KAHİRE - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'nin ardından Mısır'dan ayrılmadan önce Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Suriye muhalefeti ve onların liderleriyle bir araya geldiğini hatırlatan Gül, ''Bu meseleyi ancak bölge halledebilir, uzaktakilerden çok fayda yok, görüyorsunuz. Konuşmaya gelince konuşan çok, retorik, nutuk çok ama kimsenin kendi evi yanmadığı için kolay geliyor. Bölge bizim kendi evimiz sayılır, yani hepimizin bölge ülkeleri açısından söylüyorum. İİT içerisinde böyle bir atak başladı, böyle bir yeni çalışma başladı. Dışişleri bakanlarımızın, Türkiye, İran, Mısır, Suudi Arabistan... Suudi Arabistan her ne kadar toplantıya (Mısır'da gerçekleştirilen 3'lü zirve) katılmadıysa da onlar da irtibatlı'' şeklinde konuştu.

''Sizce çözümü ne zorluyor, yani çözümü engelleyen İran'ın tutumu mu? yoksa Suriye'yi kurtarmak için neden daha hızlı birlikte hareket edilemiyor, sorun ne sizce?'' şeklindeki soruya da Gül, ''Şimdi bu kadar destek almasa ayakta duramaz zaten, herkes birini destekliyor... Ortada gerçekten zor bir durum var, biz bu zor duruma nasıl herkesin işbirliği içerisinde, yeter diyebiliriz, bu çok önemli'' yanıtını verdi.