ANKARA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, şehit yakını, gazi, gazi yakını, vazife ve harp malullerine verilecek ücretsiz seyahat kartlarının ekim ayı sonuna kadar dağıtılacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan bilgiye göre, Bakan İslam, bazı şehit yakınları ve gazi derneklerinin yöneticileriyle makamında bir araya geldi.

Görüşmeye, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Malul Sayılmayan Gaziler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Niyazi Özman, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gülsen Bal, Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Ziya Sözen başkanlığındaki heyet katıldı.

Derneklerin talep ve önerilerini dinleyen İslam, konuları ilgili mercilere ileteceğini ifade etti.

Bakanlık olarak şehit yakınları ve gazilerin tarafı olarak hareket ettiklerini vurgulayan İslam, "Sizin için ne yapsak az. İmkanlar ölçüsünde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yaptıklarımız için bize teşekkür etmeyin çünkü bu bizim vazifemiz" değerlendirmesinde bulundu.

Üç dernek başkanı kartını aldı

 Bakan İslam, görüşmede, şehit yakını, gazi, gazi yakını, vazife ve harp malullerine verilecek ücretsiz seyahat kartlarının ekim ayı sonuna kadar dağıtılacağı müjdesini verdi.

Ücretsiz seyahat kartları ilk kez üç dernek başkanına verildi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gülsen Bal, ücretsiz seyahat kartlarını Bakan İslam'dan aldı.