VAN/TOKAT/DİYARBAKIR/MERSİN - Saray ilçesi, Türkiye-İran sınır hattında kaçakçılıkla mücadele faaliyeti kapsamında devriye görevi yapan Yamanyurt Hudut Karakol Komutanlığına bağlı askeri timin, gece saatlerinde bir grup terör örgütü üyesi tarafından pusuya düşürülmesi sonucu şehit olan teğmen Emre As'ın (23) cenazesi, Van Asker Hastanesi morgundan alındı.

Ambulansla Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığına getirilen şehit As için burada uğurlama töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve biyografisinin okunmasının ardından şehit As'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası askerlerin omuzlarında uçağa taşındı.

Şehidin naaşı, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla memleketi Tokat'a gönderildi.

Törene Vali Vekili Sabri Uzun, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, vali yardımcıları İbrahim Özkan, Ramazan Kurtyemez, İl Jandarma Komutanı Albay İrfan Kızılarslan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kurum müdürleri, askeri erkan ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Şehidin babası Ömer As, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vatan sağ olsun. 2-3 gün önce telefonda görüştük. Bayramın 3. günü gitti. Annesi ile görüşmüş, 'daha sonra ararım' demiş. Komutanlar haber verdi. Başka türlü öğrenemem. 3. çocuğumdu. Bekardı" diye konuştu.

Diyarbakır'da şehit olan Uzman Çavuş İnal Mersin'de toprağa verilecek

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü üyesinin heykelinin kaldırılması için yapılan operasyon dönüşünde kaza sonucu şehit olan uzman çavuş Uğur İnal için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde basına kapalı yapılan törene Vali Mustafa Cahit Kıraç, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, sivil ve askeri erkan ile şehidin yakınları katıldı.

Törenin ardından şehit uzman çavuş İnal'ın cenazesi, karayoluyla memleketi Mersin'in Tarsus ilçesine gönderildi.

 Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünde dün terör örgütü üyesine ait heykele el konulması için yapılan operasyona katılan Uzman Çavuş Uğur İnal (27), ilçe jandarma komutanlığında doldur-boşalt işlemi sırasında yaşanan kaza sonucu yaralanmış, helikopterle getirildiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İnal'ın Mithatpaşa Mahallesi'nde yaşayan annesi Yeter İnal ve kardeşleri olayın ardından Diyarbakır'a gitti. Acı haberin alınması üzerine akrabaları tarafından 2849 Sokak'taki eve Türk bayrakları asıldı.

İnal'ın teyzesinin oğlu Hakan Taştepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sözün bittiği yerdeyiz. Boğazım düğümleniyor. En son haziran ayında Tarsus'a geldiğinde görüşmüştük. Zaman zaman da internetten görüşüyorduk" dedi.

Bu arada, babasını uzun yıllar önce kaybeden 5 yıllık asker İnal'ın 3 yıl önce Merve İnal ile yaşamını birleştirdiği ve 1,5 yaşında oğlu olduğu öğrenildi.

Askeri yetkililer, cenazenin akşam saatlerinde Tarsus'a getirilmesinin beklendiğini, törenin ise yarın yapılacağını kaydettiler.