ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca, üs bölgelerine yönelik taciz ateşlerini artıran terör örgütüne misliyle karşılık verilirken, sivillerin zarar görmemesine özen gösteriliyor.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün 21.50 saatlerinde Şırnak'ın Uludere ilçesi Beyaztepe üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca saldırıda bulunuldu. Üs bölgesine havan, makineli tüfek ve keskin nişancı tüfekleriyle saldıran teröristlerin bulunduğu bölgeye TSK unsurlarınca "misliyle mukabele" kapsamında yoğun ateş açıldı.

Güvenlik kaynakları, son dönemde üs bölgelerine yönelik taciz ateşlerinin arttığını, PKK'lı teröristlerin her gün 3-4 üs bölgesine tacizde bulunarak birliklere zayiat verdirme çabasına girdiğini bildirdi.

Sivillerin bulunma ihtimali olduğu noktalara ateş açılmadığını, sadece ateş açan teröristlere karşılık verildiğine işaret eden güvenlik kaynakları, bundan sonra da üs bölgelerine yönelik taciz ateşlerine en yoğun şekilde karşılık verileceğini bildirdi.

"Örgütün yaptığı propagandalara alet olmamak gerekiyor"

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, PKK'nın kırsal ve kırsala dayalı şehir terörü konseptinde başarılı olamadığını söyledi.

PKK'nın kendi kadrosuna ve yedeğine aldığı diğer yapılara, "Ben hala Türkiye'de ölmedim, ayaktayım" mesajı vermek için bazı kara propaganda ve dezenformasyon metotlarını devreye soktuğunu ifade eden Ağar, şu tespitlerde bulundu:

"Bölücü terör örgütü, meskun mahallerdeki başarısızlığından ve hayal kırıklığından sonra kırsalda, elindeki mevcut silahlarla uzaktan üs bölgelerini taciz ediyor..Sahada ise bölücü terör örgütüyle Silahlı Kuvvetler arasındaki çatışmaları, 'siviller öldü' gibi kara propaganda metotlarıyla kendi lehine çevirmeye çalışıyor.

Bu, örgütün kullandığı yöntemlerin bir tanesi. Burada aklıselim olanların dikkat etmesi gereken konular var. Örgütün yaptığı propagandalara alet olmamak, konuyu doğru araştırmak gerekiyor."