'Yemen'e müdahaleler doğru değil'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'e müdahalelerin doğru olmadığını vurgulayarak, "Bu müdahaleleri yapanların Yemen'den çekilmesi gerektiğini ısrarla ifade ettik" dedi.
 
İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı. 

Erdoğan, Yemen'e düzenlenen askeri hava operasyonuyla ilgili, "Yemen konusu ile alakalı yaptığımız açıklama biliyorsunuz Yemen'in toprak bütünlüğüne ait saygımız sebebiyle bu toprak bütünlüğünün korunması, gerek içeride gerekse dışarıda yapılan bu müdahalelerin doğru olmadığı hususundadır. Dolayısıyla bu müdahaleleri yapanların Yemen'den çekilmesi gerektiğini ısrarla ifade ettik. Şimdi bu konuyla ilgili olarak tabii İran'dan iki farklı ses çıktı. Birincisi parlamentoda bir komisyon başkan yardımcısı veya herhangi birisini, bilemiyorum, ki bunlar benim muhatabım değil. Kaldı ki bizim ziyaretlerimizi de o tür kişiler belirleyecek değil" dedi.

Erdoğan İran ziyaretine konusunda "Gideriz veya gitmeyiz bunun kararını verecek olan da biziz. Şu anda biz programımızı aynen koruyoruz ama Yemen'i de izliyoruz. Yemen'deki gelişmeler bizim için çok çok önemli, her türlü kararı vermemizi gerektirecek adımlar olabilir ama şu anda programımızda herhangi bir değişiklik söz konusu değil" diye konuştu.