ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kanal 24 Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sunduğu programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşmeye ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, "Görüşmelerin büyük oranda sağlıklı yürüyerek olgunlaştığı kanaatindeyim. İnşallah son noktayı da her iki partinin genel başkanları koyacaktır." diye konuştu.

Müezzinoğlu, milletin geleceğiyle ilgili yönetim şeklini, milletin kararına tevdi edeceklerini belirtti.

Yıldırım-Bahçeli görüşmesine ilişkin beklentisinin sorulması üzerine Müezzinoğlu, "Bu ülkenin yönetim sistematiğinde oluşan ikilemi çözmemiz gerekiyor. Millet, 2014 yılında bir taraftan cumhurbaşkanını seçti, diğer taraftan da parlamenter sistemin meclisini ve oradan çıkacak başbakanı seçti. İki seçilmiş iradenin anayasal ve yönetim pozisyonlarının da belirlenmesi lazım. İki seçilmiş iradeyle sağlıklı bir yolculuk olması mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Siyasi iradenin, bunu millete götüreceğini belirten Müezzinoğlu, "Bahçeli'nin burada en sağlıklı ve saygın duruşu, milli iradeye gidecek yolu açmak oldu. Halbuki CHP, milli iradeye gidecek yolun önünü de kapatıyor. Bunun kararını AK Parti vermiyor. AK Parti, 'Bu sistemin düzeltilmesi gerekir ve bunun kararını millet vermelidir.' diyor." ifadelerini kullandı.

"Salı günü taraflarla oturacağız"

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücrete ilişkin bir soru üzerine, önceliklerinin ekonomik istikrar olduğunu, vatandaşın yarınını, bugünden daha olumsuz yapmamayı hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, "İmkanlar çerçevesinde asgari ücreti de daha iyi yapma niyetimiz de gayretimiz de samimiyetimiz de var." dedi.

Müezzinoğlu, "Önümüzdeki Salı günü taraflarla oturacağız, onların taleplerini alacağız, onlarla Türkiye'nin ekonomik koşullarını paylaşacağız ve inşallah ay sonu itibarıyla da hayırlı bir kararı, onların da, arzu ettiğimiz düzeyde olmasa bile, mutlu olacakları bir rakamla inşallah sonuçlandırırız." diye konuştu.

"İşsizlik fonundaki hakları masaya alacağız"

Müezzinoğlu, taşeron düzenlemesine ilişkin soru üzerine, şu anda öncelikli gündem maddesinin referandum olduğunu, bu gerçekleştiği takdirde taşeron düzenlemesinin referandum sonrasına bırakılacağını aktardı.

Taşeron düzenlemesiyle ilgili hazırlıkların sürdüğünü anlatan Müezzinoğlu, hizmet alımı düzenlemesiyle ilgili çalışanlara söz verdiklerini hatırlattı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Cuma günü Ekonomi Koordinasyon Kurulunun (EKK) toplanacağını bildiren Müezzinoğlu, "Turkuaz Kart dediğimiz yabancı istihdamın, sermayenin, nitelikli yabancının gelişiyle ilgili düzenleme gibi birçok reform düzeyindeki kararları, son şekline getirip, 1 Ocak itibarıyla uygulamaya koyacağız." dedi.

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan işsizlere verilen rakamda bir artış olup olmayacağı yönündeki soruya Müezzinoğlu, "İşsiz kalan kardeşlerimizin İşsizlik Fonu'ndaki haklarını önümüzdeki günlerde yeniden masaya alacağız. Daha fazla bir iyileştirme yapabilirsek, yapacağız. Önemli olan işsiz kalmamak." dedi.