ERZURUM

Ramazan Bayramı'nı ailesiyle geçirmek üzere Erzurum'a gelen Bakan Ala'yı havalimanında Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muhyettin Aksak, Adnan Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve partililer karşıladı.

Kent merkezine gelen Ala, Cumhuriyet Caddesi üzerinde esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Açık alanda bir çay ocağına giren Ala, burada semaver çayı içti. Yol güzergahında bulunan taksicilerin sıkıntılarını dinledi.

Ala, yolda engelli Abubekir Kara ile konuştu. Engelli vatandaşın iş isteğini dinleyen Bakan Ala, danışmanından notlarına almasını istedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen sahura katılan Ala, bütün vatandaşların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Tüm vatandaşların gönüllerince bir bayram geçirmelerini temenni eden Ala, şunları söyledi:

"Biz bayram dolayısıyla devletin bütün kurumları, güvenlik birimlerimiz, trafik birimlerimiz gerekli tedbirleri aldık. Ama en çok iş burada vatandaşlarımız ve sürücülerimizin kendisine düşmektedir. Çok dikkatli, bayramı hiç akıllarından çıkarmayarak, trafikte seyretmelerini arzu ediyorum. Çünkü bayram sevincini Allah muhafaza sürücü hatalarıyla  yanlış araç kullanımıyla acıya çevirmemek gerekiyor. Biz bunun geçmişte çok acı örneklerini yaşadık. Çok dikkatli davranmalarını ve biraz geç gitmelerinin hiçbir soruna neden olmayacağını bilmelerini, bu anlayışla araç kullanmalarını temenni ediyorum. Sonuçta ailelerine, sevdiklerine kavuşmuş olmak önemli biraz geç, biraz erken fark etmez. Sevindirmek istedikleri üzüntüye boğmasınlar. Güzelce aldığımız tedbirlere uyarak, trafik kurallarına tamamen riayet ederek, bir bayram geçirmelerini, bir bayram ziyareti yapmalarını arzu ediyoruz."

Ala, vatandaşların ve sürücülerin kavuşmak istedikleriyle birlikte çok güzel bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.