GAZİANTEP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Emine Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Katar Emirinin annesi Şeyha Moza, Nizip ilçesindeki konteyner ve çadır kente barınan Suriyelileri  ziyaret etti.

Ziyarette, Emine Erdoğan ve aynı zamanda Education Above All Vakfı'nın başkanlığını yürüten Moza'ya, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay eşlik etti.

İlçedeki Suriyelilerin barındığı konteyner kentte AFAD İl Başkanı Sinan Atakan'dan brifing alan heyet, daha sonra meslek kurslarının verildiği merkeze geçti. Kursiyerler, burada Emine Erdoğan ve Moza'ya el işi hediyeler sundu. Ülkesinde yaşadıklarını anlatan Suriyeli bir kadını dinleyen Erdoğan'ın, duygulandığı gözlendi.

Heyet daha sonra Suriyeli sığınmacıların yaptığı resimlerden oluşan sergiyi gezdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmedildiği tablolar, Emine Erdoğan'a hediye edildi. Suriyeliler, Moza ve Erdoğan'a kara kalem çalışmalardan oluşan resimlerden takdim etti. 

Suriyeli bir ailenin kaldığı konteyneri de ziyaret eden heyet, sorunları dinledi, çocukların eğitim gördüğü okulda incelemelerde bulundu. Burada çiçek ve şarkılarla karşılanan Erdoğan ve Moza, bir süre Suriyeli çocuklarla aynı sıraları paylaştı.

Sığınmacıların kaldığı çadır kentte de incelemelerde bulunan heyet, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.