Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplandı.  

Toplantıya, Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Servet Yörük, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Donanma Komutan Vekili Koramiral Bülent Bostanoğlu katılıyor.

Şura'da terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınacak.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumları ile TSK'yı ilgilendiren diğer konular da toplantıda görüşülecek.

YAŞ toplantısı, 3 Ağustos'ta sona erecek. Şura'da alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.