ANKARA 

Sair yazar Mehmet Aycı, telefonunun usulsüz dinlendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Aycı, suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Aycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç duyurusu dilekçesinde, 18 Mart 2014'te gazetede yayınlanan bir haberde usulsüz telefon dinleme listelerinin yayımlandığı ve burada kendi adı, unvanı, telefon numarası ile birlikte dinleme tarihi gibi bilgilerin yer aldığını belirtti.

Gazetelerde, işadamları, siyasetçiler, gazeteciler ve STK temsilcilerinin de arasında bulunduğu binlerce kişinin dinlendiğine ilişkin haberlerde kendisinin de dinlenildiğine dair adının geçtiğini ifade eden Aycı, konuyla ilgili gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi.

Aycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dilekçesinde, bazı gazetelerde 2011-2012 arasında binlerce kişinin dinlendiği iddialarıyla yayınlanan telefon listesinde kendi numarasını gördüğünü, telefonunun İstanbul'da takip edildiğini ve takip gerekçesi olarak da 'terör faaliyetleri' ibaresini bulunduğunu belirtti.

Dinlemenin hangi dosya kapsamında yapıldığının ve dosyanın durumunu öğrenmek istediğini belirten Aycı, "17 Aralık sürecinden sonra gazetelerden dinlendiğimi öğrendim, dinlenme gerekçem de terör faaliyetleri. Hangi gerekçeyle terör faaliyetlerinde dinlendiğimi, hangi dosya kapsamında dinlendiğimi ve dosyanın akıbetinin ne olduğunu öğrenmek amacıyla suç duyurusunda bulundum" dedi.

Aycı, suç duyurusuyla ilgili şunları kaydetti:

"Dinlemelerin 2011-2012 arasında yapıldığı yazıyor, eğer dosyada takipsizlik kararı verildiyse yasal olarak bilgilendirilmemiz gerekiyor. Neden bilgilendirilmediğimizi soran bir dilekçeyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere suç duyurusu dilekçemi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettim. Bir vatandaş olarak suç duyurusuyla, farkındalık oluşturmak ve katkıda bulunmak istedim. Kamuoyunda bilinen, kitapları olan şair yazar birisiyim. Kamuda belli görevde bulunan birisinin terör faaliyetinden dinlenmesi de acı bir şey. Tüm dinlenen kişilerin de aynı hassasiyeti göstermesini bekliyorum. Bu dinlemelerin hayra vesile olacağını, Türkiye'de bundan sonra kişinin özel hayatına daha fazla saygı gösterildiği bir hassasiyetin oluşacağını umuyorum."

Aycı, dilekçesinde, dinleme kayıtlarının ne olduğu, ne için dinlendiği ve terör faaliyetlerinde bulunduğu şüphesi uyandıran gerekçenin ne olduğunun da cevaplanmasını talep etti.