ŞANLIURFA - Lojistik depodan görevlilerce araçlara yüklenen, aralarında gıda, temizlik, giyecek ve ısıtıcılardan oluşan yardım paketleri daha sonra Hayati Harrani Mahallesi'ndeki Suriyeli sığınmacılara ulaştırıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Müjdeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımları sığınmacılara ulaştırmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Kentin her köşesindeki mültecilere ulaşmayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda mücadele ettiklerini belirten Müjdeci, "Yaklaşık bir haftadır yoğun bir çalışma içindeyiz, ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Kentteki sığınmacıların yanı sıra ilçe, hatta kırsal mahallelerdeki mazlumlara yardım elini uzatıyoruz. Yardımlarımızın dağıtımı tam hız devam ediyor. Amacımız en kısa sürede mazlumlara ulaşmak, çünkü kış şartları çok ağır ve insanların bu yardımlara ihtiyacı var" diye konuştu.

Sığınmacılardan Hasan el-Fevzi de özellikle sobaya ihtiyaçları olduğunu ve bunu kendilerine veren yetkililere teşekkür etti.

"Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 25 ilçe belediyesi ve vatandaşlar da destek veriyor. 

Kampanyayla ilgili detaylı bilgiye "www.yardimkonvoyu.com" isimli internet adresinden erişilebiliyor.