İSTANBUL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Türkiye Federasyonu tarafından düzenlenen "Kadınların İş Yaşamında, Piyasalarda ve Toplumda Güçlenmesi, Körfez Ülkelerinden Irak'tan ve Türkiye'den İyi Örnekler" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük değişiminde kadınların çok önemli rolleri olduğunu söyledi. 

Emine Erdoğan, "Saraybosna'nın, Kosova'nın kadınlarının neler çektiğini çok iyi biliyoruz. Avrupa'nın, Asya'nın, Amerika kıtasının kadınlarının maruz kaldığı sömürü ve istismara yakından şahit oluyoruz" diyerek, Kabilli, Bağdatlı, Kudüslü, Gazzeli, Myanmarlı ve Somalili kadınların acısını her gün yüreklerinde taşıdıklarını söyledi.

Erdoğan, bu ülkelerdeki kadın portrelerinin ardından şimdi de Suriyeli kadınların yürek kanatan trajedilerine şahit olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Tarihin bu şekilde tekerrür etmesinden, her zaman kadınların acı çekmesinden son derece rahatsızız. İnanın, bunu değiştirecek olan, sizlersiniz, bizleriz. Bu gidişe dur diyecek olan sizlersiniz, bizleriz.

Özümüze dönersek, medeniyetimizin temellerine samimiyetle eğilebilirsek, bu gidişi değiştirebiliriz. İhtiyacımız olan tek şey, daha fazla dayanışmadır, daha fazla istişaredir. Gönüller bir araya geldiğinde, kalpler ortak bir gaye etrafında birlikte attığında, hiçbir engel mücadelenin önüne geçemeyecektir. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki bu zaman, şikayet etme değil, çözüm üretme, çözüm süreçlerinde yer alma zamanıdır. Yani, karanlıktan şikayet etme değil, karanlığa bir mum yakma sorumluluğu altındayız. Coğrafyamızın tüm mazlum kadınlarına, kardeşlerimize, dünyanın tüm mazlum ve mağdur kadınlarına el uzatma mesuliyeti altındayız. Her nerede olursa olsun, kadınların göz yaşlarını dindirmek için adeta çırpınma makamındayız. İşte onun için diyorum ki içimizden bir kardeşimize yapılan zulmü hepimize yapılmış kabul edelim."