ŞIRNAK

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda sona yaklaşıldı.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin işbirliğiyle yürütülen operasyonlarda, PKK'lı teröristler İsmetpaşa, Gazipaşa ve Bahçelievler mahallelerinde çembere alındı.

415 terörist etkisiz hale getirildi

Büyük bir titizlikle sürdürülen müşterek operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 415'e yükselirken, güvenlik güçleri teröristlere sık sık "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

Kent merkezinde huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik operasyonda, bugüne kadar tamamı el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 209 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, 3 bin 764 el yapımı patlayıcı imha edildi.

PKK'lı teröristler evleri ateşe veriyor

Operasyon timleri ilerleyişlerini sürdürürken, PKK'lı teröristler terk ettikleri evleri ateşe veriyor. Teröristlerden arındırılan bölgelerde arama tarama çalışmalarını sürdüren ve ele geçirilen tüm delilleri titizlikle inceleyen güvenlik güçleri, örgüt üyeleri arasında panik başladığını belirterek, sık sık kaçma girişiminde bulunduklarına dikkati çekiyor.