VAN

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı olarak kaldırılmasıyla, ilçeden göç eden vatandaşların dönüşleri devam ediyor.

İlçede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından, terör saldırıları nedeniyle Van'a göç eden vatandaşlar da ilçeye dönüş hazırlığına başladı.

Van'dan Yüksekova'ya yolcu taşımacılığı yapan firmalar, terör olayları nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşların rahatlıkla dönüşlerinin sağlanması için ek seferler düzenledi.

Van-Yüksekova minibüs garajı sorumlusu Necmettin Kaplan yaptığı açıklamada, yoğunluk nedeniyle vatandaşların sıkıntı yaşamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Yoğunluk nedeniyle ek seferler başlatıldı

İlçedeki evlerinin durumunu görmek amacıyla vatandaşların bir an önce gitmek istediğini anlatan Kaplan, "Yaşanan yoğunluk nedeniyle şu anda ek seferler başlattık. Ancak, ilçe girişindeki Yeniköprü Jandarma kontrol noktasında araç kuyruğu oluşmuş. Daha önce 12 sefer yapıyorduk şu anda 22 seferimiz var ama daha da arttırıyoruz. Sefer sayısını 3 katına çıkaracağız. Vatandaşlarımız için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.

Terör olayları nedeniyle 3 ay önce İstanbul'a gitmek zorunda kaldığını belirten Sevi Aslan da uzun zaman sonra ilk kez evine gideceğini anlattı.

Aslan, evlerinden uzak kalmanın acısını yaşadıklarını kaydederek, şöyle dedi:

"Şu anda evime gideceğim için mutluyum. Evimden çıktığımda sadece valizimi almıştım yanıma. Aynı valizimle geri dönüyorum. İlçeden aldığım bilgilere göre evimin kapıları kırılmış, kıyafetlerimiz ateşe verilmiş ve büyük tahribat olmuş. Biz bu zulmü kabul etmiyoruz. Bundan sonra da ilçemizde yaşamaya devam edeceğiz."