HATAY - İHH İnsani Yardım Vakfı, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği, Mus'ab bin Ümeyr Derneği, Heybe İnsani Yardım Derneği, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği, Avrasya Vakfı ve Biz Ümmetiz Platformu temsilcileri AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, Halep'teki saldırıların kabul edilemeyeceğini ve derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye'nin Halep bölgesindeki saldırılarını durdurması çağrısında bulunarak, "Aralıksız yapılan hava saldırıları sivil can kayıplarına neden oluyor. Biz İHH olarak bölgedeki saldırıların bir an evvel durdurulması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, ateşkesin bir aldatmacadan ibaret olduğunu ve Rusya'nın Suriye'den çekilmediğinin görüldüğünü söyledi.

Avrasya Vakfı Suriye çalışmaları koordinatörü ve Biz Ümmetiz Platformu sözcüsü Ayhan Altıntaş da "Halep İstanbul'dur. Suriye'ye hastahanelere ve arama kurtarma ekiplerine 25 adet ambulans yolladık. Halep'e daha çok yardım gönderilmesini diliyoruz." diye konuştu.

Heybe İnsani Yardım Derneği Başkanı Yasin Karayel ise kendilerinden bir parça olarak grödükleri Halep'in 400 binden fazla sivil katliamla karşı karşıya kalacağının bildirildiğini belirterek "Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız, bundan sonra da yanlarında olacağız." dedi.

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Abdurrazzak de İldiz Halep'te yapılan son saldırıların bir vahşet olduğunu belirterek, "Rusya ve Esed yönetimi bu vahşete ortaklar. Birleşmiş Milletler, 5 yıldır yaşanan bu vahşete duyarsız kalmıştır ve işleyişinin gözden geçirilmesi gerekmektedir. 5 yıldır süren katliam ve son Halep saldırılarını kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Mus'ab bin Ümeyr Derneği Başkanı Tahsin Şenlik de Halep'teki saldırılar ile Türkiye'deki terör olaylarını kınadıklarını söyledi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz de "Rusya’nın ve Esed’in 4 gündür Halep’te sivil halkı bombalaması karşısında tüm dünya izlemekten bir adım öteye geçmiyor. Birleşmiş Milletler sessiz kalarak adeta Halep katliamını onaylamaktadır. Esed ve Rus uçakları daha da ileri giderek Halep’te camileri ve hastaneleri hedef almakta kadın, çocuk ayırt etmeksizin katliam yapmaktadır." dedi.