KARS - Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı olduğunu anımsatarak, ilçeye ciddi yatırımlar yapıldığına dikkati çekti.

Sarıkamış'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaptırılan "Ay yıldızlı" tören alanında son aşamaya gelindiğini ve bu yıl törenin burada yapılacağını ifade eden Özdemir, "Gelecek olan tüm misafirlerimizi bu tören alanında ağırlayacağız. Onlara Sarıkamış'ı anlatabilecek bir altyapımız var" dedi.

Özdemir, 2-4 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek anma etkinleri kapsamında bütün hazırlıkları tamamladıklarını, davetiyeleri gönderdiklerini, gelecek misafirlerin de kalacak yerlerinin belirlendiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Onlardan dönüşler olmaya başladı. Bazı bakanlarımız katılacak. Şu anda sayın Cumhurbaşkanımızın katılması konusunda taslak programında olduğunu biliyoruz. Devlet erkanı olarak katılacaklar önümüzdeki hafta netleşecek. Biz de güvenlik, sosyal, kültürel anlamda ve kalacak yer bakımından bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Yürüyüş esnasında sağlık ve güvenlik anlamındaki tedbirlerimizi de aldık."

"Solotürk gösteri yapacak"

Yürüyüş alanındaki sağlık hizmetini Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek UMKE ekipleri aracılığıyla sağlayacaklarını anlatan Özdemir, halkın Sarıkamış'a gelip atalarının izinde yürümelerini istedi.

Vali Özdemir, yürüyüşün yapılacağı Kızılçubuk mevkisine her türlü aracın gidebileceği yol bulunduğunu ve altyapının iyi olduğunu ifade ederek, "PTT Genel Müdürlüğü tarafından o günün anısına hatıra pulları basıldı. Pullarımız, o gün yürüyüşe katılacak vatandaşlarımıza verilecek. Bu konuda PTT Genel Müdürlüğü'müze teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Anma etkinliklerinin bazı sivil toplum kuruluşlarının yaptığı faaliyetlerle başladığına dikkati çeken Özdemir, "Solotürk, hava müsait olursa gösteri uçuşu yapacak. O konuda da imkanlarımızı hazırladık. Onlar da rahat şekilde halkımıza gösterilerini sunacak" ifadelerini kullandı.