Yazı ve Fotoğraflar: M. Kemal Sallı

Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde yer alan Zinnet Restaurant’ta gerçekleşen Türk Dünyası iftar yemeğine İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Şuhrat Amilov, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Muratgeldi Seyitmmedov, Makedonya İstanbul Başkonsolosu Zerrin Abaz, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosluğu’nu temsilen Ruslan Moldokunov, Rusya Federasyonu Tataristan Türkiye Temsilciliğini temsilen Airat Gatagulin, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak, İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürü Eyüp Dursun Ergür, Önce VATAN Gazetesi Haber Müdürü M. Kemal Sallı, Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz, Prof. Dr. Abdulvahap Kara, Müzikolog ve TRT Program Yapımcısı Bünyamin Aksungur, Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kurbanbeg Kutlu, İdil Ural Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülten Urallı, Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Fazıl Toplu, Politikacı-Programcı Aybala Polat, Gazeteci Yazar Aydoğan Kaçıra, Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Kara, Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Serkan Dinçtürk, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı, Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ekber Yassa, Öğretim Görevlisi Dr. Fethi Ahmet Yüksel, Kazak Türkleri Derneği üyesi Yakup Can  ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun başkanları katıldı.

KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ NEVZAT KÜTÜK: “ÜLKELERİMİZ AYRI, GÖNÜLLERİMİZ BİR”  

Konuklarını her zamanki nezaketi ve güler yüzüyle karşılayan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, iftar programında yaptığı duygusal konuşmada, her yıl geleneksel olarak kurdukları bu gönül sofrasında, ortak tarihi ve kültürü paylaşan kardeş ülkelerin temsilcileriyle beraber olmanın onuru yaşadıklarını belirterek, “Ülkeler ayrı olsa da gönüllerimiz birdir. Bu beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. (…) Davetimize teşriflerinizden dolayı her birinize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Mübarek Ramazan ayının bütün Türk Dünyası’na ve İslam Alemi’ne huzur getirmesi dileğinde bulunan Genel Müdür Nevzat Kütük konuşmasını şöyle tamamladı: “Şimdiden yaklaşmakta olan Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.” 

ŞUHRAT AMİNOV: “KÜLTÜR A.Ş.’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”  

Yeni göreve başlayan Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Şuhrat Aminov  ise, çok değerli dostlarla aynı sofra etrafında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük’e davetinden dolayı teşekkür etti. Aminov, “Ramazan ayının bütün insanlığa huzur getirmesini diliyorum” dedi.

YERKEBULAN SAPİYEV: “TÜRK DÜNYASI’NIN BULUŞMA NOKTASI”  

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev de konuşmasında, “Bu güzel mekanda her yıl bizleri bir araya getiren İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük Bey’e teşekkür ederiz” dedi. Önemli bir Türk Dünyası buluşma noktası oluşturulduğunu vurgulayan Sapiyev sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan Bayramı’nızı şimdiden tebrik ederiz.” 

MURATGELDİ SAYİYMAMMEDOV: “BURADA BİZ EV SAHİBİYİZ”  

Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Muratgeldi Sayitmammedov da, şöyle konuştu:

“Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde bizler, misafir değil aksine ev sahibiyiz. Mübarek Ramazan ayı sonlarında böyle bir güzel sofranın etrafında buluşmanın ve hasret gidermenin sevinci içerisindeyim. Buna vesile olan başta Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük Bey’e ve çalışma arkadaşlarına başarılar dilerim. Yaklaşan mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyor, nice bayramlara, nice Ramazanlara diyorum.”

İftar programında söz alan diğer davetlilerden Makedonya İstanbul Başkonsolosu Zerrin Abaz, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak, İl Dernekler Müdürü Eyüp Dursun Ergür, Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz, Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kurbanbeg Kutlu, İdil Ural Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülten Urallı, Türk Dünyası ses sanatçısı Bünyamin Aksungur, Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Fazıl Toplu, Gazeteci Yazar Aydoğan Kaçıra, Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Kara, Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Serkan Dinçtürk, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı, Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ekber Yassa, Öğretim Görevlisi Dr. Fethi Ahmet Yüksel, Kazak Türkleri Derneği üyesi Yakup Can “ Birliğimiz daim olsun temennisinde bulundular “

Konuşmaların ardından Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı tarafından Türk Dünyasına hizmetlerinden dolayı İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük’e plaket takdim edildi. 

Plaket takdimi merasiminden sonra teşekkür konuşması yapan Genel Müdür Nevzat Kütük, iftar programına gelen bütün davetlilere Kültür A.Ş. Yayınları’ndan “Fethin Kahramanları” adlı kitap ile Tümata müzik grubu tarafından hazırlanan ve Kültür A.Ş tarafından yayınlanan Şifa adlı CD’yi hediye etti.