ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, vali eşlerinin de şehirlerinde aktif rol alması gerektiğini belirterek, ''Siz çocuklarınızı mükemmel bir şekilde yetiştirebilir, mükemmel bir gelecek hazırlayabilir, çocuklarınızı sevgiyle, iyilikle, şefkatle büyütebilirsiniz. Ama sizin çocuklarınızın imkanlarından mahrum kalan çocuklar varsa dünya sizin için de çocuklarınız için de mükemmel bir dünya olmayacaktır'' dedi.

''Valiler Toplantısı'' için başkentte bulunan valilerin eşleri, Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı Ankara Palas'taki yemekte bir araya geldi.

Emine Erdoğan yemekte, her vali eşinin şehirlerde en az vali kadar sorumluluk taşıdığını belirtti.
Geçmişte, valilerin devletin sert yüzü olduğunu ancak artık valilerin devletin şefkat yüzünü, gülümseyen yüzünü temsil ettiğini ifade eden Erdoğan, değişen dünyada valiler dönüşürken vali eşlerini de büyük sorumlulukların beklediğini kaydetti.

Emine Erdoğan, valilerin ev ziyaretlerinde eşleriyle birlikte yapmasının daha etkileyici ve samimi olacağını vurgulayarak, ''Sizler bu sürece ne kadar katılır, katkı sağlarsanız, Türkiye o kadar müreffeh olacaktır'' dedi.

Vali eşlerinin şehirlerindeki sosyal projelerde, kampanyalarda aktif rol almasını isteyen Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile vali eşlerinin de  destek olduğu ''Gönül Elçileri'' projesini hatırlattı. Erdoğan, kampanyayla kısa sürede 11 bin 192 kişinin gönül elçisi olmak için başvurduğu, projenin bir alt dalı olan koruyucu aile sistemine de 389 başvurunun yapıldığı bilgisini verdi.

Erdoğan, 29 ailenin başvurusunun olumlu sonuçlandığının, geriye kalan başvuruların da halen bakanlık tarafından değerlendirme sürecinde olduğunu anlattı.

Emine Erdoğan, ''Siz çocuklarınızı mükemmel bir şekilde yetiştirebilir, mükemmel bir gelecek hazırlayabilir, çocuklarınızı sevgiyle, iyilikle, şefkatle büyütebilirsiniz. Ama sizin çocuklarınızın imkanlarından mahrum kalan çocuklar varsa dünya sizin için de çocuklarınız için de mükemmel bir dünya olmayacaktır. Biz iyi olanı çoğaltmak kadar, kötü olanı azaltmak için de mücadele etmek zorundayız'' diye konuştu.