Yanmış erkek cesedi, Bursalıları şoke etti 

Bursa Orhangazi'de 28 gün önce kaybolan İş adamı Yılmaz Yerli'nin 18 yaşındaki oğlu, İbrahim Yerli'ye ait olduğu düşünülen bozulmaya başlamış yanmış insan ceseti keçi otlatan bir çobanın ihbarı üzerine Bursa'lı sakinleri şoke etti. 


Köpeklerin durmayan havlaması sonucu bulundu

 Bursa Orhangaz'de keçilerini otlatan bir çoban otlatma sırasında genç bir erkeğe ait ceset buldu. Bozulmaya başlamış yanmış cesetle karşılaşan çoban orhangazi emniyet müdürlüğünü aradı.  Polis ekipleri tarafından incelemeye alınan yer bölgede güvenlik çemberine alındı. 

 Emniyet ekibi tarafından bulunan genç yanmış genç erkek cesedi 28 gün önce kaybolan İş adamı Yılmaz Yerli'nin 18 yaşındaki oğlu İbrahim Yerli'ye ait olup olmadığı araştırılıyor. Yanmış halde bulunan ceset Cumhuriyet Başsavcısı'nın incelenmesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumuna otopsi raporu için gönderildi.  

Keçilerini otlatmak için Bursa Orhangazi Kale Mevkii alanında sürülerinin yanındaki köpeklerin sürekli havlaması sonucu cesedi bulduğunu belirten çoban,  köpeklerin  durmadan havlaması sonucu yanlarına gittim. Bozulmaya başlamış yanmış halde cesedi gördüm" dedi. 


Kıyafetler İbrahim Yerli'ye ait 

Çobanın aramasının hemen ardından ihbar üzerine olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri'nden sonra, Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ve Cinayet Büro ekipleri de Orhangazi’ye gelerek inceleme yaptı. Polis olay yerindeki ilk incelemelerde, tanınmaz haldeki erkeğe ait cesedin üzerindeki montta bulunan deliğin bıçak izi olduğunu, ayrıca cesedin boynunda sarılı bulunan pantolonla da boğularak öldürüldüğü ihtimali üzerine yoğunlaştı.

Cesedin üzerindeki mont, kazak ve ayakkabının, 28 gün önce kaybolan İbrahim Yerli’ye  ait olduğunun düşünülmesi üzerine soruşturma yılmaz yerlinin evinde n olabilme yöne çevrildi.  İbrahim Yerli’den 27 Ocak gününden bu yana haber alınamadığını belirten Yılmaz Yerlinin ailesinden, oğulları İbrahim Yerli'nin kaçırılıp ve kimliği belirsiz kişiler tarafından fidye istendiği öğrenildi.

İbrahim Yerli’nin kaybolmasını soruşturan Polis, cep telefon sinyallerini takip etmiş cesedin bulunduğu bölgeden de sinyal almıştı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro ekipleri günler önce cesedin bulunduğu bölgenin yakınlarında İbrahim’i aramış ancak çalışmalarla alakalı sonuç alınamamıştı. 



Adli tıptan gelecek sonucu bekliyorlar

Bozulmaya başlamış yanmış ceset Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinden sonra Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan incelemeden sonra da Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cesedin kesin ölüm nedeni ve kimlik teşhisi için de DNA testi sonucu ile Bursa Adli Tıp Kurumu'nun paylaş acağı inceleme sonucunda ortaya çıkacak. 

Kimliği belirsiz cesedin üzerindeki mont, kazak ve ayakkabıların İbrahim Yerli’nin kaybolduğu gün giyindiği kıyafetlere benzemesi üzerine Yerli Ailesi ve yakınları da hastaneye akın etti. Cesedin İbrahim Yerli’ye ait olma ihtimali yakınlarını gözyaşlarına boğdu.