Şırnak Valisi Ali İhsan Su, terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için yapılacak olan konutlarla ilgili bilgi verdi.

Vali Su, Şehit Mehmet Esin Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunarak, esnafın sorunlarını dinledi. Ziyaretinde bir esnafın Şırnak'ta yapılacak konutlarla ilgili sorusu üzerine Su, bir ay içinde ihale yapılacağını, Gazi Paşa Mahallesinde 1. etapta bin 266 konutun yapımına başlanacağını söyledi.

Evi yıkılmamış fakat eşyası zarar gören vatandaşlara da ödeme yaptıklarını anlatan Su, eşyası zarar gören vatandaşlara 5 ile 30 bin lira arası ödeme yaptıklarını belirtti.

Küçük esnafa da sosyal destek kapsamında karşılıksız 3 bin lira verdiklerini aktaran Su, vatandaşların ve esnafın zararlarını tespit ettiklerini, tespitlere göre ödeme yaptıklarını kaydetti.

Yeşilyut, İsmet, Dicle, Cumhuriyet ve Bahçelievler Mahallelerinde yaklaşık 6 bin konut yapılacağını ifade eden Su, "Bir ay içinde ihalesi yapılacak konutların ilk etabı Gazi Paşa Mahallesinde olacak ve bin 266 konut yapılacak. Diğer mahallelerde yaklaşık 6 bin konut hak sahiplerine bir yıl içinde dağıtılacak." ifadelerini kullandı.

"Vatandaş derse benim 150 metrekare bir evim vardı, yıkıldı. Vatandaşa 150 evmetrekare  vereceğiz. Bu adam bir kuruş para ödemeyecek." diyen Su, anlaşma yaptıkları vatandaşlara aylık 560 lira kira desteği sağladıklarını aktardı.

Esnaf Mesut Şaran ise huzur istediklerini belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin. Allah işlerini rast götürsün. İnşallah bundan sonra huzur olacak. İnsanca yaşamak istiyoruz. Türkiye'ye her taraftan saldırıyorlar. İnşallah hepimiz bir olacağız ve buna fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.