Sektörün lider konum da olduğu Mk Makina firma sahibi Metin Kavas ile Fabo Makina sahibi Fatih Bozkurt büyük bir anlaşma imzalayarak ortaklığa adım attılar.

Konkasör sanayii ülkemiz de nadir olarak bilinen, genel anlamı taş kırma eleme tesisi olarakta anılan bir tür madencilik sektörüdür. Beton santralleri de aynı sektör de hemen hemen benzeri hizmeti vermektedir. Bu yüzden bu sektörü en iyi bilen ve sektör de en iyi hizmeti veren Mk ile Fabo makina,yaptıkları ortaklık anlaşmasını kamuoyuna duyurdu. İzmir'in Torbalı ilçesin de uzun yıllardır hizmet veren iki firma ürettikleri ürünler ile (konkasör tesisi, beton santrali) Türkiye başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine de ithalatlarını hızlandırmış durumdadır. Özellikle sektöre getirdikleri teknolojik yenilikler ile tanınan iki firma ürün potansiyelini de genişleterek mobil, sabit, kompakt ve benzeri olmak üzere bir çok konkasör ve beton santrali imalatına da başlamıştır.

Peki nedir bu konkasör kelimesini anlamı?

Konkasör dediğimiz gibi sektör dışındaki kişiler tarafınca taş kırma makinaları olarakta adlandırılır. Anlam olarak ise;madenlerden çıkan kaya parçalarını ufak şekilde kırarak, yol yapımı, dere yapımı, bina yapımları ve benzeri bir çok alan da kullanılmasını sağlamak amacıyla üretim yapan makinelerin tümüne denir.