İSTANBUL

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış bir grup illegal çete mensubu terörist hain Fetullahçı Terör Örgütü, tarihimizde görülmemiş bir şekilde, vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir." dedi. 

Akar, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde yaptığı konuşmada, böyle anlamlı bir mitingde, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesiyle birlikte bulanmanın onur ve heyecanını yaşadığını söyledi.

Orgeneral Akar, 15 Temmuz'da ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte TSK'ya sızmış bir grup illegal çete mensubu terörist hain Fetullahçı Terör Örgütü'nün tarihte görülmemiş şekilde vatana, millete, cumhuriyete bu zilleti ve rezaleti yaşattığını, TSK'nın şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürdüğünü ifade etti.

"Alçaklara cevap alanlarda verildi"
Her yönüyle milli ve yerli olan yüksek siyasi liderlikçe verilen direktifler doğrultusunda asil millet ve onun bağrından çıkan TSK'nın gerçek evlatlarıyla, emniyet mensuplarının kahramanca ve ferasetle bu hain girişime karşı koyduğunu dile getiren Akar, TSK'ya ve bağrından çıktıkları millete ihanet eden bu alçaklara layık oldukları cevap tereddütsüz bir şeklide alanlarda verildiğini vurguladı.

Akar, bu rezaleti Türkiye Cumhuriyeti devletine mazisi şan ve şerefle dolu TSK'ya ve asil millete yaşatan hainlerin en ağır şekilde cezalandırılacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bundan kimsenin şüphesi olamasın. Burada özellikle şunu belirtmek isterim, 15 Temmuz akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainlerin Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin, halkımızın peygamber ocağı olarak adlandırdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanını, milletini, bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Bu nedenle sizlerin yüce milletimizin asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı caniler, hainlerle görevinin başında olan, ülkemizin bekası için aynı zamanda bölücü terör örgütü PKK ve sınırlarımızın hemen yanı başındaki diğer tehditlerle de canla başla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman, fedakar mensuplarını çok iyi ayırt ederek davranması bu zor süreçte bizlere güç ve moral vermiştir. Bundan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bizlere gösterdiğiniz bu yakın ilgi, güven ve sevginin de ülkemizin, asil milletimizin birlik bütünlük ve güvenliği bakımından hayati öneme haiz olduğunun da bilincindeyiz. Asil milletimizin gözünü budaktan esirgemeden, canı pahasına milli iradenin hakimiyeti ve demokrasinin idamesi için gösterdiği kahramanlık, fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir. Her zaman saygıyla ve şükranla anılacaktır. Bundan dolayı bir kez daha sizlerin şahsında asil milletimize saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. "

"Hakimiyet milletindir düsturu en temel anlayışımızdır" 
Orgeneral Akar, TSK'nın demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlı, sadık, ezici çoğunluğunun devleti ve milletiyle birlikte hareket etme yönünde takındığı tutumla bütünleşerek tarihsel niteliği olan ordu-millet kavramının daha da güçlenmesini sağladığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de işaret ettiği "hakimiyet milletindir" düsturunun en temel anlayışları olduğunu ve bu anlayışın sonsuza dek süreceğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Milletimizin bağrından çıkan 'Bayrak, vatan, devlet ve milleti için ölürsem şehit, kalırsam gazi...' anlayışıyla ve bir ibadet feyziyle görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm personeliyle demokratik hukuk sistemi içerisinde devletimizin, yüce milletimizin emrinde ve görevinin başındadır. Sayın Cumhurbaşkanım bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha sizlerin huzurunda Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletimizin başına bela olan bu hain şebekenin girişiminin bastırılmasında bilahare temizlenmesinde, başta zatı alileri olmak üzere canlarını ortaya koyarak mücadele eden aziz milletimle yani sizlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve emniyet teşkilatımızın kahraman ve fedakar mensupları ve diğer devlet kurumlarımıza sonsuz saygı, şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır gazilerimize acil şifalar diliyor en kalbi duygularımla sizleri ve sizlerin şahsında yüce Türk milletini saygıyla, şükranla, övünçle selamlıyorum. Zafer hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, asil milletimizin yüksek ve değer ve hedeflerine inananlarındır. Asil milletimizin, yani sizlerin, yolu bahtı açık olsun."