BALIKESİR


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bütün komşularımızla barış içinde yaşamamız lazım. Savaş bizim neyimize? Niye savaş tamtamlarını çalıyoruz? Barış ve huzur içinde yaşamak varken, birbirimizi kucaklamak varken'' dedi. Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in Burhaniye ilçe belediyesi tarafından KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş anısına düzenlenen, ''23. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali''nin açılışına katıldı.

''Savaş bizim neyimize''

Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün düşmanının bile saygı duyduğu büyük lider olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
''Şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Bütün komşularımızla barış içinde yaşamamız lazım. Savaş bizim neyimize. Niye savaş tamtamlarını çalıyoruz? Barış ve huzur içinde yaşamak varken, birbirimizi kucaklamak varken. Mustafa Kemal, yedi düvele karşı savaştı ama savaşı bitirdikten sonra  'savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir' demiştir. Hiçbir zaman savaştan yana politika izlememiştir. Kendi ülkesine gelen düşmanlardan kurtulmak istemiştir. Bir başka ülkenin toprağını işgal etmek gibi düşüncesi olmamıştır. Yedi düvele karşı savaştıktan sonra, 'ben yurdumda da dünyada da barış istiyorum' demiştir. 'Yurtta barış dünyada da barış' O'nun temel ilkesi olmuştur.''
Şimdi gelinen noktanın farklı olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, ''Eğer, başka ülkenin veya ülkelerin veya egemen güçlerin Ortadoğu'daki taşeronluğunu üstlenirseniz Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine ters düşmüş olursunuz. Hiç kimse ama hiç kimseye hakaret etmeyiz, savaş tamtamları çalarak hiç kimsenin üzerine yürümeyiz. Kendi coğrafyamızın onurlu, büyük devleti olarak herkesi kucaklamaya çalışırız'' dedi.