HAKKARİ- Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yüzü maskeli teröristin silahlı saldırısına uğrayan bir asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Caddesi'ndeki banka şubesi önünde, yüzü maskeli bir terörist, ismi henüz öğrenilemeyen askeri tabancayla vurdu. Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan astsubay, ilk müdahalesinin ardından helikopterle Hakkari'deki Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası'na getirildi.

Yaralı astsubay, burada hazır bekletilen ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaralı astsubayın hastaneye sevki sırasında polis ekipleri de yol güzergahı ve hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Astsubayın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Diyarbakır'da teröristler köprüyü patlattı


Diyarbakır'da teröristlerin patlayıcı yerleştirdiği köprü infilak etti. Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyelerince Kulp ilçesinin Muş ile bağlantısını sağlayan Şenyayla Köprüsü'ne patlayıcı yerleştirildi. Patlama sonucu Kulp-Muş karayolunun 35'inci kilometresindeki köprü kullanılamaz hale geldi. Olayda can kaybı yaşanmazken, karayolu ulaşıma kapandı. Güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.