.

“Stresi tırmandırıcı” değil; herkesin birey olarak “tansiyonu düşürücü” davranışlar sergilemesi son derece önemlidir. 

Üst oktavdan konuşmak, ego sergilemek yerine; “hoşgörüyü” ön planda tutmak;  DÜNYA BARIŞI için önemli olacaktır, farkında olalım.

1  EYLÜL_ 2. GÜNEŞ TUTULMASI 

 

Dünya için yılın 2. Güneş Tutulması 9 derece Başak 21’ ile 10. evde ve 11. Evi de kapsayan bir Güneş Tutulması.

1 Eylül saat 12.03’te Başak Burcunun 9 derecesinde Güneş Tutulması olacak. 

Güçlü bir Yeni Ay enerjisinde olacak bir tutulma deneyimleyeceğiz. 

Başak burcu:  Ayrıntı ve detayların gözden kaçırılmayacağı, mükemmelleştirme adına eleştirel bir bakış açısı ile olaylara yaklaşırız. Çevremizi acımasızca eleştiririz.

Başak burcu hijyen, düzen ve faydalı olanın olmayandan ayrılmasıyla da önemlidir.

Başak konularından diğerleri sağlığımız, günlük işlerimiz, iş yerindeki arkadaşlarımız ve evcil hayvanlarımızla da ilgilidir.

Ayrıca bir ülke için tarım ve hasatı anlattığından kıtlık veya verimlilikle de ilgilidir. 

Ülke yaşayanlarının sağlığı, salgın hastalıkları, karın ağrıları, bağırsak rahatsızlıkları, günlük rutin hayatımız, işyerimiz, iş arkadaşları,  çalışanların durumu, memurlar, ülkenin askerleri polisleri ve diğer tüm güvenlik güçleriyle ilgilidir. 

Dolayısı ile; Başak burcunda olan bir tutulma; tüm bu konularla ilgili olacaktır.

GÜNEŞ TUTULMASININ ŞİFRELERİ:

-Güneş Tutulması; NEPTÜN Balık ile karşıt konumda ve kare açıda duran Mars ve Satürn’ün apekste oluşuyla bir T-Kare açı kalıbı  gerçekleştriyor.

- ASC 13 derece Akrep. 

- ASC yön. MARS 14 derece Yay 08” ile 1.evde ve 2. evi yönetiyor. Ayrıca Satürn ile 10 dereceden kavuşum yapıyor.

Aslında stresli bir Güneş tutulması kadersel durumlara dikkat çekiyor. 

Bazı kayıpların da yaşanabileceği ve finansal açıdan ise bir “disipline” dikkat çeken ayrıca para harcatan bir tutulma konusu mevcut. 

Bu Tutulmada; konum itibari ile tüm Dünya için;

Üye olunan grupları işaret ettiğinden G8, G20, NATO, Avrupa Birliği gibi gruplar bu tutulma ile önemli olaylar gelişeceğini anlayabiliriz.

Stresin oluştuğu alan ise Dünya’nın “maddi ve manevi değerleri” üzerine oluyor.

“Neyin değer olup, olmadığının” tartışıldığı; bir Dünya yaşanabilir bu süreçte.

Bugün gerçekleşen GÜNEŞ TUTULMASI ile; NEPTÜN’ün 10 derecede oluşu ve  MARS +SATÜRN kavuşumunun 10+13 derece oluşuyla aralarında bir T-KARE kare açı kalıbı kesinleşmiş oluyor. Bildiğimiz gibi bu oluşan açılar nedeniyle de; stresli enerjiler devreye giriyor. 

Bu enerjinin maalesef bir çıkış yolu yok.  Olaylar çözümsüz kalacak…

Bu enerjiyi olumlu yönde kullanmak mümkündür. Her türlü olumsuzluktan  enerjini doğru yöne yönlendirilerek değerlendirilmesiyle bu enerjiyi pozitif değerlendirebiliriz.

Nedir bu?

Örneğin bir türlü yapamadığınız bitiremediğiniz bir işi, bu enerjinin itici gücü ile bitirebiliriz. Bedensel eforu gerektiren işler için değerlendirebiliriz.

Bir türlü spora başlayamıyorsanız; yine bu itici güç ile; spor olarak değerlendirip kendimiz için de iyi bir şey yapmış oluruz. Enerjimizi öfke veya kavga yerine spor olarak değerlendirmek; vücudumuzda endorfim de salgılatacağından, bu stresten kurtulup mutlu olmamıza da neden olacaktır.

Sporu yapmaya bu güne kadar gücü olmayanlara önümüzde ki sonbaharı bu yönde değerlendirmelerini önemle tavsiye ederim. 

Bugünden itibaren bu sonbahar her gün hayatınıza sporu ekleyin. Küçük ya da büyük olsun, inanın gökyüzünde mevcut olan enerji size ihtiyacınız olan itici gücü verecektir.

Her türlü bedensel efor bu dönemde stresin dağıtılması için değerlendirilebilir.

TUTULMALARIN hepsi kadersel etkiler yaratır. Aslında yaptıklarımızla kaderimizi değiştiremeyiz; sadece tansiyonu tırmandırıp, olumsuz sonuçlarla karşılaşmak yerine, bunu kişisel olarak en aza indirebiliriz. 

Öfke patlaması yaşamak yerine; bu enerjiyi sporla açığa çıkarmak ta kendimize yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biri.

Sadece şunun farkında olalım; bugünlerde ki değişimler sert şekilde yaşanacak. Önemli adımlar, önemli kararlar, yeni başlangıçlar hayatlarımızı yeniden düzenleyecek nitelikte.

Hayatımızda “işe yarayan ve yaramayan” diye bir temizlik yaptığımız, nesneler olduğu gibi kişiler için de böyle bir temizlik dönemindeyiz. Evimizi, gar dolabımızı, arkadaşlarımızı ve aklımıza gelen her şeyi, bu eleştirel gözle bakıp, ayıklayacağız…

Sağlığımız için yeni başlangıçlar yapacağız. İş yerimizi de, iş arkadaşlarımızı da bu süzgeçten geçireceğiz kaçınılmaz olarak.

Evcil hayvanları olanlar bu dönemde onlarla ilgili önemli kadersel durumlar yaşayabilirler. Sağlıkları ile ilgili konular gündeme gelebilir. Ya da bugüne kadar hayvanlarla ilişkisi olmayan birden hayatınıza bir evcil hayvan dahil olabilir, eğer kadersel olarak bunun sizin için zamanı geldiyse olacaktır.

Sabır ile, yaşamımızda ki engelleri, gecikmeleri aşmamız gerekecek.

***

Günün diğer gerçekleşen enerjilerine baktığımızda oldukça  gergin ve hareketli bir günde olduğumuzu söyleyebilirim.

 

AYIN AÇILARINA BAKARSAK:

Sırasıyla gerçekleşen açılardan

GÜNEŞ’in NEPTÜN ile karşıtlığı; “yanılgılara açık olduğumuz, hayal kırıklıklarının” yaşanabileceği bir döneme işaret ediyor.

Bu dönemde gerçekleri göremeyiz, olaylar bilincimizde netleşemez.

Özellikle kimliğimiz ve bilincimizin “sınırları kalkacağından” kendimizi olduğumuzdan farklı düşünebiliriz. Aman dikkat çünkü yanıltıcı bir enerjidir. Bu nedenle önemli kararlar almak için bu enerjini geçmesini beklemek yerinde bir hareket olacaktır.

Gün içinde Ay’ın gerçekleştirdiği diğer açılarına da kısaca bakarsak;

Ay Satürn karesi: Geçmiş ile ilgili sıkıntı, daralma ve kısıtlanma ve engellenme duygusunu yaşarız. Bizden yaşça büyük kişilerden destek görmeyiz. Özellikle bugün kadınlarla sorun yaşamamız mümkündür.

Ay Neptün kartşıtlığı: Duygularda yanılgı ve hayal kırıklığı mümkündür. Olaylar netleşemediğinden büyük resmi görmemiz mümkün değildir. Kandırılma enerjisi altındayız. Farkında olalım.

Ay Mars karesi: Kışkırtılma ve manipülasyon mümkündür. Sonunu düşünmeden bir işe kalkışma ve pişman olma riskimiz vardır. Trafikte olduğumuz saatlerde kaza riskimiz vardır. Bu enerjiyi spor yaparak dışa vurmaya çalışmak en doğrusudur. Yoksa kavga ve strs kaçınılmazdır.

Ay Plüto üçgeni: Duygularda değişim ve dönüşüm. Sezgilerimizin güçleneceği saatler devreye girer. Bugün araştırma yapmak için uygundur. Bugün derin duygular içinde oluruz.

Ay Merkür kavuşumu: Zihnimizin hız kazanacağı ve düşüncelerimizin duygularımızı etkilediği saatler geceye doğru devreye girecektir. Kolay konsantre olunur ve iletişim ve haberleşmede hız kazanırız. Ancak Merkür’ün Eylül sonuna kadar çıkaracağı sorunları gözden kaçırmadan, haberleşmede yine de kendimizi yanlış ifade etmekten veya yanlış anlaşılmalardan dolayı oluşabilecek iletişim sorunlarına da dikkat etmeliyiz.

Yarın: 1 EYLÜL_  GÜNEŞ TUTULMASI’nın ülkemiz için etkileri nelerdir?

Sağlıkla