Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütü PKK tarafından mağdur edilen ailelere, 2016'nın ilk altı ayında 94 milyon 694 bin 77 lira "terör zararı yardımı"nda bulunuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hendek ve çukurlarla halkın yaşamını zorlaştıran bölücü terör örgütü PKK'nın açtığı yaraları devlet sarmaya devam ediyor.

Bölgede geçen yıl toplam 8 milyon 519 bin 429 liralık "terör zararı yardımı" ile halka destek verilirken, terör örgütünün vatandaşların mağduriyetini arttırması nedeniyle bu yıl Ocak- Haziran dönemi itibariyle 94 milyon 694 bin 77 lira yardım yapıldı.

15 il terör zararı yardımlarından faydalandı

Terör örgütü PKK tarafından evleri, iş yerleri, dükkanları harap edilen, çatışmalar nedeniyle yaşadığı yerlerden ayrılmak zorunda vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları üzerinden yapılan terör zararı yardımlarından Ocak-Haziran 2016 döneminde 15 il faydalandı.

Terör zararı yardımlarının en çok ödendiği il, 24 milyon 14 bin 859 lira ile Şırnak oldu. Şırnak'ı, 23 milyon 239 bin 843 lira ile Diyarbakır takip ederken, Mardin'de 18 milyon 480 bin 515 lira tutarında terör zararı yardımı gerçekleştirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller dışında İzmir'de de 50 bin liralık terör zararı yardımı gerçekleştirildi. Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Kilis, Mersin, Siirt, Şanlıurfa ve Van da yardımlardan faydalandı.

Öte yandan, Bakanlığın "aşevleri, afet (acil durum), terör zararı" ile prim borcu yardımları, yabancı uyruklu vatandaşlara yapılan yardımlar gibi kalemleri içen "özel amaçlı yardımlar"dan 2016'nın ilk aylık döneminde 6 bin 272 kişi yararlandı. Bu yardımların toplam miktarı 104 milyon 10 bin lirayı buldu.