AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar, "AB, 15 Temmuz'dan sonra bugün geldiğimiz noktada hala Türkiye'nin, demokrasi düşmanlarına karşı yaptığı mücadeleyi anlayamadı." dedi.

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, AB'nin günlerce inzivaya çekilir mahiyette bir tavır sergilediğini ve "Bekleyelim de ne olacak bir görelim" mantığıyla hareket ettiğini söyledi.

Bütün bunların AB'nin samimiyetinin sorgulanmasına neden olduğunu dile getiren Gülpınar, her zeminde demokrasiyi savunduğunu ifade eden AB'nin, 15 Temmuz'dan sonra bugün gelinen noktada hala Türkiye'nin, demokrasi düşmanlarına karşı yaptığı mücadeleyi anlayamadığını vurguladı.
Terör örgütlerinin demokrasiye karşı faaliyet yürüttüklerine dikkati çeken Gülpınar, "Bazı ülkelerin desteğiyle ayakta duran, onların ciddi desteğini alan terör örgütleri faaliyet gösteriyor olmasaydı Türkiye şu anda belki çok daha farklı bir yerde olacaktı." değerlendirmesinde bulundu.
"Türkiye ve AB arasında şu anda bir kriz var"
Türkiye ve AB arasında bir krizin var olduğunu kaydeden Gülpınar, herşeye rağmen bu krizin daha fazla derinleşmemesini temenni ettiğini, bunun özellikle de AB'ye hiç fayda getirmeyeceğini vurguladı.

Gülpınar, "Türkiye ve AB mutlak surette ortak hareket etmek zorunda. Dünyanın son zamanda geldiği konjonktüre baktığımızda, özellikle bölge açısından düşündüğünüzde, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin hepsine baktığımızda AB, Türkiye'yi gözardı edemez." ifadesini kullandı.