Türk Telekom'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen Türk Telekom'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturma devam ediyor.

Bu kapsamda, daha önce Türk Telekom'da çalışan, bir kısmı ayrılan, bir kısmı ise açığa alınan personelin, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı olan "ByLock"u kullandığı bilgisinin alınması üzerine savcılık harekete geçti.

"4 kişi halen aranıyor"

Bunun üzerine İstanbul merkezli birçok ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 16 kişi yakalandı. Hakkında gözaltına kararı bulunan 4 kişi ise halen aranıyor.

Türk Telekom'daki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmada, bugüne kadar 55 kişi tutuklanmış, 38 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Yine aynı kapsamda, adreslerinde aranan ancak bulunamayan 30 şüpheli hakkında ise ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan hakimlikçe yakalama kararı verilmişti.