İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Tokatlılar Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Şimdi soruyorum; ey imamlar niye kaçıyorsunuz? Bunlar bizim arkasında saf tuttuğumuz imamlar değil, bunlar farklı bir cins imamlar. Niye kaçıyorsunuz? Yoksa bir suçunuz, durun burada, niye gidiyorsunuz?" dedi.

Erdoğan, başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 2 emniyet mensubunun Romanya'da yakalanarak Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin şunları kaydetti:

"Başbakanın ofisine böcekleri yerleştirmek suretiyle, kalkıp da başbakan hangi bakanla, uluslararası hangi bir başbakanla, neyi konuşuyor, bunu takip etmek isteyenler siz değil miydiniz? Madem dürüsttün ya, sen emniyetin bir mensubusun, sen başbakanın yanında bir görevlisin ya. Sen ne zamandan beri ajanlığa, casusluğa başladın? Peki niye kaçıp gidiyorsun o zaman? Nereye kaçarsanız kaçınız sizi bulacağız. İşte Romanya'ya kaçtınız ve orada yakalandınız. Dedik ya bunları inlerinden çıkacağız ve şimdi inlerinden çıkarılıyorlar."

"Seçimi fırsata dönüştürmeliyiz"

Erdoğan, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiye'de yeni bir döneme ilk adımın atıldığını belirtti.

7 Haziran'da 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin yapılacağını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı seçimiyle Cumhuriyet tarihimizin yeni bir dönemine ilk adımı attık. Artık Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanımızı siz seçtiniz, millet seçti. Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunuyor. Yeni Türkiye'nin ilk işareti 10 Ağustos'tu. Şimdi önümüzde 7 Haziran'da bir seçim var. Bu seçimi yeni Türkiye yolunda yeni anayasa ve başkanlık sistemi için bir fırsata dönüştürmeliyiz."

"Yemen'de yaşananların bunun bir parçası"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Filistin'de, Libya'da ve Yemen'de yaşananların bunun bir parçası olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aynı şekilde çözüm süreciyle üstesinden gelmeye çalıştığımız mesele de aynı mücadelenin bir parçasıdır. Hatta paralel devlet yapılanması diye ifade ettiğimiz şer cephesiyle, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında verdiğimiz mücadele aynı tarihi sürecin bir parçasıdır. Şimdi soruyorum, ey imamlar niye kaçıyorsunuz? Bunlar bizim arkasında saf tuttuğumuz imamlar değil. Bunlar farklı bir cins imamlar. Niye kaçıyorsunuz? Yoksa bir suçunuz durun burada, niye gidiyorsunuz?

Başbakanın ofisine böcekleri yerleştirmek suretiyle kalkıp da başbakan hangi bakanla, uluslararası hangi bir başbakanla neyi konuşuyor, bunu takip etmek isteyenler siz değil miydiniz? Madem dürüsttün, sen emniyetin mensubusun. Sen başbakanın yanında bir görevlisin. Sen ne zamandan beri ajanlığa, casusluğa başladın. Peki niye kaçıp gidiyorsun o zaman? Nereye kaçarsanız kaçınız, sizi bulacağız. İşte Romanya'ya kaçtınız ve orada yakalandınız. Dedik ya, 'Bunları inlerinden çıkaracağız' şimdi inlerinden çıkarılıyorlar."

"Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırarak mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, "Bu mücadelede milletimiz yanımızda. Hamdolsun bu mücadelede Tokatlı kardeşlerimiz yanımızda" diye konuştu.

"Bize eğilmek yakışmaz biz sadece rükuda eğiliriz, başka yerde asla" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimiz yanımızda, bize bu yeter. Gerisi kader. Çanakkale'yi de, Kut'ül Ammare ile başlayıp Kurtuluş Savaşı ile devam eden bir mücadele döneminin sonunda cumhuriyetimizi kurduk. Eksiğiyle, fazlasıyla, hatasıyla, sevabıyla son devletimizi 92 yıldır yaşattık, inşallah ilelebet yaşatacağız. 

Cumhuriyet bizim ilk değil, son devletimiz. Cumhurbaşkanlığı forsumuzda yer alan 16 yıldız, 2200 yıllık devlet geleneğimizi temsil ediyor. Dünya değiştikçe, şartlar değiştikçe devletlerin de milletlerin de bu değişime uygun şekilde kendilerini yenilemeleri, daha ileriye götürmeleri gerekiyor. Herkesin ilerlediği yerde siz mevcudu korumanın çabasına girerseniz, aslında geriye düşmüş olursunuz, bu durumu kabullenmiş olursunuz."

"400 milletvekilini vermeye hazır mıyız?" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin darbe dönemlerinde yerinde saymanın da ötesinde, geriye gittiğini ve dönemlerde pek çok fırsattan olarak benzeri şartlarda yola çıkan başka ülkelerin gerisine düştüğünü söyledi. 

Artık darbeler, vesayetler döneminin geride kaldığını aktaran Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimiyle Cumhuriyet tarihimizin yeni bir dönemine ilk adımı attık. Artık Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanımızı siz seçtiniz, millet seçti. Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunuyor. Yeni Türkiye'nin ilk işareti, 10 Ağustos'tu. Şimdi önümüzde 7 Haziran'da bir seçim var. Bu seçimi yeni Türkiye yolunda yeni anayasa ve başkanlık sistemi için bir fırsata dönüştürmeliyiz" dedi.