Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da son bulan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından hayat normale dönerken, terör saldırıları sonucu ev ve okulların hasar görmesi en çok öğrencileri mağdur etti. 

Havaların soğumaya başlamasıyla hayatın daha da zorlaştığı ilçede evlerinin onarımını yapan ailelerine destek veren öğrenciler, bir taraftan da ders çalışıyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde hasar gören evlerini onaran babasına yardım eden 5'inci sınıf öğrencisi Zübeyt Öymen, derslerinden geri kalmamak için evin önüne briketlerle kurduğu masada ödevlerini yapıyor.

Sabah erkenden uyanıp ailesiyle hasar gören eve geldiklerini anlatan Öymen, okulu yıkıldığı için farklı bir mahalledeki okula devam ettiğini söyledi.

Baba Resul Öymen ise kiraladıkları evin ailesine yetmediğini belirterek, "Bu nedenle hasar gören evimizi onarıyoruz. Kış yaklaşıyor. 5 öğrencim var, onların okuması için elimden geleni yapıyorum." diye konuştu.