KARS

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkie-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi amacıyla üç şart koşulduğunu belirterek, "Şartların yerine gelmesi için uzmanlar düzeyinde zaten bunlar eskiden beri görüşülür. Hiçbir görüşme olmadan, hiçbir iletişim olmadan bu şartların nasıl yerine getirileceğini sağlayabilirsiniz. Dolayısıyla uzmanlar düzeyinde zaten bu şartların yerine gelmesi için görüşmeler her zaman yapılabilir" dedi. 

Çeşitli programlara katılmak üzere Ardahan'a gitmek için Kars Harakani Havalimanına gelen Çavuşoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için belli şartlar öne sürdüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, şunları ifade etti:

"Ben şunu söyledim, biliyorsunuz İsrail ile ilişkilerimizin normalleştirilmesi için 3 tane şartımız vardı. Bunlardan bir tanesi özür dilemesi, ikincisi Mavi Marmara'daki şehitlerimizin yakınlarına ödenecek tazminat, üçüncüsü de Filistin ve Gazze üzerindeki ambargoların, kısıtlamaların kaldırılması. Bu konuda Türkiye önemli bir rol de oynayabilir daha önce de olduğu gibi Ortadoğu meselesinde yapıcı bir rol oynamıştı. 

Bu konuların nasıl düzenleneceği, şimdi özür dilediler. Diğer konularda da anlaşma yani şartların yerine gelmesi için uzmanlar düzeyinde zaten bunlar eskiden beri görüşülür. Hiçbir görüşme olmadan, hiçbir iletişim olmadan bu şartların nasıl yerine getirileceğini sağlayabilirsiniz. Dolayısıyla uzmanlar düzeyinde zaten bu şartların yerine gelmesi için görüşmeler her zaman yapılabilir."