İSTANBUL

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük binasında, Benin, Çad, Burkina Faso, Cibuti, Etiyopya, Gana, Güney Afrika, Kamerun, Kenya, Kongo, Mali, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Ruanda, Senegal, Somali, Tanzanya, Uganda, Fas, Tunus, Cezayir, Eritre, Mısır, Pakistan ve Nepal'den gelen basın mensuplarına, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi anlattı.

Toplantıda, darbe girişimi öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylar ile FETÖ'nün yurt dışında Türkiye hakkındaki olumsuz faaliyetlerini aktaran Aycı, yabancı gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

FETÖ'nün yargı, polis ittifakıyla 17-25 Aralık operasyonunu yaptığını hatırlatan Aycı, şöyle konuştu:

"Bu örgüt; Türkiye'nin Meclisini F-16 ve helikopterlerle bombaladı, Ankara'da polise, Emniyet Genel Müdürlüğüne, Özel Harekata, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na saldırdı, Atatürk Havalimanı'nı işgal etti, köprüleri kapattı, TRT'yi işgal etti ve bildiri okudu. Bu örgüt, silahsız ve sivil vatandaşlarımızı öldürdü, onları durdurmaya çalışan insanları keskin nişancılarla vurdu. Darbe girişiminde dostlarımızı, arkadaşlarımızı, vatandaşlarımızı kaybettik ama ülkemizi, demokrasimizi kaybetmedik. Halkımız bunları durdurdu."

"Sizlere dost tavsiyesinde bulunuyoruz"

FETÖ'nün Afrika ülkelerindeki varlığına işaret eden Aycı, şunları kaydetti:

"Bu insanlar, sizlerin ülkelerinde okullara, vakıflara, derneklere sahipler. Sizlere şirin görünmek için birçok faaliyetler yaptılar. Sizler de bu hallerini görünce onlara daha çok sahip çıktınız. Ülkelerinizin önde gelen ailelerinin çocuklarını, onların okullarına verdiniz. Ülkenize öğretmen olarak, iş adamı olarak gelenler, yarın başka bir şey çıkabilir. Yarın bunlar bizim ülkemizde yaptığı gibi sizin ülkenizde de darbeye aracılık yapabilirler, buna alet olabilirler. Bunlara karşı çok dikkatli olun. Size yardım getirenler, yarın sizin ülkenizde de darbeye destek verebilirler. Sizlere dost tavsiyesinde bulunuyoruz, sizlerle dertleşiyoruz. Her şey ortada. Sorun, soruşturun. Netiz ve şeffafız." ifadelerini kullandı.

"Afrika'nın teveccühünün farkındayız"

Aycı, toplantı öncesi Atatürk Havalimanı'nda görevli basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise yabancı gazetecileri bilgilendirme çalışmalarının süreceğini anlattı.

Türkiye hakkında yanlış algı dağılana kadar çalışacaklarını bildiren Aycı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kara bulutları dağıtana kadar, FETÖ'cülerin etkisiz hale geldiğinden emin olana kadar, biz de çalışmamızı sürdürmeye mecburuz. Ülkemiz hakkında yanlış algı bitene kadar, dünyaya ve paydaşlarımıza doğru bilgi vermeye devam edeceğiz. Birlikte çalıştığımız kesimlerden çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Bu ülkelerden gelen yolcuların artışı, acentelerin biletlerimizi satma gayretleri, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ülkemizle ilgili algı sorunu giderildiğinde Türkiye ekonomisinin, şirketlerinin önü açıktır. Ülkemizin doğrusunu anlatmaya devam edeceğiz."