İSTANBUL 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'la Cezayir Restoran'da karikatüristler ve mizahçılarla bir araya geldi.

Selahattin Demirtaş, kurada yarın Kazlıçeşme'de HDP'nin miting yapmasının çıktığı hatırlatılması üzerine, "İlk defa şans yüzümüze güldü. Bir defa da biz kazandık ne olacak yani?" yorumunu yaptı.

Aynı saatlerde Yenikapı'da fetih kutlamalarının yapılacağına değinen Demirtaş, asıl kaygının seçmenlerin karşılaşması ve trafiğin tıkanması olduğunu ancak İstanbul halkının bunu kaldırabileceğini düşündüğünü dile getirdi. 

Demirtaş, "Yarın milyonlarca insan, İstanbul'un dört bir tarafından Yenikapı'ya ve Kazlıçeşme'ye gelecekler. Bir kısmı AKP'li, bir kısmı HDP'li. Nerede karşılaşırsa karşılaşsınlar lütfen el ele tutuşsunlar, kol kola girsinler ve o şekilde seçim meydanlarına gelsinler. Dağılırken de aynı ruhla, aynı heyecanla yaklaşsınlar. Çünkü siyasi rekabet seçmenler arasında cereyan eden bir şey değil. Gerilim sokağa yansısın istemiyoruz. Seçmenler arasında böylesi bir sorun yaşansın istemiyoruz" diye konuştu. 

"İktidar partisinin de aynı gün için başvurmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Demirtaş, "Her partinin hakkıdır. Artniyet aramayalım. Her parti başvurmakta haklıdır. Herkes miting yapmak ister. Hep onlar kazanacak değil" karşılığını verdi.

"Kesin yakalarız, suçüstü yakalarız"

Selahattin Demirtaş, sandık güvenliğine ilişkin tedbir aldıklarının altını çizerek, "İlk defa bu kadar hazırlıklı bütün sandık güvenliğini sağlamış durumdayız. 'Sandıkta oy çalmak için hazırlık yaptım' diyenler varsa, aklından çıkarsınlar bunu. Kesin yakalarız, suçüstü yakalarız. Hazırlığımız o derece kuvvetli" diye konuştu.