ANKARA - Genelkurmay Başkanlığından, Suriye ordusunca muhaliflere yapılan ağır silah atışları sırasında bir roketin Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düştüğü, angajman kuralları kapsamında iki Fırtına obüsü ile Suriye'de rejime ait bir topçu mevzisine atış yapıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Suriye ordusunca muhaliflere yapılan ağır silah atışları sırasında bir roket/füze, Reyhanlı ilçesi merkezinin doğusundaki Cüdeyde mahallesi yakınına düştü.

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayda, patlama sonucu meydana gelen cam kırıklarından beş kişi hafif şekilde yaralandı.

Roket/füzenin düştüğü mevkinin Reyhanlı'daki 2'nci Hudut Alayı 2'nci Hudut Taburu 4'üncü Hudut Bölüğünün 200 metre yakınında olmasından dolayı patlama sonucu etrafa yayılan taş ve toprak parçalarından bölüğün ziyaretçi salonunun tavanı çöktü, bina camları kırıldı, iki askeri aracın kaporta ve karasöründe hasar meydana geldi. Merminin düştüğü yerde ise 15 metre genişliğinde, yedi metre derinliğinde çukur oluştu.

Angajman kuralları çerçevesinde, Hatay Yayladağı Dağardı Hudut Karakolunda konuşlu iki 155 mm Fırtına obüsü saat 05.25'te, Suriye'de rejime ait bir topçu mevzisine atış yapılarak karşılık verildi.

Açıklamada, "Gelişmeler dikkatle takip edilmekte olup, topraklarımıza mermi düşmesi durumunda, angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulunulmasına devam edilecektir" ifadesi de yer aldı.