ŞANLIURFA - Ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye geçiş yapmak isteyen Suriyeli Kürtler, Suruç ilçesine bağlı Yumurtalık mevkisinde oluşturulan noktadan alınmaya başladı.

Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçıp Türkiye'ye geçmek için Yumurtalık sınır hattında bekleyen Suriyeliler, hazırlıkların tamamlanmasının ardından üstleri ve eşyaları arandıktan sonra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulan bölgeye giriş yapıyor.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personeli tarafından beyan usulü kayıt altına alınan sığınmacılar, işlemlerinin ardından AFAD tarafından tahsis edilen araçlarla konaklayacakları alanlara sevk ediliyor.

Bu arada Suriyeli Kürtlerin araçları için Türkiye tarafında hendek kazılarak yapılacak otopark çalışmalarının devam ettiği görüldü.

Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki tedbirleri ise devam ediyor.

Suruç'a 2 havan mermisi düştü

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt grupları arasındaki çatışmalar Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde devam ediyor. Çatışmaların yaşandığı bölgeden atıldığı değerlendirilen havan havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi'nde konuşlanan güvenlik güçleri ve basın mensuplarının bulunduğu yere yakın bölgeye düştü.

Aradan 5 dakika geçtikten sonra ikinci havan mermisi de Suriyeli Kürtler için geçici barınma merkezi yapılan Süleyman Şah Dostluk Parkı'nın yakındaki boşluğa düştü.

Çevredeki vatandaşların kısa süreli panik yaşadığı patlama sırasında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Patlamanın yaşandığı bölgeye ise tank ve zırhlı araçların konuşlandığı görüldü.

Bu arada Kobani'de patlama sesleri yükselirken, şehir merkezini toz bulutu kapladığı görüldü.

Müdahale edildi

Suruç ilçesine bağlı Yumurtalık mevkisine düşen havan mermilerini bahane ederek sınıra yürümek isteyen gruba güvenlik güçleri müdahale etti.

Aralarında eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu grup, Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yürümek için hareket etti. Polis ve jandarma ekiplerinin önlem aldığı bölgeye doğru yönelen gruptan bazıları güvenlik güçlerine havai fişek atarak, taşlarla saldırdı.

Güvenlik güçleri de eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Bazı eylemcilerin gözaltına alındığı bildirildi.